Koti Artikkelit Giorgos Fountoulis ja Manolis Kapelonis – paikalla!

Giorgos Fountoulis ja Manolis Kapelonis – paikalla!

6

Kaksi vuotta sitten, ensimmäinen marraskuuta vuonna 2013, murhattiin kaksi Kultaisen aamunkoiton nuorisojärjestöön kuulunutta kansallismielistä.

KreikkaImia_14

Murhatut olivat vartioimassa puolueen toimistoa, koska poliisi ei sitä tehnyt, vaikka se olisi ollut viranomaisten velvollisuus. Puolueen toimistoja vartioitiin aktiivisesti, koska niitä vastaan oltiin tehty muun muassa pommi-iskuja.

Vain muutamaa viikkoa ennen tapahtumia puolueesta arvioitiin, että valtio petaa terrori-iskua vangitsemalla puolueen jäseniä ja kieltämällä näiltä itsepuolustuksen. Ampuma-aseet ovat kiellettyjä puolueen jäseniltä ja ennen murhia jopa puukepit takavarikoitiin, jotta mahdollisuus puolustaa itseään vasemmistoterroristeja vastaan minimoitaisiin.

Perjantaiaamuna Giorgos Fountoulis ja Manolis Kapelonis yhdessä muutaman muun kanssa olivat vartiovuorossa toimiston ulkopuolella. Skootterilla yhtäkkiä paikalle saapunut kaksikko murhasi kansallismieliset nuoret miehet ainoastaan näiden “väärien mielipiteiden” vuoksi. Ampuminen jatkui heidän vielä maatessaan maassa. Myös kolmatta miestä, Alexandros Gerontasia, ammuttiin hengenvaarallisesti, mutta hän selvisi kuitenkin hengissä.

Vastuun murhista otti myöhemmin äärivasemmistolainen terrorijärjestö. Ketään ei ole vielä tähänkään päivään mennessä pidätetty epäiltyinä tapahtumista. Kreikan valtio ei ryhtynyt toimiin vasemmistolaisia ryhmiä vastaan. Kreikkalaiset poliitikot eivät esittäneet surunvalittelujaan murhattujen muistolle. Kansainväliset – eikä sen puoleen edes paikalliset – otsikot eivät vaatineet vasemmistolaisten ryhmien kieltämistä eivätkä huutaneet viikkotolkulla vasemmistoterrorista. Mikäli murhatut olisivat olleet vasemmistolaisia, olisi lopputulos ollut täysin erilainen.

Heti tapahtumapäivän iltana puolueen tuolloin vangittuna ollut johtaja Nikolaos Michaloliakos antoi lausunnon, jossa hän syytti Kreikan hallitusta murhista. Samalla kun hallitus vangitsee poliittista oppositiota, kulkevat todelliset murhaajat ja terroristit vapaina.

Seuraavina päivinä poliisikin keskittyi enimmäkseen valvomaan Kultaisen aamunkoiton jäseniä mahdollisen kostoiskun varalta sen sijaan, että he olisivat jahdanneet murhaajia – joita ei siis ole vieläkään saatu kiinni!

Reilua viikkoa myöhemmin Vastarintaliikkeen Tukholman-ryhmä järjesti tukimielenosoituksen murhattujen muistolle. Alla video tapahtumasta:

Vastarintaliikkeen aktivistit kävivät sunnuntaina ympäri Suomea muistamassa marttyyreja. Solidaarisuustempauksia järjestettiin Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella, Oulussa ja Porissa.

Helsingissä joukko aktivisteja meni soihtujen kanssa Kreikan suurlähetystölle sytyttämään kynttilöitä ja pitämään hiljaisen hetken. Tampereella ja Oulussa levitettiin banderollit vilkasliikenteisten teiden varsille ja sytytettiin soihtuja. Myös Jyväskylässä aktivistit ja tukijat kunnioittivat murhattujen muistoa. Porissa osallistuttiin solidaarisuustempaukseen levittämällä julisteita kaupungin keskustaan.

hkika1
Helsinki.

hkika2

jklka
Jyväskylä.
Oulu.
Oulu.
Tampere.
Tampere.
Pori.
Pori.

porika1

Jesse Torniainen

6 KOMMENTIT

 1. Giorgos Fountoulis – PAIKALLA!
  Manolis Kapelonis – PAIKALLA!

  Hieno muistotempaus Vastarintaliikkeeltä!

 2. Todella komeita tempauksia, toivottavasti viesti menee Kreikkaan asti!

 3. Olinpa autuaan tietämätön tästä asiasta… hyvää työtä ja tiedotusta ahkerat Vastarintaliikkeen aktiivit!
  Rauha ja kunnia menehtyneille kreikkalaisille isänmaallisille.
  Työskennellään me jokainen tahoillamme isänmaamme, Suomen, puolesta.
  Suomi on ikuinen, uskoa taisteluun ja voittoon ei saa menettää.
  Vihollinen on tunnistettava, oli hän sitten rajojen ulko- tai sisäpuolella, vihollinen on tunnistettava tittelien ja univormujen takaakin, vihollinen on tunnistettava poliittisten korulauseiden seastakin.
  Kansa ja Isänmaa on kaiken perusta.
  Niitä vastaan toimivat ovat vihollisia.

 4. Kävin Siilinjärven hautuumaalle laittamassa kynttilän uhrien kuvien kera ja Kultaisen Aamunkoiton logon.

Comments are closed.