Koti Uutisia Göteborgin ryhmänjohtaja Viktor Melinin pidätystä jatkettiin

Göteborgin ryhmänjohtaja Viktor Melinin pidätystä jatkettiin

3
Göteborgin käräjäoikeus.

Vastarintaliikkeen Göteborgin-ryhmänjohtaja Viktor Melinin pidätystä päätettiin jatkaa maanantain pidätyskäsittelyssä. Meliniä epäillään attentaatista AFA:aan sidoksissa olevaan syndikalistiseen kirjakahvilaan sekä yleisen vaaratilanteen aiheuttamisen valmisteluista liittyen retkeilyalue Lilleby campingista löydettyyn räjähtämättömään pommiin.

Kolme pommi-iskua käsittävässä tutkinnassa epäiltyjä on kolme henkilöä. Tutkintaa johtaa kamarisyyttäjä Mats Ljungqvist yhdessä Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpon kanssa. Viime viikolla pidätettiin kaksi henkilöä: Melinin lisäksi 20- ja 50-vuotiaat miehet, jotka ovat epäiltyjä yleisen vaaratilanteen aiheuttamisesta. 20-vuotiasta epäillään osallisuudesta Lilleby campingin tapahtumiin ja 50-vuotiasta osallisuudesta kaikkiin kolmeen attentaattiin. Kaikki epäillyt kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

Viime viikon pidätyskäsittelyn jälkeen sekä 20-vuotiaan että 50-vuotiaan asianajajat olivat pettyneitä käräjäoikeuden päätökseen pidättää heidät. 50-vuotiaan asianajaja paljasti Göteborgs-Postenille, ettei todistusaineisto tosiasiassa riitä pidättämiseen, ja näin kertoi myös 20-vuotiaan asianajaja Nordfrontille.

Kun Melinin pidätystä päätettiin jatkaa, selvisi hieman enemmän tietoa siitä, mikseivät asianajajat näe todisteiden olevan riittäviä. Mitään varsinaisia todisteita ei yksinkertaisesti ole, ei ainakaan vielä. Näin sanoi Melinin asianajaja Michael Hansson Göteborgs-Postenille. Hanssonin mukaan tapauksesta odotetaan edelleen analyysejä rikostekniseltä keskukselta. Syyttäjä toivoo näiden analyysien liittävän Melinin rikokseen. Tällä hetkellä Melinin pitävät pidätettynä vain olosuhteet eivätkä siis tekniset todisteet. Hanssonin mukaan “olosuhteet” eivät riitä syyksi pidättämiselle.

“Tiedossamme on kyllä, mihin olosuhteisiin syyttäjä viittaa pidätyspäätöksen tehtyään. Tiedämme myös sen, että rikostekniseltä keskukselta on tulossa analyysejä, mutta on huomioitava, että analyysien odotusaika on todella pitkä. Ihmisiä ei tulisi istua pidätettyinä vain siksi, että rikosteknisellä keskuksella on pitkät työajat analyysejä tehdessään. Se ei ole mikään oikea syy olla pidätetty”, kommentoi Hansson Göteborgs-Postenille. Hänen mukaansa tällaisissa rikostapauksissa ei tarvita paljoakaan perusteita henkilön pidättämiselle.

“Tämä oli oikeastaan melko odotettavissa ollut päätös. Kyse on rikoksesta, jonka minimirangaistus on kaksi vuotta ja jossa vallitsee pidätysolettama, mikäli todennäköisiä syitä epäilyille on olemassa. Todennäköisin syin epäily on äärimmäisen matala todistevaatimus, ja sen saavuttamiseksi ei paljoa tarvita”, Hansson jatkaa.

Asianajajat ovat salassapitovelvollisuuden alaisia, ja heidän tulee pidättyä tietojensa levittämisestä. Nordfrontilla tai muillakaan medioilla ei ole ollut lupaa päästä pidätyskäsittelyihin sisälle muulloin kuin käräjäoikeus on jo ilmoittanut päätöksestään. Ei ole selvinnyt, mitä syyttäjä oikeastaan toivoo rikosteknisen keskuksen analyyseistä paljastuvan.

 

Lähde: Nordfront.se

Aiheesta lisää: Vastarintaliikkeen jäseniä pidätetty perusteetta kolmesta pommi-iskusta Ruotsissa

3 KOMMENTIT

  1. Sama tapahtuu kohta Suomessakin ja saadaan muutama aktiivi vangittua ilman todisteita.

    • Se riippuu siitä tarvitseeko poliittinen poliisi tekosyytä järjestön kiellolle.

  2. Kylläpä poliisilla ja oikeuslaitoksella nyt riittää työintoa. Normaalistihan tuo olisi pullakahvin paikka. No, täytyyhän niitä vuosikausien patoumia kivapuheen takia purkaa. Henkilökohtaisesti noille henkilöille kokoon keitetty vankilatuomio maksaa ja rassaa, mutta itse liikkeelle kokonaisuuteena ajatellen tuo ei merkitse paljoakaan. Se, että on “silmätikkuna” on vain vallitseva tilanne ja kertoo ainoastaan valtaeliitillä olevan pupu pöksyissä.
    Ei tässä maailmassa ole milloinkaan mitään kielloilla estetty. Kun vuoristossa ja ylänkömailla sataa, ei veden voimaa pidättele mitkään padot eikä esteet. Silloin ei tapahdu muuta kuin se, että ihminen huomaa pienuutensa luonnonvoimia vastaan.

Comments are closed.