Koti Uutisia Göteborgin mielenosoitus: valtakunnan poliisipäällikkö sekaantuu Göteborgin poliisin järjestelyihin

Göteborgin mielenosoitus: valtakunnan poliisipäällikkö sekaantuu Göteborgin poliisin järjestelyihin

1
Poliisipäällikkö Dan Eliasson.

Mielenosoitus Göteborgissa syyskuun 30. päivänä lähestyy, ja Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen lupahakemus mielenosoitukselle on lähetetty jo useita viikkoa sitten. Siihen ei ole kuitenkaan saatu mitään virallista vastausta. Poliisin oma lähde kertoo tämän johtuvan siitä, että Ruotsin poliisipäällikkö Dan Eliasson ja keskusrikospoliisin NOA Tukholmassa sekaantuvat Göteborgin poliisin suunnitelmiin liittyen mielenosoitusjärjestelyihin.

“Göteborgin poliisin suunnitelmat on korvannut valtakunnan poliisipäällikkö itse [– –]. Minäkään en ole tyytyväinen Eliassoniin”, kommentoi poliisilähde Nordfrontille sitä, että Eliasson on tunnettu ruotsalaisvihamielisestä taustastaan sekä jyrkän negatiivisesta suhtautumisestaan maahanmuuttokriitikoihin. Hän on julkaissut useita kansaa kohtaan vihamielisiä sekä virkaansa nähden epäsopivia lausuntoja. Eliasson on muun muassa sanonut “oksentavansa” sen vuoksi, että maahanmuuttokriitikoiden annetaan osallistua julkiseen keskusteluun. Tunnetuin Eliasson on ehkä “koodista 291”, joka käskee hiljentämään keskustelun joukkomaahanmuuton vanavedessä tapahtuvasta rikollisuudesta.

Ruotsidemokraattien Jimmie Åkessonin läsnäolo väittelyssä saa Eliassonin “oksentamaan”.

Eliassonin on nimittänyt virkaansa Ruotsin hallitus itse – instanssi, jota vastaan Pohjoismainen Vastarintaliike tulee osoittamaan mieltään. Se, että vallanpitäjät itse määrittelevät, kuinka heidän vastaiset protestit on luvallista toteuttaa, kertoo jo itsessään siitä, ettei nykyhallitus ole edes laillinen. Vastarintaliikkeen mielenosoituksen järjestäjä Simon Engelin ja häntä avustavat henkilöt ovat tähän asti keskustelleet hyvässä hengessä Göteborgin poliisin kanssa, jonka toiminta on ollut järjenmukaista ja joka on pyrkinyt helpottamaan kaikkien osapuolten asioita.

Suur-Göteborgin poliisipäällikkö Erik Nord on kommentoinut asiaa useaan kertaan medialle ja sanonut, ettei Vastarintaliikkeen kokoontumisvapautta tulla loukkaamaan tai rajoittamaan. Nordin mukaan järjestyshäiriöitä aiheuttaa Vastarintaliikkeen sijasta äärivasemmisto. “Poliisin tulisi tehdä kaikkensa, jotta kaikkien sananvapaus turvattaisiin”, kommentoi Nord.

Toisin kuin valtakunnan poliisipäällikkö Dan Eliasson haluaa kuvassa oleva Suur-Göteborgin poliisipäällikkö Erik Nord säilyttää sananvapauden.

Mitä tulee mielenosoitukseen liittyviin keskusteluihin poliisin kanssa, ovat Vastarintaliikkeen järjestäjät sekä poliisi olleet suurimmaksi osaksi yksimielisiä mielenosoituksen aloitus- sekä päätöspaikoista, ja keskustelunaiheena onkin ollut itse marssireitti. Kun Nordfront kysyi poliisin lähteeltä, aiotaanko poliisissa pitää aiemmin luvatut lupaukset, lähde sanoi, että se “ei voi vastata kysymykseen”. Hänen mukaansa päätös aloituspaikan, reitin sekä päätöspaikan luvallisuudesta tulevat kuluvan viikon aikana.

Jää nähtäväksi, kuinka asiat vielä muuttuvat valtakunnan poliisipäällikön ottaessa vastuun poliisin järjestelyistä. On muistettava, että Eliasson vihaa kansallismielisiä ja näkee nyt valta-asemansa olevan uhattuna, kun kansallismielisten kannatus lisääntyy. Selvää on myös, ettei Eliassonilla ole intressejä tehdä kaikkeaan kaikkien osapuolten sananvapauden toteutumiseksi, koska jo maahanmuuttokriitikot saavat hänet “oksentamaan”.

Poliisin lähde kertoo Nordfrontille edelleen, että tuleva mielenosoitus tulee olemaan “nykyajan suurin poliisioperaatio koko Ruotsissa”. Hänen mukaansa poliisien lukumäärä tulee olemaan kokoluokaltaan yhtä suurta kuin EU-huippukokouksen aikaan vuonna 2001. Tämä päättyi äärivasemmiston vandalisointiin laajoilla alueilla Göteborgissa. “Tämä on todella suuri juttu, kansallisen tason asia. Poliiseja koko Ruotsista tulee olemaan paikalla”, kertoo lähde.

Mikäli Dan Eliasson yrittää jollain tavalla sabotoida Vastarintaliikkeen oikeutta sananvapauteen estääkseen rikollisiin vallanpitäjiin kohdistuvan kritiikin, sitä painokkaammin kehotamme kaikkia vapautta rakastavia pohjoismaalaisia liittymään mielenosoitukseen 30. syyskuuta. Mikäli oikeusvaltion periaatteet asetetaan vaakalaudalle opposition toiminnan estämiseksi, SINÄ tulet olemaan seuraava heidän listallaan.

Mielenosoitus tullaan järjestämään huolimatta siitä, millainen päätös tämän viikon lopulla tullaan saamaan. Mielenosoituksesta tulee kaikkien ennusteiden mukaan suurin vallanpitäjiin kohdistuva kriittinen mielenilmaus Ruotsissa vuosikymmeniin.

 

Lähde: Nordfront.se

1 KOMMENTTI

  1. Normaali poliisi saa jatkaa tehtäviään, poliittinen poliisi
    tullaan erottamaan viroistaan.

Comments are closed.