Koti Artikkelit Vastarintaliike Google sensuroi Vastarintaliikettä!

Google sensuroi Vastarintaliikettä!

90

Ruotsin valtamedia on viime aikoina ahdistellut maassa tapahtuvaa kansallismielistä journalismia vaatimalla yrityksiä kuten Googlea poistamaan näiden sisältöä palveluista kuten YouTube. Monta päivää kestäneen ahdistelun jälkeen ruotsalaislehti Expressen onnistui saamaan Googlen lukitsemaan kansalaisjournalistisen YouTube-kanavan Granskning Sverigen tilin.

Juutalaisen Bonnier-konsernin omistaman Expressenin onnistunut ahdistelu osoitti täten Ruotsin valtamedialle, että he kykenevät painostamaan ulkomaalaisia yrityksiä poistamaan heidän mielestään sopimatonta sisältöä netistä. Expressenin onnistuneesta sensuroinnista innostuneena ruotsalaislehti Dagens Nyheter käänsi katseensa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Internet-sisältöä kohtaan ja vaati Googlea poistamaan Nordfront.se-sivun heidän hakutuloksistaan. Myös Dagens Nyheter kuuluu juutalaiseen Bonnier-yhtiöön.

Google ilmoittikin jo maanantaiaamuna, että he ovat muokanneet algoritmiaan niin, ettei Nordfrontin uutisia enää merkitä uutisina. Näin ollen Nordfrontin tuottama uutismateriaali ei saa samaa näkyvyyttä hakutuloksissa kuin valtamedia.

Myös Ruotsin oikeusministeri Morgan Johansson päätti liittyä sensurointikampanjaan ilmaisemalla, ettei kansallissosialisteilla ole sananvapautta. “Meidän pitää entistä enemmän painostaa Internetin jättiläisiä. He antavat laittoman sisällön olla näkyvissä. Eivät asiat näin voi olla. Meillä on vapaus mielipiteisiin, mutta natsismi ei ole mielipide”, sanoi Johansson.

Kansallisen Vastarinnan toimitus on päivän aikana ollut yhteydessä Nordfrontin päätoimittajaan Martin Saxlindiin, jotta hän saisi mahdollisuuden kommentoida tapahtunutta. Kun kysymme, mitä mieltä hän on Googlen päätöksestä, Saxlind vastaa: “Tämä on vain yksi monesta huonosta päätöksestä, joita Google on viime aikoina tehnyt. Jo viime vuonna sensurointi eskaloitui YouTubessa, jonka Google omistaa. Tämä viimeisin päätös johtuu Ruotsin juutalaisesta mediasta, joka aloitti vaalien johdosta kampanjan, jossa he haluavat piilottaa järjestelmäkriittiset mielipiteet.”

Saxlind näkee Googlen päätöksen vakavana uhkana Ruotsin sana- ja mielipidevapaudelle. Se, mikä tekee Googlen sensuurista erittäin ongelmallisen, on se, että nykypäivän poliittista keskustelua käydään pääsääntöisesti Internetissä. Jos määrättyjä mielipiteitä sensuroidaan siellä, jää iso osa kansasta vaihtoehtoisista mielipiteistä pimentoon.

Saxlind ei kuitenkaan tällä hetkellä osaa sanoa tarkalleen, mitä Google on Dagens Nyheterin valituksesta johtuen sensuroinut: “En tunne kyseistä funktiota, josta Dagens Nyheter on valittanut. En kuitenkaan usko sen olevan mitenkään ratkaiseva funktio, mutta tämä yhdistettynä kaikkiin muihin tapoihin, joilla meitä ja muita järjestelmäkriitikoita yritetään sensuroida, on kova isku Ruotsin sana- ja mielipidevapaudelle. Nykypäivänä poliittista keskustelua käydään yleisimmin Internetissä, ja siksi olisi erittäin tärkeää, että me kaikki voisimme käydä keskustelua samoilla pelisäännöillä.”

Kysymykseen siitä, tuleeko Pohjoismainen Vastarintaliike Ruotsissa hakemaan ratkaisua ongelmaan esimerkiksi juridisin keinon, Saxlind vastaa, että tämä saa jäädä nähtäväksi.

Lue lisää aiheesta: Nordfront.se (1, 2)

 

Toimitus

90 KOMMENTIT

 1. Bonnierin hallituksen kokouspöytäkirja:

  HOLY SHIT, FREE SPEECH ON THE INTERNET!?
  OY VEY, SHUT IT DOWN!

