Koti Artikkelit Haastattelussa Groupe Union Défense

Haastattelussa Groupe Union Défense

3

Kansallinen Vastarinta haastatteli useiden vuosikymmenten ajan Ranskassa toiminutta vallankumouksellista Groupe Union Défense -opiskelijajärjestöä.

gud1

Hei Steven! Voisitko esitellä itsesti lukijoillemme?

Hei, olen Steven Bissuel. Olen 22-vuotias ja johdan Groupe Union Défensen eli GUD:in Lyonin-ryhmää.

Voisitko antaa lyhyen katsauksen GUD:in historiaan? Milloin ja miksi GUD perustettin?

GUD on vallankumouksellinen kansallismielinen nuorisoliike, joka perustettiin vuonna 1968. Se aloitti toimintansa Assasin yliopistossa Pariisissa, missä sen oli tarkoitus perustaa kansallismielisten alue ja ympäröidä muita yliopistoja. Silloin päämääränä oli yhdistää nuoriso, antaa nuorisolle uusi alku ja hyötyä yliopistoiden mahdollisuuksista. Tämä olikin menestys! Suosittelen lukemaan kirjan Les Rats Maudits.

Millaista aktivismia GUD järjestää?

GUD vaalii militanttia asennetta. Järjestämme joka vuosi European Congress -tapahtuman, johon osallistuu liikkeitä maailmanlaajuisesti, jopa Etelä-Afrikasta asti! Tapahtumaan osallistuu vuosittain noin 700 ihmistä.

Aktivismimme perustana on toiminta, johon kuuluvat esimerkiksi AFTA/TTIP- ja maahanmuuttovastaisten lentolehtisten jakaminen, julisteiden levittäminen yliopistoilla, keskustelupiirit (Cercle du Coeur Rebelle) ja urheilutapahtumia. Viimeisen neljän vuoden aikana olemme järjestäneet Union et Défense des Français -järjestön kanssa sosiaalista toimintaa kuten ruoan jakamista kodittomille sekä avustamista työnhaussa.

Olemme vaihtoehto modernismille ja sen monille muodoille. Eurooppalaisten täytyy olla tietoisia siitä, keitä he ovat, jotta he voivat olla ylpeitä niistä perinteistä, jotka virtaavat heidän suonissaan. Taistelumme on edistyksellistä, esteettistä, radikaalia ja iskevää. Perinteiden ja futurismin sekoittaminen on perusehtona vallankumoukselle, tulisille sieluille ja kapinallisille sydämille. Emme halua mennä ajassa taaksepäin emmekä toivo muutosta politiikoissamme, vaan tuhon globalisteille.

Lisäksi meidän täytyy olla tietoisia siitä, että suurin vihollinen löytyy sisältämme. Tämä vihollinen, porvarillinen henki, meidän täytyy tuhota, jotta voimme vapauttaa itsemme sen yksilö- ja kuluttajakeskeisistä kiusauksista. Nuoriso kantaa huomisen haasteita harteillaan, ja sen täytyy olla osa huomista nyt. Tämä on työmme alla.

GUD12631312 GUD12802820

Miten saatte yliopisto-opiskelijoita mukaan organisaatioon ja kansallismieliseen kamppailuun?

Olemme nuorisojärjestö, ja meillä on jäseniä, jotka käyvät töissä tai opiskelevat. Nuoret tulevat luoksemme, koska olemme dynaamisia, menemme aina eteenpäin ja olemme täysin itsenäisiä taloudellisesti ja poliittisesti. Toimintamme ja tapahtumamme mahdollistavat sen, että voimme saavuttaa uusia jäseniä.

Meillä ei ole rajoitteita aiheissa, joiden puolesta toimimme (ekologia sekä yhteiskunnalliset, poliittiset ja taloudelliset kysymykset). Kaikki, mikä liittyy Eurooppaan ja meidän tapauksessamme Ranskaan, kiinnostaa meitä.

