Koti Uutisia Festivaalissa myydyt kansallissosialistiset symbolit liikaa Vasemmistonuorille

Festivaalissa myydyt kansallissosialistiset symbolit liikaa Vasemmistonuorille

3

ss

Oulun Vasemmistonuoret suuttuivat metallifestivaali Jalometallin alueella myydyistä kansallissosialistisista hihamerkeistä. Merkkien joukossa oli muun muassa hakaristi sekä SS-joukkojen käyttämiä symboleita.

Vasemmistonuorten tiedotteen mukaan on erittäin ikävää, että Oululle tärkeässä kulttuuritapahtumassa sallitaan “vihaa” ja “rasismia” lietsovan materiaalin myynti. Tiedotteesta ei kuitenkaan käy ilmi, millä tavalla myytävät symbolit ovat vihaa ja rasismia lietsoneet. Epämääräisten syytösten lisäksi Suomen laki edelleen sallii myös kansallissosialistisen Saksan käyttämien symbolien myynnin ja esillä pitämisen.

Myös Jalometallin promoottori Marco Järvenpää otti kantaa festivaaleilla myytyihin hihamerkkeihin. Hänen mukaansa myyntikojun symboleista käytiin keskustelua jo festivaalin aikana. Merkkien myyntiin ei kuitenkaan puututtu.

Uutinen oli Kalevan artikkeleista kommentoiduin keskiviikkona. Valtaosa kirjoittajista oli pettynyt siihen, kuinka vasemmisto keskittyy työväenasian sijaan suomalaisvastaisen agendansa ajamiseen. Moni muistutti, että myös Oulussa vasemmistonuoriso myy Che-, punatähti- ja Lenin-aiheista materiaalia julkisissa tapahtumissa.

 

Lähde: Kaleva

3 KOMMENTIT

  1. Kommunismiaiheista krääsää saa toki myydä niin paljon kuin sielu sietää ja ihan missä vaan. Sillähän ei ole mitään merkitystä, että kyseinen ideologia on aiheuttanut historiassa ehkä enemmän kärsimystä ja tuhoa kuin mikään muu. Jos Natsi-Saksan aikaisista symboleista ei tule mieleen mitään muuta kuin holohoax ja kansanmurha, niin eikö ole oikeutettua heijastaa vasemmistonuorten symboleja niihin kymmeniin miljooniin viattomiin uhreihin, joita kommunismin nimissä surmattiin? Miten _HELVETISSÄ_ he edes kehtaavat?

    • Juuri näin. Saa olla kovin pienimielinen, jos ei kansallissosialismin symboliikasta muuta löydä kuin vihaa ja rasismia. Onneksi kansallismielisten aate kestää myös vastapuolen symbolien esillä olemisen, meitä ei paljoa Che-paidat tai punatähdet kaada. Meininki taitaa olla punaisella puolella toisenlainen.

Comments are closed.