Koti Artikkelit Greensboron yhteenotto 1979

Greensboron yhteenotto 1979

8

Lauantaina tuli kuluneeksi tasan 39 vuotta niin sanotusta Greensboron yhteenotosta, jossa kommunistit ja mustat ottivat yhteen Ku Klux Klanin (KKK) jäsenten kanssa. Viisi kommunistia kuoli yhteenotossa ampumavammoihin.

Marraskuisen yhteenoton taustat ovat heinäkuussa 1979. Tuolloin joukko kommunisteja hyökkäsi Pohjois-Carolinassa sijainneen China Grove -nimisen pikkukaupungin elokuvateatteriin aikomuksenaan estää elokuvateatteria näyttämästä KKK:ta ja Etelävaltioiden uudelleenrakentamista käsittelevä klassikkoelokuva The Birth Of A Nation. Tämä välikohtaus johti koko kesän ja syksyn ajan jatkuneeseen vihanpitoon kommunistien ja klaanilaisten välillä, mutta väkivaltaisilta yhteenotoilta vältyttiin.

Marraskuun 3. päivä kommunistinen puolue päätti järjestää mielenosoituksen Greensboron kaupungissa Pohjois-Carolinassa. Mielenosoituksen iskulause oli “Death to the Klan March” (suom. “Kuolema klaanille”). Useita päiviä ennen varsinaista mielenosoituspäivää kommunistinen puolue pyrki yllyttämään kaupungin mustaa väestöä väkivaltaan. He muun muassa kävivät jakamassa mustilla asuinalueilla lentolehtisiä, joissa kutsuttiin mellakoimaan ja käyttämään väkivaltaa Klaania vastaan.

Kuoleman marssia mainostaneissa lehtisissä luki muun muassa: “Klaani täytyy fyysisesti pahoinpidellä ja ajaa ulos kaupungista. Tämä on ainoa kieli, jota he ymmärtävät. Ainoa itsepuolustus on aseistettu itsepuolustus.”

Kommunistijohtajat myös julkisesti kutsuivat Klaania tulemaan paikalle “kohtaamaan kansan viha”. Mielenosoituspäivälle kommunistit onnistuivat saamaan vahvistuksia paikallisista mustista, joita tuli mukaan muun muassa yhdestä kaupungin suuresta tehtaasta. Ison kohun vuoksi paikalla oli myös runsaasti mediaa, joten tapahtumien kulku on melko hyvin dokumentoitu.

Videolta huomaa, kuinka kommunistit vaativat kuolemaa ja samaan aikaan aggressiiviset mustat viittoilevat villisti ohi ajaville autoille, joiden sisällä on KKK:n jäseniä. Videolta myös näkee, kuinka osa mielenosoittajista hyökkää fyysisesti autoja ja matkustajia vastaan.

Hetken kuluttua ensimmäisestä fyysisestä hyökkäyksestä alkaa ammuskelu. Todistajan mukaan joku kommunistien joukosta avasi ensimmäisenä tulen. Tämän jälkeen klaanilaiset hyppäsivät ulos autostaan ja alkoivat vastata tuleen. Tämä johti tulitaisteluun, jonka paremmin aseistautunut KKK lopulta voitti. Yhteenotossa kuoli yhteensä viisi ja haavoittui 11, joista kaikki olivat kommunistimielenosoitukseen osallistuneita.

Yhteenoton jälkeen viisi klaanilaista joutui oikeuteen syytettyinä murhasta. Sekä paikallinen että liittovaltion oikeus kuitenkin vapautti heidät syytteistä, sillä oikeus katsoi heidän toimineen itsepuolustukseksi.

 

Nordfront.se

8 KOMMENTIT

    • Soluttautuneista poliiseista ainakin yksi oli jutku ja puhelimen päässä neekeri. KKK on tunnetusti junttiporukka, Make America Great again ja poltetaan parit ristit. 😂

  1. KKK vihasi myös suomalaisia siirtolaisia. KKK oli/on rikollinen salaseura.

    • En tiennytkään, että jo silloin oli mustia suomalaisia ja että ihan siirtolaisina Pohjois-Carolinassa.

Comments are closed.