Koti Uutisia Florida varautuu mahdollisiin rotumellakoihin

Florida varautuu mahdollisiin rotumellakoihin

1

Viranomaiset pelkäävät, että naapurivahtina toimineen George Zimmermanin mahdollinen vapauttava tuomio voi johtaa mustien rotumellakoihin Floridassa ja muualla Yhdysvalloissa. Viime vuonna Zimmerman ampui itsepuolustuksena mustan nuorisorikollisen, ja tapauksen oikeuskäsittely alkoi reilut kaksi viikkoa sitten.

Maailmanlaajuisessa julkisuudessa ollut ampumavälikohtaus sai miltei välittömästi rodullisia piirteitä, kun valtamedia alkoi maalata kuvaa valkoisen rasismin uhriksi joutuneesta mustasta nuoresta. Samaan kuoroon yhtyivät myös lukuisat kansalaisjärjestöt sekä poliitikot.

Nyt puolitoista vuotta myöhemmin lähes kaikki muutamaa sinnikästä toimittajaa lukuun ottamatta myöntävät, että syytetty Zimmerman ei edes ole valkoinen, vaan latino, jolla on juutalainen tausta. Puolestaan mustan uhrin rikoshistoriasta on paljastunut muun muassa huumeidenkäyttöä ja varkauksia. Vaikka “pahat valkoiset vastaan viattomat mustat” -asetelma ei enää sovikaan tapauksen luonteeseen, ovat mustat tehneet uhrista oman ikoninsa taistelussa valkoista rasismia vastaan.

Viranomaiset pelkäävätkin, että mikäli Zimmerman todetaan oikeudessa syyttömäksi, se voi johtaa laajoihin protesteihin ja edelleen mellakointiin. Erityisesti sosiaalisessa mediassa tapahtuva mustien joukkomobilisointi huolettaa viranomaisia.

 
Lähde: Russia Today

 
Aiheeseen liittyen:

“Hupparipojalla” rankka rikostausta
Itsepuolustus-ampumista käsitellyt tuomari vaihtoon

1 KOMMENTTI

  1. Juutalaisten omistamassa valtamediassa (muuta kun ei ole) jatkuvasti syytetään valkoisen rodun edustajia “mustien” l. negroidien jatkuvasta häirikkökäytöksestä ja normien rikkomisesta.

    Musiikin opettaja on huono, koska hän ei kyennyt opettamaan krokotiilia soittamaan pianoa!

Comments are closed.