Koti Uutisia Ulkomaat Filippiinien presidentti Duterte: “Antakaa arvottomille katolisille papeille poikaystävät”

Filippiinien presidentti Duterte: “Antakaa arvottomille katolisille papeille poikaystävät”

2

Viimeisimmässä verbaalisessa kritiikissään Vatikaania kohtaan Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte sanoi, että katolisen kirkon olisi avoimesti myönnettävä homoseksuaaliset suhteet pappiensa välillä. Tämän Duterte sanoi päivä sen jälkeen kun hän kehotti ihmisiä ryöstämään ja jopa tappamaan “arvottomia” piispoja.

Duterte, joka aikaisemmin on avoimesti kertonut tulleensa katolisen papin seksuaalisesti hyväksikäyttämäksi, kritisoi torstaina jälleen katolista kirkkoa. Tällä kertaa Duterten kritiikki kohdistui homoseksuaalisista jännitteistä vaikenemiseen katolisen kirkon pappien välillä. Tämä on kirkon sisällä laaja ilmiö. Duterte kehottaakin nyt Vatikaania poistamaan jatkossa papeiltaan vaatimuksen selibaatista ja kutsuu heitä “piruiksi”.

– Useimmat heistä ovat homoseksuaaleja – – heidän pitäisi tulla avoimesti ulos kaapista, Vatikaanin tulisi lopettaa selibaattivaatimukset ja sallia papeilleen poikaystävät, sanoi Duterte.

Katolinen kirkko teki päätöksen vaatia papeiltaan selibaattia Toisen lateraanineuvoston aikana vuonna 1139. Ennen tätä seksuaalisten suhteiden katsottiin olevan normaaleja ja ne olivat sallittuja. Venäläinen RT väittää asioiden kirkossa toimineen hyvin ennen selibaattivaatimuksia.

Duterte itse tukee seksuaalisia suhteita samaa sukupuolta olevien ihmisten välillä. Hän on kommentoinut joskus miettineensä, onko hän biseksuaali. Tähän on puolestaan saattanut vaikuttaa se, että hän on itse joutunut homoseksuaalin papin hyväksikäyttämäksi. Duterte on toistuvasti kehottanut katolista kirkkoa lopettamaan satoja vuosia vanhat vaatimukset selibaatista papeiltaan. Duterte perustelee kehotuksiaan niin, että selibaatti vain antaa lisää polttoainetta pappien välisiin homoseksuaalisiin jännitteisiin.

Duterte väitti joulukuussa lähes 90 prosentin katolisista papeista olevan homoja.

Lähteet: Nordfront, RT

2 KOMMENTIT

  1. Niin, aika vähän on papeilleen avioliiton sallivissa kristillisissä suuntauksissa pedosellaisia katolisuuteen verrattuna, joten ronskista tyylistään tunnettu Duterete sanoo taas kerran asiat niinkuin ne ovat. Ja sekös tekopyhiä ja suvakkeja kyrsii.

  2. Laskiämpäriin nimeltä: Rooman Vatikaani ei kenenkään pitäisi enää uhrata sanaakaan edes kettuillakseen, koska kyseisen “pyhä paikka” asemoituu kaikkinaisen vehkeilyn ja irstailujen keskuspaikaksi, mikä Pyhien reliettien kannalta on surullista, mutta suuri osa niistäkin on väärennöksiä ja markkina esineitä, joita myytiin huijaus tarkoituksessa katolilaisille uskovaisille, joissa ei ollut muuta “pyhää” kuin, että heitä kustiin pyhästi silmään.

Comments are closed.