GUD käyttää symbolinaan kelttiristiä ja mustaa rottaa. Voitko kertoa, miksi käytätte mustaa rottaa?

Musta rotta tungeksi yliopistoomme muutama vuosi järjestön perustamisen jälkeen. Sen piirsi Jack Marshall, ja hän kommentoi piirroksellaan satiirisesti poliittista tilannetta. Mitä suurempi viha, sitä suurempi rotta. Se toimii yhteisönsä kanssa ja on aina askeleen edellä. Taistelija, kansallismielinen, ylpeä, toimii kunnialla ja uskolla. Valitsimme rotan, koska se edustaa meitä!

Mitä tulee kelttiristiin, se on eurooppalaisen ja ranskalaisen kansallismielisyyden symboli. Me uskomme ihmiseen, joka väsymättä kunnostautuu toiminnassa ja taistelussa. Hän, joka ei löydä vertaistaan.

Onko kansallismielisyyden suosio lisääntynyt viimeisimmän pakolaisinvaasion ja Pariisin terrori-iskujen myötä?

Ranskassa kansalaiset ovat alkaneet tiedostaa monia tärkeitä poliittisia ongelmia. Maahanmuuttolaskuri menee hulluilla lukemilla. Meillä on vain vähän aikaa jäljellä ennen kuin kansamme korvaaminen maahanmuuttajilla on viety loppuun. Yksi uusi syy tehdä edemmän ja kovemmin asiamme puolesta!

Olemme kestäneet monia Isisin iskuja, mutta montako vielä tarvitaan ennen kuin ihmiset tiedostavat ongelman? Pariisissa teatteriin tehdystä iskusta on tullut ennennäkemätön tragedia maassamme: 130 kuollutta ihmistä marraskuussa 13. päivän yön aikana, ja suurin osa heistä oli täysin eurooppalaisia. Muistan, että olin tuolloin menossa Pariisiin toverieni kanssa valmistellaksemme tulevaa kongressiamme.

Olemme saavuttaneet vaarallisen uuden tason. “Etnomasokismi”, jota on opetettu vuosikausia, on saanut aikaan sen, että ihmiset käyttäytyvät kuin orjat näiden tilanteiden edessä. Meidän on mahdotonta voittaa kohtalonuskolla, päinvastoin, nämä tapahtumat todistavat meidän olevan oikeassa, mutta oikeassa oleminen ei riitä. Meidän täytyy myös toimia ja mennä loppuun asti, vaikka se olisi miten vaarallista.

GUD2-tt GUD6014 GUD126881

Sitten valtio julisti hätätilan. Se, kuten kaikki tiedämme, tulee olemaan hyvin käytännöllinen meitä, järjestelmän vihollisia, vastaan. Liikkui huhuja, että järjestämämme kongressi tultaisiin perumaan, koska kaikki julkiset kokoontumiset oli kielletty hätätilan aikana. Vaikka mitä olisi tapahtunut, emme olisi peruneet sitä. Valtiomme tai Isis ei voi sanoa meille, mitä voimme ja mitä emme voi tehdä. Laskettuamme ihmiset, jotka osallistuivat kongressiin, näytti tulos erittäin hyvältä!

Ranskalainen on erityinen eurooppalainen – hän kykenee kapinoimaan milloin tahansa. On työmme alla, ettei hän herää liian myöhään. Haluamme tuoda kohtalon mantereemme kansoille. Dominique Venner sanoi: “Uskon eurooppalaisiin. Erityisiin ominaisuuksiin, jotka ovat vielä unessa. Uskon heidän yksilöllisyyteensä, heidän kekseliäisyyteensä ja energian heräämiseen.”

Kuulimme, että kukistitte antifasistit kadulla hiljattain. Voisitteko kertoa lisää tästä?

Kyllä. 31. maaliskuuta mielenosoitus työlakiuudistuksia vastaan organisoitiin, ja he lähtivät liikkeelle Lyon III -yliopistolta. Kommunistit, antifasistit ja muut nuoret opiskelijasyndikaattien manipuloimina suunnittelivat sulkevansa yliopistot ja koulut mielensä mukaan. Päätimme, ettei se tapahtuisi Lyon III -yliopistolle.

