Koti Artikkelit Haastattelussa Der Dritte Weg

Haastattelussa Der Dritte Weg

5

DDW_AK

Kansallinen Vastarinta haastatteli viime vuoden lopulla perustetun uuden saksalaisen puolueen Der Dritte Wegin edustajaa.

 

Voitteko kertoa lyhyesti puolueen perusperiaatteista?

Vasta perustettu puolueemme nimeltään Kolmas tie (Der Dritte Weg) on kansallinen ja vallankumouksellinen poliittinen vaihtoehto Saksan liittotasavallan puoluejärjestelmässä. Kolmatta tietä ei kuitenkaan pidä nähdä pelkkänä puolueena, jota äänestetään parin vuoden välein. Kolmas tie on enemmänkin kansallinen liike, joka tuo poliittisen kantansa julki kaduilla ja joka järjestää kulttuuritapahtumia, tukee toveruutta sekä urheilu- ja vapaa-ajan tapahtumia yli poliittisen työn rajojen koko kansalliselle yhteisölle. Pidemmän tähtäimen tavoitteena on saksalaisen sosialismin käytäntöön tuominen vaihtoehtona riistokapitalismille ja tukahduttavalle marxismille. Saksalaisen perheen tukeminen ja turvaaminen, etenkin lasten hyvinvoinnin tukeminen, ovat puolueohjelmamme keskipisteessä. Siis lyhyesti: haluamme olla enemmän kuin puolue – meidän täytyy olla todellinen vaihtoehto saksalaisvastaista järjestelmää vastaan, perheiden ja nuorison puolesta.

Entäpä puolueen ideologinen tausta?

Edellä mainittujen perheiden ja lasten hyvinvoinnin turvaamisen sekä vahvan antikapitalistisen näkemyksen lisäksi meidän pääpainomme on sitoutua Saksaan sekä muuhun Eurooppaan kohdistuvaa ei-valkoisten joukkomaahanmuuttoa vastaan, sillä ei-valkoisten maahanmuutto edesauttaa valkoisten kansanmurhaa. Kolmas tie haluaa perustaa kansallisen yhteisön vaihtoehtona yhtäältä individualismille ja toisaalta kansalaisten tasapäistämiselle, jota nyky-yhteiskunta toteuttaa.

Missä osissa Saksaa puolue toimii nykypäivänä?

Tulevaisuudessa Kolmannen tien halutaan toimivan joka puolella Saksaa. Tällä hetkellä suurin osa toiminnasta keskittyy Rheinland-Pfalzin ja Baijerin alueille, joilla asuu suurin osa meidän jäsenistämme. Näillä alueilla suurin osa toimista saadaan tuotua kadulle.

DDW_2

Onko puolueella poliittisia esikuvia, puolueita tai menneisyyden henkilöitä, joita haluaisitte mainita?

Puolueemme on osa kansallista liikettä, johon kuuluvat kaikki kansallismieliset puolueet ja organisaatiot. Meillä on useita esikuvia, alkaen Arminiuksesta, joka puolusti Germaniaa roomalaisia vastaan vuonna 9 eaa., jatkuen aina vapautussotiin Napoleonia vastaan. Haluan myös mainita Etelä-Tirolin tuliyöt, jolloin saksalaiset patriootit toimivat laitonta italialaista miehitystä vastaan. Saksan historiassa on hyvin paljon mahdollisia poliittisia esikuvia, joten on mahdotonta korostaa yksittäisiä historiallisia sankareita siten, ettei jättäisi haluamattaan muita tärkeitä historian henkilöitä pimentoon. Lisäksi Saksan tukahduttavien lakien takia ei edes ole sallittua puhua positiiviseen sävyyn tietyistä merkkihenkilöistä tai kyseenalaistaa historian kirjojen tiettyjä “totuuksia”, aivan kuin ne olisivat kiveen hakattuja.

Miksi päätitte perustaa uuden puolueen?

Nykyään Saksassa ei juuri ole kansallismielisiä puolueita. Puoluetoiminnalla on omat myönteiset puolensa, mutta siihen liittyy myös paljon vaikeuksia. Tahdomme, että järjestömme leviää ympäri Saksan ja että löydämme riveihimme uusia taistelijoita. Koska tahdomme vaikuttaa myös vaalien kautta, täytyi meidän perustaa parlamentaarinen puolue.

DDW_3

Millaista palautetta olette saaneet?

