Koti Uutisia Festarilla yli 6 000 kansallissosialistia, kokoontumisvapautta kavennetaan

Festarilla yli 6 000 kansallissosialistia, kokoontumisvapautta kavennetaan

2

Saksan The Local uutisoi:

Äärioikeistolaisella musiikkifestivaalilla Thüringenin osavaltiossa rekisteröitiin yli 40 rikosta viikonlopun aikana, mukaan lukien osanottajia tekemässä Hitler-tervehdystä. Osavaltion vasemmistolaiset johtajat haluavat nyt tämänkaltaiset festivaalit kielletyiksi.

Poliisi vahvisti maanantaina tutkivansa videota, jolla he väittävät näkyvän tusinoittain ihmisiä tekemässä toistuvasti Hitler-tervehdystä rockfestivaalilla Themarin kaupungissa. Videossa osanottajat myös huutavat “Heil” viittauksena natsitervehdykseen “Sieg Heil”. Natsisymbolien pitäminen on laitonta Saksassa, kuten ovat myös holokaustin kielto ja natsiajan ylistäminen.

Kaiken kaikkiaan 46 rikosta kirjattiin festivaalilla, johon osallistui noin 6 000 ihmistä. Kuusi henkilöä pidätettiin, ja poliisi merkitsi muistiin 440 osallistujan identiteetit.

Sunnuntaina Thüringenin ministeripresidentti Bodo Ramelow vasemmistopuolueesta vaati lakia, joka voisi pysäyttää vastaavat kokoontumiset tulevaisuudessa.

“Minusta meidän pitää tarkentaa kokoontumisvapautta laissa niin, että viranomaiset ja tuomiostuimet eivät vain voi pitää näitä festivaaleja ‘mielipiteenvapautena’ ja viitata näihin kintaalla”, hän sanoi.

“Voi vain seurata surullisena ja avuttomana, kun näkee näiden ihmisten pitävän äärioikeistolaisia musiikkifestareita ja esiintymässä mielenosoittajina.”

Paikalle ilmaantui myös muutama sata antifasistista mielenosoittajaa.

Kun kymmenet tuhannet vasemmistolaiset tuhovimmassa polttavat ja hävittävät Hampurin kaupunkia, päättäjät vain harmittelivat tapahtunutta ja totesivat, että tapahtunut heikensi Saksan arvostusta ulkomailla. Saksan vasemmistolaiset poliitikot haluavat kuitenkin kaventaa kansallismielisten kokoontumisvapautta käyttäen tekosyynä muutamaa uhritonta ajatusrikosta kuten roomalaistervehdystä.

Lähde: The Local

2 KOMMENTIT

  1. Kyllä nyt kuitenkin nämä “äärioikeistolaiset” rälläsivät karvan verran vaatimattomammin kuin vassari anarkistit, jotka kuulemma olivat maailmaa “parantamassa” ja “vastustamassa” kapitalismia. Eiköhän siinä vain kapitalismi kohentunut kun yksityiset rakennusfirmat ja muut korjausfirmat tasoittelevat Hampurin hamppareiden jälkiä edes auttavaan kuntoon.

Comments are closed.