Emme anna näiden järjestelmälle hyödyllisten idioottien estää nuoria opiskelemasta. Sosialistipuolueen haara UNEF haluaa olla näyttävin tässä taistelussa markkinaliberaaleja lakeja vastaan, mutta me tiedämme, miten heidän taistelunsa päättyy: mukavilla sohvilla hallituksessa.

Noin 15 mustaa rottaa kypärineen pakotti 200 mielenosoittajaa perääntymään ja juoksemaan karkuun. He tulivat nakkelemaan pyöriä ja pöytiä hyökätäkseen ryhmämme kimppuun. Tuloksena oli, että kaksi vastustajaamme loukkaantui. Meistä kukaan ei loukkaantunut, ja Lyon III:lle on edelleen vapaa pääsy. “Rohkeat” vihollisemme menivät suojaan poliisien taakse, kun he tulivat paikalle – katsokaa yhteenotosta kuvattu video alla:


Millainen aktivisti on hyvä aktivisti?

Hyvä aktivisti on tietoinen siitä, että ensimmäinen vallankumous on sisäinen – oma vallankumous. Tämä on radikaali muutos omissa tavoissa ja ymmärrys siitä, kuka todella on. Aktivisti myös tuntee Euroopan tulen itsessään. Toiminta on jotain henkilökohtaisempaa, jossa seistään yhteisönä, jotta voimme kamppailla lopullisen vapauden puolesta.

Kiitos Steven tästä haastattelusta! Millaisen viestin haluat lähettää pohjoismaisille lukijoille ja liikkeellemme?

Toivon, ettette ikinä luovu mistään. Menneet sukupolvet eivät antaisi meille anteeksi. Toivottavasti tapaamme pian maassasi!

 

Facebook: https://www.facebook.com/GUD-Lyon-Officiel-1436467996633350/timeline
https://www.facebook.com/GUD-PARIS-611139975652236/?fref=ts
https://www.facebook.com/gudalsaceofficiel/?fref=ts

Instagram: https://www.instagram.com/gud.alsace/
https://www.instagram.com/gud.lyon/

3 KOMMENTIT

 1. Mielenkiintoinen haastattelu, mutta itse ryhmästä jäi mietityttämään muutama juttu…

  Miten he luokittelevat itsensä poliittisesti? Vai puuttuuko tarkka luokittelu kokonaan ja he ovat ainoastaan “radikaali kansallismielinen toimintaryhmä” tms? Entä mikä heidän tavoitteensa on? Tunkeutujien palautus, pankkivallan kaataminen, itsenäinen Ranska? Ja minkälaisen mallin alaisena he näkevät itsenäisen ranskan? Onko heillä poliittista ohjelmaa? Ja niin edelleen.

  Eli siis onko järjestöllä syvempää ideologiaa ja tavoitteita, vai tekevätkö he vain asioita tekemisen ilosta ilman laajempaa ymmärrystä siitä että mitä tämän kaiken jälkeen? Koska maailmalla on monia järjestöjä, jotka eivät omaa syvempää panostamista tavoitteisiinsa.

  Ja ei siis ole tarkoitus morkata GUDia, vaan nämä asiat jäi mietityttämään ja samalla yleisesti rakentavana palautteena muille vastaaville järjestöille.

  • Käsittääkseni kyse on enemmän toimintaryhmästä, joka tosiaan syntyi yhdistämään kansallismieliset yliopisto-opiskelijat. Olisi varmaan ihanteellista, että GUD:in kaltaisilla järjestöillä olisi rinnallaan radikaali ja selkeän ohjelman laatinut valtakunnallinen puolue/järjestö, jonka toimintaa opiskelija-aktivismi hyödyttäisi.

   Joka tapauksessa, kiitos erittäin hyvästä haastattelusta!

Comments are closed.