Koti Uutisia Rikos Financial Times: Kreikan hallitus suojelee vasemmistoterroristeja

Financial Times: Kreikan hallitus suojelee vasemmistoterroristeja

2
17N-terroristijärjestön kalustoa.

Talousjulkaisu Financial Timesin (FT) mukaan Kreikan nykyinen hallitus suhtautuu epätavallisen myönteisesti äärivasemmistolaisiin terroristeihin. Lehti haastatteli selvitystään varten paikallisia terrorismiasiantuntijoita, joiden mukaan väkivaltavasemmiston myötäily on pääministeripuolueen tietoinen poliittinen strategia.

Kreikkaa on viime vuodet johtanut Syriza-puolue, joka on markkinoinut itseään “radikaalivasemmistolaisena” vaihtoehtona kapitalistiselle leikkauspolitiikalle. Puolueen lupaukset ja teot ovat kuitenkin olleet päinvastaisia, minkä vuoksi se on joutunut turvautumaan epätoivoisiin temppuihin kalastellessaan työläisten ääniä.

Syriza on suututtanut äänestäjänsä tekemällä historiallisen oikeistolaista talouspolitiikkaa leikkaamalla palkkoja, tuhoamalla eläkkeet, heikentämällä työehtoja, romuttamalla julkiset palvelut sekä huutokauppaamalla kansallisomaisuutta ulkomaalaisille suursijoittajille (1, 2, 3).

Ulkomaalaiset pankkiirit sekä Euroopan unioni ovat olleet tyytyväisiä Syrizan kylmäveriseen politiikkaan. Pankkiirit ovat palkinneet “radikaalivasemmistolaisen” puolueen myöntämällä Kreikalle uusia lainoja antaen hallitukselle näin tekohengitystä seuraaviin vaaleihin asti. Toisin sanoen Syriza on paljastunut tyypilliseksi marxilaiseksi valeoppositioksi, joka huijaa työläisiä toimien todellisuudessa pankkiirien käsikassarana.

Financial Timesin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan Syriza on valmistautunut tuleviin vaaleihin alleviivaamalla “radikaalia” ja “kapinallista” imagoaan. Näin puolue yrittää kalastella jälleen äärivasemmiston ääniä. Käytännössä tämä on merkinnyt sitä, että Syrizan johtama hallitus on tukenut muun muassa Dimitris Koufodinas -nimistä äärivasemmistolaista sarjamurhaajaa, joka ei ole koskaan ilmaissut katumusta rikoksistaan.

17N-terroristijärjestön johtohahmoihin lukeutunut Koufodinas istuu elinkautista useista murhista, mutta Syriza on myöntänyt hänelle viime aikoina useita ylimääräisiä lomia, mikä on tulkittu kunnianosoitukseksi tappajalle.

Dimitris Koufodinas kuvattiin, kun hän oli lähdössä ylimääräiselle lomalle.

Lomillaan sarjamurhaaja on esiintynyt julkisesti muun muassa anarkistisen terroristijärjestö Rouvikonasin johtajan kanssa Ateenan keskustassa. Rouvikonas on suorittanut kuluneina vuosina suurta julkisuutta saaneita poliittisia hyökkäyksiä, mutta Syriza-hallitus ei ole tahtonut puuttua järjestön toimintaan. Vaikka Rouvikonas julkaisee säännöllisesti videoita iskuistaan, sen jäseniä pidätetään ani harvoin.

FT:n siteeraama terrorismitutkija totesi, että Koufodinas on lomillaan alleviivannut olevansa edelleen äärivasemmistolainen “vallankumouksellinen”, joten ylimääräisten lomien myöntäminen hänelle on suora poliittinen kannanotto Syriza-hallitukselta. Liehittelemällä marxistimurhaajia Syriza pyrkii lakaisemaan maton alle sen, että puolueen todellinen politiikka on kokonaan ulkomaalaisten suurkapitalistien sanelemaa.

Terrorismitutkijan mukaan “valtapuolueiden poliitikot ovat tiettyyn pisteeseen asti sallineet sen, että pienet äärivasemmistojärjestöt käyttävät väkivaltaa”. Tämä puolestaan heijastaa sitä, etteivät Syriza-hallitusta rahoittavat EU, Euroopan keskuspankki, Kansainvälinen valuuttarahasto ja muut globaalit pankit pidä marxisteja aitona poliittisena oppositiona saati uhkana.

Terrorismivideoita julkaisevien marxistien sijaan valtio on keskittänyt resurssinsa kansallissosialistisen Kultainen aamunkoitto -puolueen vainoamiseen. 2014 julkisuuteen vuosi äänitallenne, jossa Kreikan pääministeri määräsi henkilökohtaisesti Kultaisen aamunkoiton johtajien pidätyksen. Pääministeri pelkäsi, että kansallissosialismin nopea kasvu Kreikassa voisi lopulta johtaa pankkiirivallan syrjäyttämiseen.

Kreikan hallitus tekaisi joukon syytteitä Kultaista aamunkoittoa vastaan, jotta puolueen kansanedustajat olisi voitu irtisanoa luottamustehtävistään ja puolue olisi voitu lakkauttaa. Kultaisen aamunkoiton oikeudenkäynti alkoi vuonna 2015 ja alun perin sen uskottiin kestävän vain 1,5 vuotta. Poliittinen eliitti on käyttänyt oikeusprosessia kuitenkin aseenaan puolueen tukahduttamiseksi, joten oikeudenkäynti jatkuu edelleen ja sen uskotaan kestävän vähintään vuoteen 2020.

Samalla kun Kultainen aamunkoitto yritetään tuhota pääministerin käynnistämällä pitkitetyllä oikeudenkäynnillä, aidot terroristit nauttivat hallituksen suojelusta. Syrizan toiminta on miellyttänyt pankkiireja, jotka ovat jatkaneet hallituksen rahoittamista. Kreikan tilanne osoittaa, kuinka marxistit toimivat vain rahanvallan kassaroina ja kuinka kansallissosialistit ovat ainut poliittinen vastavoima globaalia suurkapitalismia vastaan.

Lähde: Financial Times

2 KOMMENTIT

  1. Parempi väkivalta ansaitsee kaiken kunnioituksen. Sirpillä kurkkuun ja vasaralla päähän. Elämän kevät koittaa joku päivä kyllä vielä näillekin nehrinhalaajille ja isänmaansa kommareille myyneille, Kreikan maineen ja historian lokaajille.

Comments are closed.