Kolmas tie perustettiin vuoden 2013 lopussa, ja jo näin alkumetreillä useat pankit eivät anna meille mahdollisuutta luoda pankkitilejä poliittisen vakaumuksen vuoksi. Lisäksi poliisi on tehostanut tarkkailuaan meitä kohtaan. Myös marxistien räksytys alkoi heti puolueen perustamisen jälkeen.

Kuinka kohdeyleisö on ottanut teidät vastaan?

Puolue jatkaa laajentumistaan ja jäsenmäärä lisääntymistään. Erityisesti meidän kymmenen kohdan ohjelmamme otettiin kansallisessa liikkeessä ja myös puolueiden ulkopuolisten aktivistien joukossa hyvin vastaan, koska se sisältää kaiken tärkeän, mitä kansallinen politiikka vaatii. Tarkkaa eriteltyä kohdeyleisöähän meillä ei ole, koska meidän kohdeyleisömme on kaikki saksalaiset.

DDW_1

Ovatko järjestelmä tai antifasistiset organisaatiot kohdistaneet vihamielistä toimintaa teitä kohtaan?

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, poliisin toiminta on kiristynyt, etenkin meidän johtoamme kohtaan. Myös valtion turvallisuuspalvelu (Verfassungschutz) seuraa aktiviteettejamme ja varoittaa yleisöä meistä ja toimistamme. Esimerkiksi muutama päivä sitten meidän ympäristöohjelmamme leimattiin rasistiseksi. Yhteistyö muiden maiden tovereiden, esimerkiksi tšekkiläisten, kanssa, sai vastustajat tyrmistymään. Media, järjestelmä ja marxistit yrittävät leimata meidät rasisteiksi, uusnatseiksi ja muukalaiskammoisiksi julkisesti. Me osasimme kuitenkin odottaa sitä.

Nykypäivän politiikka on vieraantunut tavallisesta kansasta. Millä tavailla aioitte saada saksalaiset taas kiinnostumaan politiikasta?

Olemme tosiaan kokeneet tämän mielenkiinnon puutteen. Tavalliset saksalaiset ovat edelleen tyytyväisiä; talouden “hyvät” luvut ja iso vatsa estävät tavallista kansaa nousemasta joukkomaahanmuuttoa ja sosiaalista vääryyttä vastaan. Meidän tehtävämme on tiedottaa ja ottaa joukkoomme jokainen saksalainen, joka on ylpeä saksalaisuudestaan, vaikkei nopeaa menestystä näkyisikään. Näiden ylpeiden saksalaisten kanssa haluamme perustaa vallankumouksellisen, uuden yhteisön, joka perustuu ajatukselle, työlle ja nykypäivän järjestelmän vaihtoehtoiselle elämälle. Sitten jonain päivänä, kun tarpeeksi moni ihminen sanoo “Ei” vallitsevalle järjestelmälle, tulee kokonaisvaltainen asenne- ja uskomusmuutos. Tämä tulee olemaan pitkä ja raskas tie, mutta aiomme olla lähestyttävissä kaikille – nuorille ja vanhoille, työläisille, maanviljelijöille, työnantajille tai liikemiehille. Tämä on syy, miksi menemme kaduille osoittamaan tyytymättömyyttämme kaikkea häpeää vastaan ja miksi järjestämme mainos- ja tiedotustoimintaa herättääksemme ihmiset ja antaaksemme heille vaihtoehdon vallitsevalle järjestelmälle.

Mitkä ovat teidän poliittisen toimintanne keinot, esimerkiksi järjestättekö marsseja, mielenilmauksia tai luentoja?

Poliittisten mielenosoitusten (työn puolesta ja joukkomaahanmuuttoa vastaan) lisäksi puolueemme järjestää myös poliittista koulutusta sekä vapaa-aika- ja musiikkitapahtumia. Esimerkiksi tälle kesälle on suunnitteilla järjestää kansallinen jalkapalloturnaus sekä vaellusretki, johon kuuluu myös melomista. Lisäksi suunnitelmiin kuuluu kulttuuritapahtumia, kuten talvipäivänseisauksen ja keskikesän juhliminen, sekä perinteiset kaatuneiden sotilaiden muistotapahtumat.

Millaisessa roolissa näette muut kansallismieliset toimijat, kuten autonomit nationalistit tai muut suoran toiminnan ryhmittymät?

