Koti Artikkelit Haastattelut Haastattelussa Stanislav Vorobjev

Haastattelussa Stanislav Vorobjev

19

Kansallinen Vastarinta jatkaa Ukrainan konfliktin osapuolia valottavaa artikkelisarjaa. Olemme tahtoneet Ukrainan vallanvaihdosta lähtien tarjota sensuroimattoman äänen konfliktin eri osapuolten edustajille, jotta pohjoiseurooppalainen yleisö saisi paremman käsityksen alueen kehityksestä. Artikkelissa esitetyt argumentit eivät välttämättä edusta toimituksen linjaa. Lue myös sarjan edelliset osat: 1, 2, 3, 4.

Seuraava artikkeli on käännös haastattelusta, jonka ruotsinkielinen Nordfront teki 2015 Pohjola-päivillä Venäjän keisarillisen liikkeen johtaja Stanislav Vorobjevin kanssa.

Haluan aloittaa kiittämällä teitä vierailustanne Pohjolassa. Oli kunnia saada tavata tovereita Venäjältä. Oliko tämä teidän ensimmäinen tapaamisenne Vastarintaliikkeen kanssa? Jos näin, millainen tapaaminen mielestänne oli? Millainen vaikutelma teille jäi järjestöstä?

Kyllä, Pohjola-päivillä tapasimme Vastarintaliikkeen ensimmäistä kertaa. Olemme kuitenkin pitäneet yhteyttä Nordfrontin toimittajiin jo useiden vuosien ajan. Kiitämme teitä ystävällisestä ja lämpimästä vastaanotosta. Teillä on riveissänne taistelulle tosissaan omistautuneita aktivisteja.

Järjestönne nimi (engl. Russian Imperial Movement) saattaa lännessä johtaa joitakin ihmisiä harhaan siinä, että te kannattaisitte jollakin tapaa imperialistisia näkemyksiä. Voitko kertoa lyhyesti järjestön pitkän tähtäimen tavoitteista?

Tavoitteenamme on luoda nationalistinen diktatuuri siirtymävaiheeksi perinteiseen venäläiseen kansalliseen hallintomuotoon – autokraattiseen monarkiaan.

Millä tavoin järjestönne konkreettisella tasolla työskentelee tämän tavoitteen saavuttamiseksi?

Teemme kaiken voitavamme Venäjän federaation lakien sisällä. Meillä on oma kirjakustantamo. Julkaisemme kirjoja, sanomalehtiä ja aikakauslehtiä. Tämän lisäksi osallistumme erilaisiin poliittisiin aktivismeihin omiemme lisäksi. Nämä ovat pääasiassa mielenosoituksia, kulkueita, lakkoja, konferensseja ja niin edelleen.

Voitko kertoa hieman, kuinka taistelu Venäjällä etenee? Positiivisia ja negatiivisia tapauksia?

Kansallismielinen liike on tällä hetkellä kasvussa Venäjällä, niin kuin myös monissa muissa eurooppalaisissa maissa. Syy tähän on tervehenkinen vastareaktio joukkomaahanmuutolle. Venäjän hallitus ajaa täysin tietoisesti politiikkaa, johon sisältyy alkuperäiskansan korvaaminen muukalaisilla. Samaan aikaan valtio haluaa itse mukautua kansallisen heräämisen trendiin, esimerkiksi näyttäytymällä isänmaallisessa valossa, kuitenkin käyden epätoivoista taistelua todellisia nationalisteja vastaan.

Viimeisimmistä tapahtumista voin mainita esimerkkeinä pietarilaisnationalisti Nikolai Bondarikin pidätyksen, NSI:n (Kansallissosialistisen vaihtoehdon) virallisen kieltämisen sekä tunnetun nationalistisen Sputnik i Pogrom -verkkolehden päätoimittajan luona tehdyn kotietsinnän. Valtio soveltaa päivittäin venäläisvastaista 282-lakipykälää rangaistuksissa (periaate sama kuin laissa “kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”). Kaikesta sorrosta huolimatta kiinnostus kansallismielistä aatetta kohtaan lisääntyy.

Millainen kanta teillä on Ukrainan konfliktiin?

“Ukrainismi” on pahuuden suurin ase tuhoamaan kaiken, joka Euroopassa on kansallista. Tämän ideologian ytimessä ovat niin kutsutut “ihmisoikeudet”. Ukrainalaiset eivät ole mikään kansa, vaan sosiopoliittinen separatistinen ryhmä Venäjän valtakunnan mailla.

Onko järjestöstänne vapaaehtoisia Ukrainassa?

