Koti Uutisia Göteborgin poliisipäällikkö: PVL:n mielenosoitukset rauhallisia, järjestyshäiriöiden takana vasemmisto

Göteborgin poliisipäällikkö: PVL:n mielenosoitukset rauhallisia, järjestyshäiriöiden takana vasemmisto

3

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen tulevaa mielenosoitusta Göteborgissa 30. syyskuuta silmällä pitäen Ruotsin yleisradioyhtiö SVT haastatteli Suur-Göteborgin poliisipäällikkö Erik Nordia. Nord kommentoi, ettei Ruotsin poliisi voi kieltää ketään osoittamasta mieltään poliisin resurssien puutteellisuuden vuoksi. Näin Norjan poliisi teki evätessään Vastarintaliikkeeltä luvan mielenosoitukseen Fredikstadissa.

“Säädökset vapaasta mielipiteenmuodostuksesta on suunniteltu niin, että kaikilla on oikeus tuoda mielipiteitään esille”, lausui Nord.

Haastattelun mielenkiintoisinta antia on se, että Nordin mukaan Vastarintaliikkeen mielenosoitus ei itsessään uhkaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta Göteborgissa:

“Minun yleiskuvani on se, ettei tämä kyseinen mielenosoitus tule aiheuttamaan suurinta vaaraa järjestykselle ja turvallisuudelle. [– –] Mellakankaltaisia tilanteita mielenosoituksen ympärillä tulee varmasti olemaan, mutta nämä tilanteet saavat aikaan ensi sijassa niin kutsutut vastamielenosoittajat. Meidän tehtävämme on tulla väliin, pitää ryhmittymät erillään toisistaan ja varmistaa, että molemmat mielenosoitukset voidaan toteuttaa”.

Katolinen journalisti ja väittelijä Gert Gelotte sai muutama päivä sitten palstatilaa juutalaisomisteisesta Göteborgs-Postenista vihamieliselle artikkelilleen, jossa hän vaati, että poliisin tulisi pakottaa Vastarintaliike pitämään mielenosoituksensa eristysten takana jalkapallokentällä, josta käsin Vastarintaliikkeen sanoma ei tavoittaisi ihmisiä. Tätä poliisipäällikkö Nord kommentoi irrationaaliseksi höpinäksi, jolla ei ole lainsäädännöllistä tukea.

“Meidän kantamme on lainsäädännön mukainen, ja tuollaisia säädöksiä ei ole olemassa. Ymmärrän, että natsien marssi kaduillamme herättää pahennusta. Jos poliisi kuitenkin päättää, mitä mielipiteitä saa tuoda esille ja alkaa tutkia kuka näitä mielipiteitä levittää ja onko näitä ihmisiä rangaistu siitä aiemmin, niin lähestymme jotain, joka ei enää kuulu vapaaseen mielipiteenmuodostukseen eikä ylipäätään demokratiaan”, Nord toteaa.

Erik Nord on poliisipäällikkö, joka on puhunut tietyistä asioista poikkeuksellisen suoraan. Vuonna 2015 hän kommentoi julkisuudessa, että kerjääminen tulisi kieltää kokonaan. Hänen mukaansa poliisin pitäisi käyttää olemassa olevia säädöksiä kerjäämisen pysäyttämiseksi. Tukholmassa tapahtuneen terrori-iskun yhteydessä Nord kirjoitti Twitteriin, että Ruotsin tulisi evätä oleskelulupa maahanmuuttajilta, jotka tukevat väkivaltaista ekstremismiä. Myöhemmin hän meni jopa niin pitkälle, että väkivaltaista ekstremismiä tukevilta maahanmuuttajilta tulisi poistaa Ruotsin kansalaisuus. Hän on myös kutsunut islamisteja äärilaidaksi.

Eräs naispuolinen sosiaalidemokraatti on syyttänyt Nordia rasistiksi, mutta Nord on kiistänyt väitteen.

 

Lähteet: Nordfront.se, Sveriges Radio, Expressen

3 KOMMENTIT

  1. Vihdoinkin länsimainen poliisi, joka ei ole puolueellinen.

  2. Tämä on merkittävä ausunto ja kannanotto Vastarinnan puolesta. Kaikille on kuitenkin selvää jo ennen tätä kannanottoa ettei Vastarinta aja autoilla ihmisten sekaan, Vastarinta ei puukota ihmisiä katuvilinässä, Vastarinnalla ei ole itsemurhapommittajia yleisötilaisuuksissa eikä Vastarinnan henkilöt raiskaa ihmisiä ja videoi raiskauksia internettiin.

    Miksi siis Vastarintaa pidetään suurempana ongelmana kuin terroristijärjestöjä? No, Göteborgissa ei enää pidetä. Sielä on ostattu suhteuttaa uhka ja ryhmittymät.

  3. Erik Nordin asenne ei periaatteessa pitäisi herättää minkäänlaista yllättyneisyyttä sekä hänen kommenttinsa pitäisi olla täysin itsestäänselvyyksiä “vapaassa demokratiassamme”, mutta silti herättää hämmästystä ja kummasti toiveita siitä, ettei eliitin poliiseista jokainen ole läpeensä korruptoituneita kansanvihollisia, jotka nöyrtyvät marxistien pienimmillekin vaatimuksille. Ei ollakaan pitkään aikaan kuultu korkea-arvoisen poliisin suusta faktoihin perustuvaa kommentointia ja päätöksiä. Ilmeisesti Ruotsin poliisi on alkanut ymmärtämään, ettei heillä ole enää muuta pelastusta, kuin oikea Vastarinta monikulttuurihelvetille. Nähdäkseni Vastarintaliike on ainoa (ääri)liike, joka on osoittanut kansalaistottelevaisuutta ja noudattanut lakia kokoontumisissaan kaikesta painostuksesta ja provoomisesta huolimatta. 😀

Comments are closed.