Koti Uutisia Ulkomaat Facebookille taas vaihteeksi sakot käyttäjiensä yksityisyydensuojan rikkomisesta

Facebookille taas vaihteeksi sakot käyttäjiensä yksityisyydensuojan rikkomisesta

1

Brasilian valtio rankaisi Facebookia maanantaina 1,6 miljoonan dollarin sakoilla tämän jaettua käyttäjiensä tietoja sopimattomasti pahamaineisen Cambridge Analytica -urkinta ja mielipidevaikuttamisyrityksen kanssa.

Brasilian kuluttajansuojalaitos kertoi 443 000:n “thisisyourdigitallife” Facebook -sovelluksen käyttäjien tietojen joutuneen väärinkäytön kohteeksi ja että Facebook ei tarjonnut tarvittavaa tietoa käyttäjilleen yksityisyysasetuksista.

“Thisisyourdigitallife” oli Yhdysvaltojen presidentinvaalien aikaan Cambridge Analytican valmistama sovellus, joka keräsi tietoja Facebookin käyttäjistä kohdistaakseen heihin poliittista mainontaa.

Facebook joutui viime kesällä maksamaan ennätykselliset 5 miljardin dollarin sakot jaettuaan laittomasti noin 50 miljoonan käyttäjänsä tietoja Cambride Analyticalle. Marraskuussa Britannia sakotti Facebookia 645 00 dollarin edestä tämän annettua edellä mainitun pahamaineisen yrityksen kerätä taas tietoja käyttäjistään.

Lähde: TheHill

1 KOMMENTTI

  1. Nämä “sakko”-rangaistukset on sovittu yhdessä mediajättien kanssa.

    Kun laillista perustetta verottamiselle ei löydy käännytään yhtiön puoleen ja usein on kompromissina pieni valtiolle maksettava sakko (voitto!?) ja samalla tuntuvat “vaalirahat” neuvottelijoille (valtapuolueet).

    Sakkorangaistukset edistävät mediajättien bisnestä?

    Pienet, mutta miljoonaluokkaa olevat ja laajaa julkisuutta saavat sakot ovat tehokas pelote kilpailijoita vastaan. – Lähes nollatilanteesta lähtevät monopolien uhkaajat eivät pysty hankkimaan rahoitusta kasvulle, koska heitä uhkaavat “samat” miljoonien sakot kuin suuryrityksiä.

Comments are closed.