Luonnollisesti. Olemme perustaneet koulutuskeskuksen niille vapaaehtoisille, jotka osallistuvat Novorossijan kansalliseen vapaustaisteluun. Meillä on oma osastomme Novorossijassa, nimeltään Keisarillinen legioona.

Miten järjestönne suhtautuu Venäjän nykyhallintoon ja Putiniin?

Venäjän nykyinen hallinto ei oikeastaan eroa paljoakaan esimerkiksi ruotsalaisesta. Venäjä on miehitetty valtio. Järjestelmä on epäkansallinen ja venäläisvastainen, joten suhtaudumme siihen negatiivisesti.

Alexander Duginia arvostetaan korkealle tietyissä Euroopan kansallismielisissä piireissä. Mitä mieltä olette Duginista?

Alexander Dugin on monikansallisen valtion puolella. Ei voi kiistää, etteikö hänen ihannevaltionsa olisi konservatiivinen ja ei-amerikkalainen, mutta hänen ihannoimaansa valtiota ei kuitenkaan voi kutsua kansalliseksi valtioksi. Hänen ajatuksensa ovat meille vieraita, koska Venäjän keisarillinen liike on nationalistinen järjestö.

Pohjolassa valtamedia on lujasti sionistien käsissä – millainen valtamedian omistussuhde Venäjällä on?

Venäjällä olemme vastaavanlaisessa tilanteessa. Sionistiset oligarkit omistavat tai sitten kontrolloivat tavalla tai toisella lähes kaikkia suuria mediataloja.

Tekeekö järjestönne yhteistyötä muiden eurooppalaisten nationalististen järjestöjen kanssa?

Olemme avoimia tekemään yhteistyötä Euroopan kaikkien nationalististen järjestöjen kanssa. Olemme olleet yhteydessä NPD:hen (Saksan kansallisdemokraattinen puolue), puolalaisiin, espanjalaisiin ja Forza Nuovaan kuuluviin italialaisiin nationalisteihin. Tiiviimmin yhteistyötä teemme juuri ruotsalaisnationalistien kanssa. Viimeisten 10 vuoden aikana olemme osallistuneet kaksi kertaa Kaarle XII:n muistomarsseille.

En tiedä, kuinka paljon venäläinen tavallinen kansa on perillä Ruotsin tilanteesta ja politiikasta. Mikä siis on kadunmiehen käsitys Ruotsista?

On välttämättömyys jakaa venäläinen yhteiskunta kahteen osaan:

1) Poliittisesti passiiviseen venäläiseen enemmistöön, joka näkee Ruotsin vakaana ja sosialistisenakin maana. Heidän mielestään ruotsalaista tietoa ja kokemusta olisi hyvä tuoda Venäjälle.

2) Venäläisille nationalisteille Ruotsista tulee ensimmäisenä mieleen viikinkien, Kustaa II Aadolfin ja Kaarle XII:n loistokkaat valtakaudet. Venäläisnationalistit katselevat kauhistellen, kuinka ennen niin kaunis maa, jolla on upea historia ja kulttuuri, uhkaa hitaasti kuolla pois joukkomaahanmuuton ja muukalaisten virran tuloksena. Kukaan ei ymmärrä ruotsalaisten kansalliseen itsemurhaan johtavaa passiivisuutta.

Millainen yleinen käsitys Venäjällä vallitsee lännen kansallismielisistä/kansallissosialistisista järjestöistä?

Venäläinen kadunmies ei yleensä tiedä mitään lännen nationalisteista, koska tästä ei puhuta virallisissa tiedotusvälineissä.

Haluatko sanoa vielä jotain lukijoillemme haastattelun lopuksi?

Vaikka vihollinen onkin voimakas ja sillä on vaikutusvaltaa, emme epäile voitonpäivän tulevan. Eurooppa on matkalla kohti nationalistista uudelleensyntymää.

Eläköön voitto, toverit!

 

Robert Eklund

Nordfront.se

19 KOMMENTIT

 1. ”Ukrainismi” on pahuuden suurin ase tuhoamaan kaiken, joka Euroopassa on kansallista. Tämän ideologian ytimessä ovat niin kutsutut ”ihmisoikeudet”. Ukrainalaiset eivät ole mikään kansa, vaan sosiopoliittinen separatistinen ryhmä Venäjän valtakunnan mailla.

