Koti Uutisia Ulkomaat Filippiinien presidentti Duterte luovuttaa kansalle 42 000 ilmaista asetta

Filippiinien presidentti Duterte luovuttaa kansalle 42 000 ilmaista asetta

8

Kansalle on luvattu antaa ilmaisia aseita Filippiineillä niin kauan kuin kansa lupaa käyttää niitä huumeiden ja muun rikollisuuden vastaiseen taisteluun. Maan presidentti Rodrigo Duterte on kommentoinut harkitsevansa 42 000:n baranguay-kapteeneina tunnettujen yhteisön johtajien aseistamista konsultoituaan ensin poliisia sekä maan tiedustelupalvelua.

Sisäministeriön alivaltiosihteeri Martin Dino kommentoi, että käsiaseita voisi tarjota ilmaiseksi tai niiden yksityishankintoja ainakin tuettaisiin. Tämä koskee kuitenkin vain niitä, jotka eivät ole sekaantuneet laittomiin huumeisiin. Dino sanoi seuraavaa:

– Ehto on, että baranguay-kapteenin tulisi taistella huumeita ja muuta rikollisuutta vastaan. Jos hän vehkeilee rikollisten kanssa, hänet tulisi ampua siitä hyvästä.

Viime viikolla Duterte lupasi baranguayille, että laki takaisi heille yhtäläisen suojan sotilaiden ja poliisin kanssa eikä heitä laitettaisi koskaan vankilaan, mikäli he ampuisivat epäiltyjä rikollisia.

Duterten poliittiset vastustajat syyttävät kampanjan kohdistuvan pienten yhteisöjen “osa-aikaisiin kauppiaisiin”. He väittävät poliisin teloittavan epäiltyjä järjestelmällisesti ja teloitusten perustuvan puolihuolimattomaan tiedusteluun. Duterte ja hänen kannattajansa ovat kiistäneet väitteet ja sanoneet kaikkien tapettujen olevan huumediilereitä, jotka tekivät väkivaltaista vastarintaa, eivätkä he jättäneet poliisille muuta vaihtoehtoa ampumisen lisäksi.

Lähde: New York Post

8 KOMMENTIT

 1. Eikös Duerte antanut vähän aikaa sitten armeijalle ja poliisille käskyän ampua hänet jos hän ei toimi kansan hyväksi. Meillä Katainen, Stubb, Rinne, Niinistöt tai kukaan entisistäkään politikoista ei ole uskaltanut antaa samaa käskyä.

 2. “Duterte ja kannattajansa ovat kiistäneet väitteet ja sanoneet kaikkien tapettujen olevan huumediilereitä, jotka tekivät väkivaltaista vastarintaa eivätkä he jättäneet poliisille muuta vaihtoehtoa ampumisen lisäksi.”

  Kuulostaa pupulta. Myyjiä ei mitenkään voisi olla noin paljon lähekkäin, ja tuskin kovin monikaan niistä tunnusti sitä.

  • Onhan noita kourallinen vierekkäin piritorilla ja rautatieasemalla Helsingissäkin. Niin miksi ei olisi huumeparatiisissa kuten Filippiineillä?

  • Osa-aikainen tai ei. Huumeet ovat todellinen ongelma kaukoidässä pelaamisen lisäksi. Ja toisaalta, ei tarvitse mennä kuin Tampereen kauppahalliin niin siinä tuulikaapissa penkeillä istuu poikkeuksetta myyjiä. Sen nuorten lauma on aina enemmän tai vähemmän sekaisin ja niiltä saa melkein kaikkea. Nekin on sitten varmaan niitä osa-aikaisia, kun lopun aikaa ovat tiedottomassa tilassa.

 3. Vasemmistolaiset aina sössöttää siitä kuinka huumesota on jo hävitty ja kuinka ainoa vaihtoehto on vain alistua huumekauppiaiden edessä ja laillistaa aivan kaikki huumeet jotta saataisiin mahdollisimman monen nuoren kynnystä kokeilla kovia huumeita entisestään madallettua.

  Sitten kun otetaan se ainut oikea Duterten käyttämä malli käyttöön ja ammutaan kuoleman kauppiaat, on heti vasemmistolaiset rikollisten perseennuolijat vinkumassa kuinka “viattomia” tapetaan ilman perusteita jne. Kyllä vasemmistolainen aina valheet keksii.

  Eläköön Duterte! Eläkoon Voitto!

Comments are closed.