Koti Uutisia Globalisti Katainen ärähtää Trumpille

Globalisti Katainen ärähtää Trumpille

1

Kokoomuksen entinen globalistinen puheenjohtaja ja nykyinen EU-komissaari Jyrki Katainen on katkera Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kansallismielisestä kauppapolitiikasta. Kataisen ja EU:n ahdistus johtuu Trumpin asettamista metallin maahantuontitulleista, jotka astuvat voimaan aikaisintaan perjantaina.

Jos Yhdysvallat toteuttaa kauppatullit, uhkaavat EU ja Katainen viedä maan kansainväliseen oikeuteen, jossa he ylimielisesti uskovat voittavansa kiistan. Katainen olettaa myös, että Trumpin hallitus hyväksyisi ulkoparlamentaarisen “oikeuselimen” päätöksen.

“On päivänselvää, että Yhdysvallat häviää tämän casen ja joutuu tarvittaessa maksamaan sakkoja EU:lle ja muille kauppakumppaneille”, sanoo Katainen.

Trumpin asettamat uudet tullit ulkomailta tuleville metalleille johtuvat hänen tekemästään vaalilupauksesta, jossa hän lupasi palauttaa yhdysvaltalaisen metalliteollisuuden ulkomailta takaisin Yhdysvaltoihin. Se, mitä kauppatullit käytännössä tarkoittavat on, että ulkomaisen metallin hinta nousee Yhdysvaltain sisäisillä markkinoilla, mikä tekee kotimaisesta metallista entistä kilpailukykyisempää.

Kun Yhdysvaltain uudet maahantuontitullit astuvat voimaan, on EU:lla kansainvälisen WTO-sopimuksen mukaan 90 päivää aikaa aloittaa vastatoimet. Tämä tarkoittaa suurta kiirettä EU-byrokraatikoille, jotka ovat tottuneet työskentelemään omalla tahdillaan.

“Tämä on kiireinen viikko. Yritämme saada jotain tolkkua tästä sotkusta ja keskusteltua, että myös EU saisi poikkeuksen. Eurooppalaiset teräsyhtiöt eivät ole dumpanneet eurooppalaista terästä epäreilulla tavalla”, sanoo Katainen.

Se, kykeneekö EU vastatoimiin, jää nähtäväksi. Varmaa on kuitenkin se, että Yhdysvaltain uusi johto on rajulla tavalla heikentänyt globalististen voimien otetta maailman markkinoilta. Kun EU on sisäpoliittisessa kriisissä, jossa unionin vastustus lisääntyy entisestään kansan keskuudessa, voi se hyvinkin vaikuttaa EU:n yleiseen kansainväliseen toimintakykyyn.


Lähde: Yle

1 KOMMENTTI

  1. Tämä on näitä Jyrkin aivopieruja. Kukas se laskikaan että esim. auton hinnassa tuo Trumpin sakkotulli on nin 5%. Yksikään mersu tai bemari ei jää ostamatta Amerina yhdysvalloissa tuon sakkotullin vuoksi.

    Sen sijaan, TTIP ja TiSA joutuvat nyt vastatuuleen koska markkinat eivät olekkaan niin avoimet kuin olisi haluttu. Kun kerran Trump pisti sakkotullit tuontiin, ei eurooppakaan voi avata markkinoitaa Amerikkalaisille, eikä varsinkaan globalisteille. Ja sekös Jyrkinkin pantaa kiristää.

    Tässä on se hyväpuoli että nyt kun Trump pitää näitä sakkotulleja voimassa ainakin oman kautensa ajan, niin moni globalisti ja oligarkki ehtii kuolemaan sinä aikana. Neljä vuotta on pitkä aika kun mittarissa on 90 vutta tai enemmän. Aika on tällä kertaa puolellamme.

    Pitäisköhän joskus käydä Jyrkin kanssa saunassa että näkis kuinka pitkällä vihkiytyminen on.

Comments are closed.