  Tämä onkin yksi vaikeimmista paloista niellä lännessä, koska se on totta. Lännen yksi syistä tukea Ukrainaa on juurikin tämä, koska Ukraina ja ukrainalaisuus itsessään on bolshevistisen imperialismin tuotos. Lenin muodosti “Ukrainan” entisen Vähävenäjän maille ja varasti joukkoonsa maita mistä tahtoi, myöhemmin tahti jatkui Stalinin aikakaudella Toisen maailmansodan jälkeen. Samanlaista kansallisvaltioiden tuhoamista ja kansallisten identiteettien hälventämistä harrastavat nykypäivänä kulttuurimarxilaiset insituutiot, ensimmäisenä mieleentulevana esimerkkinä EU. Mitä tulee näihin Ukrainan “kansallismielisiin”, niin en paljoa antaisi arvoa porukalle jotka mm. turvaavat homoparaateja, tappavat siviilejä joka päivä tykistötulella Donbassissa, vartioivat ja jopa siivoilevat graffiteja juutalaisten synagogien seinistä.

   • Mistähän nämä sinun taulukot on kotoisin? Hassusti on historia kirjoitettu uusiksi jos kerta venäläisistäkin on tehty ukrainalaisia tässä kartassa. Siksi toisekseen entinen Neuvostoliitto teki kansallisuuksia neuvostotasavaltojen mukaan, ei etnisyyksien.

    • Ikäänkuin vastaveto kaikille niille väitteille että ukrainalaiset ovat venäläisiä eikä heillä ole oikeutta omaan valtioon. Dâ er vi svensk eller hur? Historiasta löytyy väitteitä vähän joka laidasta riippuen siitä kuka sen on kirjoittanut.

     Neuvostohistoria kaikkine erikoisuuksineen on vieläkin vallalla aika monien mielessä vaikka se poikkeaa melko lailla kaikkien muiden kirjoituksista eli missä lie totuus? Sinulla on ilmeisesti juuret sillä suunnalla päätellen kyyrillisen tekstin määrästä kotisivullasi ja se tietysti selittää Ukrainaa kohtaan tuntemasi vastenmielisyyden.

 2. Stas kertoilee totuuksia Venäjän hallinnon mädännäisyydestä, mutta värvää vapaaehtoisia taistelemaan Putinin poliittisiin tarkoitusperiin Ukrainassa.

  Ukrainismi taas ei ole mikään bolsevistinen tuotos tai Vähävenäjän rippeille tehty kyhäelmä. Ensimmäiset maininnat Ukrainasta ovat 1100-luvulta, kun taas Vähävenäjästä vasta 1300-luvulta.

 3. “Venäjän hallitus ajaa täysin tietoisesti politiikkaa, johon sisältyy alkuperäiskansan korvaaminen muukalaisilla.” Miten olen käsittänyt, että Venäjällä ei paljoa ole pakolaisia Afrikasta tai Lähi-idästä? Onko Venäjällä edes kunnollista sosiaaliturvaa?

  • Venäjällä on aika paljon matuja Keski-Aasian maista ja muista entisen Neuvostoliiton maista. Toki myös Venäjän läpi menee jonkun verran matuja, mm. Puola sulki Valko-Venäjän rajan sompuilta tämän takia.

 4. “”Ukrainismi” on pahuuden suurin ase tuhoamaan kaiken, joka Euroopassa on kansallista. Ukrainalaiset eivät ole mikään kansa, vaan sosiopoliittinen separatistinen ryhmä Venäjän valtakunnan mailla.”

  Upeaa ylivalta-ajattelua. Samalla logiikalla suomalaisetkaan eivät ole mikään kansa, vaan sosiopoliittinen separatistinen ryhmä Venäjän keisarikunnan mailla.

  Punakaarti sai aseet itänaapurilta. Toivooko PVL samaa?

  • Olet oikeassa. Jos jokainen kansa joka on joskus ollut osa isompaa valtiota ei ole oikeutettu omaan maahan niin aika vähän jää valtioita Eurooppaan. Ukraina ja sen kansa ovat pahassa murroksessa par’aikaa ja siinä sivussa kaikkien russofanien hampaissa.

   • Ukrainalaisten kansallinen herääminen tapahtui suomalaisten tavoin 1800-luvulla. Kummatkin kansat tekivät selvän pesäeron venäläisiin, suomalaiset myös ruotsalaisiin ja ukrainalaiset puolalaisiin.

    Yllättävän yleistä tämä venäjämyönteisyys nykyään. Onko epätoivo niin suuri ja omat voimavarat niin heikot, että elätellään toiveita naapurin imperiumin tarjoavan voiton eväät? Vai onko taustalla silkka hyväuskoinen tietämättömyys niin historian kuin nykyajan suhteen? En tuomitse kaikkia venäläisiä, mutta Venäjän keisarillinen liike on jo nimestä lähtien liian sakeaa.

