Koti Uutisia Gotlantiin lisää poliiseja rauhoittelemaan tilannetta joukkoraiskauksen jälkeen

Gotlantiin lisää poliiseja rauhoittelemaan tilannetta joukkoraiskauksen jälkeen

0

UK_poliisi_Ruotsista

Gotlannin asukkaat ovat raivoissaan. Pyörätuolia käyttäneen naisen raiskaaminen oli viimeinen niitti paikallisille ihmisille. Paikallinen poliisi on joutunut pyytämään lisävoimia mantereelta, sillä Visbyssä tilanteen uskotaan kiehuvan jollakin tapaa yli. Varsinaisesti ainakaan vielä mitään ei ole tapahtunut, mutta raivo sosiaalisessa mediassa on ollut sellaisissa mittasuhteissa, että jotain pelätään tapahtuvan.

Syyttäjä Mats Wihlborg sai viime yönä “vieraita” kotiinsa, ja miehet uhkailivat syyttäjää. Myös raiskauksesta vapautettuja miehiä on uhkailtu, ja heidät on uhattu tappaa. Vapautetut miehet ovat siviilipoliisien turvaamina kellon ympäri. Heidän asuintalonsa ulkopuolella on siviilipoliisiauto vartiossa, ja siviilipukuiset kulkevat heidän mukanaan kaupungilla.

Sosiaalidemokraattien aluejohtaja Björn Jansson kertoo: “Liikkeellä on nyt pimeitä voimia. Meidän pitää puhua faktoista eikä levittää huhuja. Ihmisten täytyy nyt osoittaa siviilirohkeutta niitä pimeitä voimia kohtaan, jotka tulevat esille.”

Jää epäselväksi, tarkoittaako Jansson pimeillä voimilla maahanmuuttajia.

Maaherra Cecilia Schelin Seidegård taas kirjoittaa omassa blogissaan, että ihmiset ovat nyt väärinkäyttäneet tapahtumia ja että asiaa vääristellään. Tässäkin lausunnossa on epäselvää, miten raiskausta on käytetty oman agendan ajamiseen.

Feministipuolueen valtuutettu Elin Bååth puolestaan tykittää: “Natsit ja rasistit käyttävät tilannetta hyväkseen ajaakseen omaa agendaansa. Tämä on surullista. Todellisuudessa tällaiset rikokset eivät ole lisääntyneet, eikä rikosten takana ole etnisyys vaan erilaiset etniset miehet. Ongelma on mieskulttuuri, ei etnisyys.”

Hela Gotlandin toimituspäällikkökin ymmärtää: “Olen hyvin huolissani siitä, mihin tämä kaikki johtaa. Rikos pyörätuolipotilasta kohtaan oli inhottava, mutta samaan aikaan emme missään nimessä voi hyväksyä [raiskaajien] kiusaamista ja lain ottamista omiin käsiin. Virkamiehiin kohdistunut uhkailu on uhka demokratialle. Yhteiskunnassamme on enemmän hyviä voimia kuin pahoja. Nyt hyvien voimien pitää antaa kuulua ja rohjeta sanoa vastaan.”

Maltillisen kokoomuksen aluejohtaja Simo Härenstam pohtii: “Ymmärrän kiukun asiasta, mutta se ei kuitenkaan oikeuta siihen, että aletaan vihata kokonaisia ihmisryhmiä tai että perustetaan kansalaispartioita. Rasistit ovat nyt kaapanneet keskustelualustan levittäen omaa propagandaansa.

 

Lähteet: PaavoTajukangas.com (1, 2), Aftonbladet

Aiheesta lisää: Gotlannin saarella joukkoraiskaus – kuusi pidätetty