 2. Sananvapaus-pykälä oli (((hallitsijoille))) OK niin kauan, kun mitään merkittävää oppositiota ei ollut. Kun oppositio on kasvanut pitkin maailmaa, aloitetaan sensuuri ja vieläpä perustellaan sitä sananvapaudella.

  Länsimaista demokratiaa ja vapautta käytännössä.

 3. Tuolla aiemmassa artikkelissa tuli muuten yhden trollin (nimim. Totuus) toimesta hyvä huomio esille, hän nimittäin sanoi, että PVL julkaisee “itkuartikkeleita” sensuurista.

  Tämä ei pidä paikkansa, ja tässä huomataan kuinka heikolla ja seemiläisellä moraalipaatoksella täysin itsensä kyllästäneet ihmiset projisoivat näihin artikkeleihin jotain moraalipaatosta mitä niissä ei ole.

  Kansallismielisten on syytä ymmärtää miten sensuuri toimii ja kuinka valtamedia yrittää tehdä kaikkensa estääkseen kansallismielisyyden leviämisen. Nämä ovat strategisesti ja ideologisesti tärkeitä uutisia, eivät mitään itkuartikkeleita.

  Eivät sairaalabakteerit, sudet tms ole pahoja, vaan haitallisia. Samoin Google on kansallismielisille haitallinen, ei sitä auta itkeä, vaan se pitää ymmärtää ja sen mukaan toimia.

  • Epic Tetus, tyhjyyttään loistava kommenttiosio on viimeinen todisteeni. I rest my case.

 4. Ruotsin pvl jewtubekanavalle on tehty silleen, ettei sitä nää jos hakee sitä, mutta näkyy esim. jos olet tilannut sen, tykännyt sen videoista tai menet linkin kautta.

 5. Kak jou pis! Mikä ihmeen afkak-trolliforum tästä on tullut? Siivotkaa nyt hiukan noita “totuuksia” ja muita vittuiluja.

  Tyypillistä punanilkeille henkilökohtaisuuksiin meno ja tahallinen provosointi, kun neuvostototuus ei uppoa lukijaan. Kertoo aika paljon kirjoittajan henkisestä iästä.

 6. Ikävä aiheuttaa pettymys mutta kyseinen henkilö on lähes 60v asuu Etelä-Afrikassa ja ollut mukana aika monessa muussakin kuin Cuitossa. En ole itse tavannut mutta EAssa asuva ex-kolleega on hänen naapurinsa.

  SADF ja UNITAn porukoissa oli aika paljon eurooppalaisia vapaaehtoisia. Virallisesti ei tietysti eihän neuvostoliitonkaan ukkoja siellä kuulemma ollut. Kaikilla sama ajatus kommunismin torjumisesta sillä ei siellä rahaa ansainnut niin että olis rikastunut.

  Jokainen saa uskoa mihin haluaa mutta toisten pilkkaaminen haukkuminen ja typerä trollaus eivät kuulu sivistyneeseen kommunikointiin. “Jotakin ehkä tietäisin olinhan siellä minäkin.”

  On vähän livenny kommentit alkuperäisestä aiheesta. Mulle riittää tämä kommentti eli saa provota ihan keskenään jotka haluaa.

 7. Etusivulla lukee 87 kommenttia ja täällä on kuitenkin vain tusina. Ei kai sitä ole taas puolustettu sananvapautta ja vaarallisia sanoja poisteltu?

  • Jospa kuitenkin olisi niin, että sieltä on poistettu muutama ilmiselvä trolli ja minun kaltaisteni “kuumapäiden” kommentteja, kun tyhmyyksissämme, näihin trollauksiin lähdimme kommentoimaan 😀 Eli “vittujakos siinä vingut” 😀 Monta kommenttiani on poistettu, enkä minäkään uhriudu. Mutta kiitos sinulle sanan- ja ilmaisunvapauteni puolustamisesta 😀

 8. Tämä ei liittynyt tähän viestiketjuun, mutta mediaan tämä kuitenkin liittyy…
  Eli asiasta toiseen. Mitä tämä Oikotien mädätys oikein on ? Yhdessä mainoksessa oli neekeri valkoisen naisen kanssa ja toisessa mainoksessa heitetään valkoinen mies pihalle ???

  Nimimerkki, Huolestunut kansalainen

Comments are closed.