 5. Lukekaa Venäjän historia, se on ollut matu-valtakunta lähes alusta pitäen, oikeastaan vain Kiovan Venäjä 1000-luku, noin Suomen kokoinen alue on ollut lähtökohtaisesti valkoinen Venäjä. Bolseviikit sitten vielä 1930-luvulla mamuttivat nämäkin alueet kansanmurhien päälle massaväestönsiirroilla etelästä ja aasiasta…

  Mitä on enää valkoisesta rodusta Venäjällä jäljellä…

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4#Historia

 6. Non-Aligned media 1.4.2016 on kova kamaa alusta loppuun. (Putin, Oligarchy and Alt-Media Delusion). Eräs ote:

  “Despite a crackdown on a few Jewish oligarchs for personal political reasons – oligarchs who were at one time allies of Putin and facilitated his rapid ascent to power – Putin has surrounded himself with other oligarchs, some of whom are Jews. For instance, Jewish construction tycoons Boris and Arkady Rotenberg are close friends and allies of Putin to this day. Chelsea FC owner Roman Abramovich, Putin’s right-hand man in the early years of his reign, remains close to the Kremlin and is said to have personally purchased a $35 million yacht for Putin. Wikipedia gives us this on Abramovich’s close links to Putin:
  Abramovich was the first person to originally recommend to Yeltsin that Vladimir Putin be his successor as the Russian president. When Putin formed his first cabinet as Prime Minister in 1999, Abramovich interviewed each of the candidates for cabinet positions before they were approved. Subsequently Abramovich would remain one of Putin’s closest confidants. In 2007 Putin consulted in meetings with Abramovich on the question of who should be his successor as president – Medvedev was personally recommended by Abramovich.
  Chris Hutchins, a biographer of Putin, describes the relationship between the Russian president and Abramovich as like that between a father and a favorite son. Abramovich himself says that when he addresses Putin he uses the Russian language’s formal “Вы” (like Spanish “usted”, German “Sie” or French “vous”), as opposed to the informal “ты” (Spanish “tú”, German “du” or French “tu”). Abramovich says that the reason is because ‘he is more senior than me’. Within the Kremlin, Abramovich is referred to as “Mr A”.
  Wiki also noted that Abramovich was at one time the head of the Russian Federation of Jewish Communities and financially supported the Chabad Lubavitch movement.”

  Leon harhat tyrmätään kirjoituksessa täydellisesti.

  • Stakhanovilainen trollitehtaan edustaja yrittää ansaita bonuksia ja välttää FSB-mausteet eväissään joten yritetään ymmärtää. Ehkä ne eivät ole hänen henkilökohtaisia mielipiteitään vaan pakon sanelemia epätoivoisia räpistelyjä… 😀

  • Päivää, kamraden. Ensimmäinen viestini näille sivuille. Voi olla, ettei jää viimeiseksi. Tai, pirustakos tuon vielä tietää.

   Asiaan: Magneettimediasta on tullut trollitehtaan äänitorvi ja kansallismielisten vastustaja; Kirjoitin aikasen pitkän vastineen viimeisimpään “Lisää Putinista”-viestiin tässä trollitehdastopicissa, esittäen joukon vastakysymyksiä, sekä listan faktoja Venäjän taloudesta sekä sotilasmenoista. En valehdellut, pysyin tosiasioissa, enkä provosoinut muuten kuin kyseenalaistamalla työn sankarin esittämät mukamas totuudet, kysäisten että oisko herra aivopesun kohde, ja kuis kävi? Viestini meni saman tien “tarkistukseen” eli sitä ei julkaistu ja siinä sivussa IP-osoitteeni bannattiin. Todellista avointa vaihtoehtomediaa aitoon Venäläiseen tyyliin.

   Ilmesisesti useat viestini, joissa kyseenalaistin tämän Putinkätyrin esittämät “tosiasiat”, olivat artikkelin kirjoittajalle liian kova pala. Varsinkin, kun vedin mukaan totuuden Venäjän talouden tilasta, se kun menee alamäkeä kuin syöksylaskija rinteessä. Kun eivät kyenneet niitä kumoamaan, lähtivät Stalinin ja KGB:n viitoittamalle sensuurin tielle. Kun eivät niskalaukausta pysty antamaan. Reppanat.

   • Tervetuloa. Kyllä siellä vielä oli viestisi jossa tylytit heitä sensuurista mutta tuskin säilyy yön yli. Boikottiin koko sivusto.

Comments are closed.