Mielestämme useille ryhmille on tarvetta, koska kukaan ei voi hoitaa kaikkia asioita. Olisi myös väärin sanoa, että tarvitaan puolue, jotta maassamme saadaan muutos aikaan. Järjestöt, kuten vankien tuki tai hyvin toimiva ensiapu mielenosoituksissa ovat tärkeitä kaikille kansallisille ryhmille ja näiden organisaatioiden pitäisi olla kaikkien saavutettavissa. Tärkein asia on, jos saamme historiallisen mahdollisuuden tehdä “suuren muutoksen” maassamme – kansallinen liike taistelee yhdessä ja seisoo kuin teräksinen muuri. Näin tukahduttavassa ja mielipiteitä murskaavassa järjestelmässä kuin mitä nykypäivän Saksan hallitus on, on järkevämpää olla jakautunut erilaisiin, pienempiin organisaatioihin, kuten ryhmiin, yhteisöihin ja puolueisiin. Tällöin valtion on vaikeampaa kieltää tuhansia erilaisia ja pieniä ryhmiä kuin kieltää yksi suuri järjestö.

Millaiset ovat teidän tulevaisuuden suunnitelmanne?

Haluamme rakentaa selvät omat rakenteemme, vahvistaa puolueen toimintaa ja tarjota ideologista tietoa muille, nuorille saksalaisille Kolmannen tien rakenteiden kautta. On tärkeää, että nuoret saksalaiset tietävät, minkä puolesta taistelemme, millainen on kulttuurillinen identiteettimme ja kuinka me, saksalaisina sosialisteina ja kansallisina vallankumouksellisina, näemme kotimaamme ja tulevaisuutemme. Tulevaisuudessa tulemme olemaan paremmin saavutettavissa ja tärkeämmässä roolissa vaaleissa, ja toivottavasti saamme jalansijaa myös alueilla, joilla ei vielä tänä päivänä ole niin suurta edustusta.

Kiitos haastattelusta ja onnea matkaan!

Kiitos mahdollisuudesta päästä jakamaan tietoa puolueesta.

Puolueen nettisivut ovat osoitteessa: http://www.der-dritte-weg.info/

Toimitus

5 KOMMENTIT

 1. Mielenkiintoinen haastattelu, paljon kiitoksia! Hyvä, että Saksassakin on edelleen järjestöjä, jotka uskaltavat liputtaa avoimesti valkoisen rodun puolesta!

 2. Tässä ollaankin nyt sitten herkällä alueella. Saksassa kansallis sosialistinen puolue ja sen toiminta on kielletty. Maata hallitaan 2+4 sopimuksella miehittäjien toimesta. Mistä johtuu tämä pankkien negatiivisuuskin. Parastahan olisi jos porukka perustaisi oman pankin, mutta siihen ei saa lupaa. Sehän sekoittaisi rahamarkkinat. Ja toisaalta, kuka ostaisi taholta joka uhkaa heidän ryöstöretkeään, velkakirjoja.

  Kolmannen tien pitää nyt edetä erittäin varovaisesti etteivät viranomaiset pääse pienimmästäkään rikkeestä sanomaan yhtään mitään. Muutoin käy kten Kreikassa. Ja henkilöt jotka ovat pidätettyinä tai arestissa, eivät voi vaikuttaa. Eikä pelkällä mediajulkisuudella saada tarvittavia muutoksia aikaan. Sosiaalinen hyväksyntä saadaan useinkin, mutta se ei välttämättä kanna muutokseen asti.

  Uskon kuitenkin että johdossa on kauaskatseisia henkilöitä jotka saavat radikaaleimmat jäsenet pysymään rauhallisina. Työtä riittää kaikille. Versinkin sen jälkeen, kun muutosta aletaan viemään läpi.

  Näissä asioissa kannattaa aina muistaa että etanan vauhtia ei huomaa. Hitaat muutokset ovat pysyvämpiä.

 3. Hyvä haastattelu! Harmillista, että saksalaiset toverit ovat ajautuneet näin ahtaalle, että heidät periaatteessa pakotetaan mukaan puoluepolitiikkaan. Toisaalta, jos en väärin ole ymmärtänyt, osaavat he myös ottaa kaikki puolueen tuomat edut huomioon. Joka tapauksessa, vallan mainio konsepti kyseessä, onnea matkaan 3. Tielle!

 4. Tällainen toiminta on Saksassa hyvin vaikeaa, mutta ei millään tavalla ainakaan vähemmän kunnioitettavaa! Berliinissäkin kun täytyy valkoisena katse maassa kävellä, jollei halua mustaa lynkkausjoukkoa peräänsä.

  Mutta voimia taistelijoille! Vielä se kansallissosialistinen puolue Saksassakin sallitaan! Durch Kampf zum Sieg!

 5. Mielenkiintoinen buulaagi. Sopii Saksalaiseen totalitäärivaltioon kuin nenä päähän. Onnea ja menestystä!

Comments are closed.