Koti Uutisia Kotimaa Globalistiyrityksen vaatimus: allekirjoita sopimus tai saat kenkää

Globalistiyrityksen vaatimus: allekirjoita sopimus tai saat kenkää

4

Kansainvälinen ruokalähettipalvelu Foodora on osoittanut työntekijöilleen yrityksen näkemykset perusihmisarvosta ja siitä, että raha ratkaisee eikä työntekijöiden arvostus. Foodoran työntekijät saivat yrityksen johdolta englanninkielisen sähköpostin, jossa ilmoitettiin tulevista muutoksista. Samalla yritys teki työntekijöilleen selväksi sen, että jos he eivät allekirjoita uutta sopimusta, he menettävät työnsä.

Yritys perustelee muutosta palveluiden tehostamisella. Rahallisesti työntekijöille muutos tarkoittaa sitä, että heidän tuntipalkkansa tippuu kahdeksasta eurosta seitsemään euroon tunnilta arkisin ja 11 eurosta yhdeksään euroon sunnuntaisin. Foodora yrittää kaunistella muutosta sillä, että he korostavat yrityksen maksamaa provision määrää työntekijöilleen.

Ammattiliito PAM:n suunnalta kerrotaan, että Foodoran uusi sopimus ei ole hyväksyttävä, sillä peruspalkkaa ei yksipuolisella sopimuksella voi muuttaa. Lisäksi palkanmuutokseen tulisi olla olemassa tuotannollisia tai taloudellisia syitä.

Lähde: Uusi Suomi

4 KOMMENTIT

  1. Hankala paikka myös työntekijäliitoille, sillä työehtojen muutos koskee lähettejä, joilla ei ole työsopimusta yhtiön kanssa vaan toimivat freelancereina: “Muutoksen kohteena olevat sopimukset eivät ole työsopimuksia. Työsuhteisia lähettejä nämä muutokset eivät koske”.

    Väittävät, että kun provikoita samalla korotetaan, on läheteillä mahdollisuus parempiin ansioihin. On joo, teoriassa, jos jaksaa kelata pitkää päivää kieli vyön alla ilman taukoja kuin kaleeriorja. Paska temppu.

  2. Hmm.. jos kerran sopimus on englanninkielinen niin sitä ei tarvitse allekirjoittaa. Emme vielä ole TTIP-sopimuksen alaisina, vaikka Drunker jo ryyppäsikin sen puolesta ja Trump katseli.

    Tilanne on se että jokaisella on oikeus minimipalkkaan ja se että jos työ ei olennaisilta osin muutu (esim. lähetti) niin palkan pitää pysyä samalla tasolla ja siihen pitää tulle indeksikorotukset mukana.

    Eli, neuvon että kukaan ei allekirjoita. Siinä sitten etsivät uusia työntekijöitä. Jokainen joka potkaistaa pihalle sillä perusteella että ei allekirjoita uutta huonompaa sopimusta, on oikeutettu työttömyyspäivärahaan. Ja siinähän työnantaja etsi itselleen työntekijöitä jos ihmiset vain saavat aikaan työsulun ko. yritystä kohtaan. PAM ei tee mitään asioiden muuttamiseksi, se on nähty jo 30 vuotta. Mutta ihmiset itse voivat tehdä.

Comments are closed.