Koti Uutisia Rikos Facebookille 5 miljardin sakot yksityisyydensuojan rikkomisesta

Facebookille 5 miljardin sakot yksityisyydensuojan rikkomisesta

6

Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomissio on langettanut Facebookille 5 miljardin dollarin sakot somejätin rikottua käyttäjiensä yksityisyydensuojaa. Viranomaiset ovat lisäksi asettamassa lisää valvontaa ja rajoitteita yritykselle.

Viraston tekemiin päätöksiin Facebookin suhteen kuuluu muun muassa se, että yrityksen toimitusjohtaja, juutalainen Mark Zuckerberg, joutuu henkilökohtaisesti tunnustamaan yrityksensä myöntymisen yksityisyysohjelmiinsa. Virasto ilmoitti, että valheellinen tunnustus saattaa asettaa hänet siviili- tai rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Virasto aloitti tutkinnan Facebookista viime vuonna, kun paljastui, että tiedonlouhintayritys Cambridge Analytica oli kerännyt jopa 87 miljoonan Facebook-käyttäjän henkilökohtaisia tietoja ilman heidän lupaansa. Vuoden kestäneen tutkinnan jälkeen virasto on ilmoittanut, että oikeusministeriö tulee kirjaamaan kantelun Facebookista esittäen, että Facebook “toistuvasti käytti harhaanjohtavaa tiedonantoa ja asetuksia heikentääkseen käyttäjiensä yksityisyysasetuksia”.

Facebookin harhaanjohtava tiedonanto yksityisyysasetuksista muun muassa salli yrityksen jakaa käyttäjiensä henkilökohtaisia tietoja kolmannen osapuolen sovellusten kanssa, joita käyttäjät eivät olleet ladanneet mutta joita heidän ystävänsä olivat.

Lähde: Huffington Post

6 KOMMENTIT

 1. Huomaa: kukaan ei lähtenyt vankilaan! Suomalaisen oikeustajun mukaan se tarkoittaa, että mitään rikosta ei tapahtunut. — Mutta tapahtui kuitenkin! — Facebook osti tuolla 5 miljardilla johtajansa vapaaksi vankilasta.

  — Olihan tietenkin myös valtion etu päästää rikolliset vapaaksi. Jos syylliset olisi tuomittu, heiltä olisi saatu valtiolle vain muutama miljoona sakkoina.

  Asia voidaan nähdä myös niin, että Facebookin osakkeenomistajat luovuttivat omaisuuttaan valtiolle 5 miljardin dollarin edestä, jotta firman johtajat voisivat jatkaa rikollista toimintaansa.

  — Voihan kyseessä hyvinkin olla osakkeenomistajan kannalta edullinen kauppa sillä se on rikos, joka kannattaa. Ja tällä tavalla rikollisen toiminnan tietoinen salliminen ja jatkaminen tuovat omistajien kassaan tuon 5 miljardin pikkurahan tilalle summan moninkertaisena.

  • Raha — tai oikeammin osakkeet — siirtyivät juutalaiselta juutalaiselle. Hyvä diili ja kansa on tyytyväinen oikeuden toteutumiseen.

   M.Z. junailee kyllä Pörssi Oy:ssä olevien kavereidensa kanssa kurssit sanomaan ihan mitä tahansa. Tulee plussaa, tulee miinusta. Senkun napista vain painaa, niin seuraavana päivänä jo skrollaa prosentit CNN:n uutislähetyksen alapalkissa halutulla tavalla.

 2. Ihan varmasti. Kipapää maksaa toiselle. Raha menee rahan luo.

  Tämä Facjewbook-hemmo hienosti kusetti ihmisiä Jewbookin osakkeilla, kun lafka listautui pörssiin (joka on myöskin juutalainen yritys!). Lukepaaka aiheesta, jos ette muista miten meni.

  Tulee mieleen Mauri Pekkarinen ja KMS:n “taulukaupat”. Tämä rotta on sanonut käyttävänsä peruukkia, sillä “hänellä on sairaus, jonka vuoksi hänellä ei ole hiuksia.” Jep, tällä sairaudella on nimikin: KALJUUS. Paksupohjaisia kenkiä ja piilokorkojakin käyttää taatusti sairauden (lyhytkasvuisuus) takia. Todella luotettava “mies”, eikö? Asiaan: mitään taulujahan ei ollut edes olemassa, mutta peruukkikomeljanttari sanoi heti taulujen tulleen palautetuiksi hänelle ja hän palautti sitten 10 000e ripi-rapi KMS:lle. Yeah, right…

  Peruukkirotta on myös sanonut “nauttivansa ylämäkeen hiihtämisestä.” Se on ihme että meillä voi ylipäätään olla näin vakavasti muistisairaita ihmisiä päättämässä asioistamme: Pekkarinen antoi 842 490e ministeriön ominaisuudessa “yritystukea” Suomi-Soffalle ja sai 3 kk:n päästä itse näiltä puhtaana käteen 5000e. Ei muisteta mitä on tehty tai mitä osakkeita sitä olikaan itsellään…

 3. “Virasto ilmoitti, että valheellinen tunnustus saattaa asettaa hänet siviili- tai rikosoikeudelliseen vastuuseen.”

  Ei tuolla ole mitään väliä, jos totta on. Kaverille on RAHAA. Se painaa vaakakupissa vain. Sama on tullut Suomeen tavaksi myös. J. Sillanpään koneelta löytyi kovaa pedofiliaa, mutta ei tuomiota. J:n Kaveri oli ne sinne vain lataillut eli ei rikosta.

  Suomessakin Lampelat ymv. vastaavat rotat nostavat väh. 500 euron tuntiliksaa. Edustavat sitten Jammu-setiä, mustalaismurhaajia ja muuta yhteiskuntamme kermaa, jotka täytyisi vain heittää kalliolta alas ainoana heille sopivana rangaistuksena.

 4. Ei siinä, jatkakaa kaikki Zuckerbergin synagogan jäsenet ja muiden somen “välttämättömien” paskapalvelujen käyttäjät kaikessa rauhassa vihollisenne tietolähteenä pysymistä. Siinä samalla annatte niiden vaikuttaa arkielämäänne, kun ne vievät aikanne, vaikuttavat aivoihinne ja pilaavat sielunne. Fb, vk, ig, twitter jne. – erot näiden välillä ovat samaa luokkaa kuin tunnetuimpien seemiläisten uskontojen välillä.

  • Ei kannata salata mitään niin ei ole väliä mitä tiedoillesi käy 🙂

Comments are closed.