Koti Yleinen Expressen: “Valkoisten pelko todellisuudesta uhkaa demokratiaa”

Expressen: “Valkoisten pelko todellisuudesta uhkaa demokratiaa”

0

Bonnier-lehti Expressen on julkaissut Per Wirténin kirjoittaman kronikan, jonka aihe on ihmisten vastentahtoisuus tulla korvatuiksi muulla kansalla omassa maassaan ja kuinka tämä “uhkaa demokratiaa”.

Kirjoituksen taustalla on torstainen äänestys kokoomusjohtaja Ulf Kristerssonin nimittämisestä pääministeriksi. Tätä nimitysehdotusta ovat myös ruotsidemokraatit ilmoittaneet tukevansa. Wirtén kirjoittaa, että mikäli kokoomusjohtoisen hallituksen annetaan ruotsidemokraattien aktiivisella tuella muodostua Ruotsiin, uhkaa tämä “demokratian tulevaisuutta”. Tämän väitteen Wirtén perustaa vastikään lukemaansa Steven Levitskyn ja Daniel Ziblatin kirjoittamaan kirjaan, jonka sanoma on vahvasti nationalismin vastainen. Tämän skenaarion sijasta Wirtén haluaa ruotsidemokraattien suljettavan ulos hallituksesta.

“Uskotaan, että auktoriteetteja voi hallita, uudistaa ja johtaa ‘oikealle tielle’. Valitaan mieluummin yhteistyö ekstremistien kanssa – sillä päivänpoliittiset intressit ovat samoja useilla eri alueilla – kuin lyöttäytyminen yhteen vanhojen ideologisten vastustajien kanssa.”

“Kuulen nämä argumentit joka aamu radiosta. Niitä tulee johtajilta, päätoimittajilta, poliitikoilta ja valtiotieteilijöiltä. Äänenpainot ovat kohonneet ja ääniä haalitaan. He kuulostavat kuin lapsilta, jos lauantaikarkkeja ei tulekaan. Jälkeenpäin alleviivaan kirjasta erään rivin, yksinkertaisen kehotuksen ryhdistäytymisestä: ‘On parempi hävitä vaalit kuin hävitä demokratia’.”

Wirtén mainitsee sitten, että kaksi hänelle inspiraatiota tuottavaa nationalismia vastustavaa kirjailijaa, Thomas Mann ja Norman Ornstein, ovat kirjoittaneet, että “on vaikeaa löytää esimerkkiä sellaisesta yhteiskunnasta, jossa kutistuvat etniset enemmistöt luopuvat dominoivasta asemastaan ilman taistelua”. Mann ja Ornstein lisäävät ratkaisun kansanvaihdon vastaisiin reaktioihin olevan valkoisten “siirtäminen pois epäoikeudenmukaisesta asemastaan ja sulauttaminen muuhun ihmismassaan”.

Lopuksi Wirtén menee tekstissään niin pitkälle, että hän toteaa kokoomusjohtoisen ruotsidemokraattien tukeman hallituksen olevan sama asia kuin “takaoven avaaminen demokratian palkkamurhaajille”.

Lähteet: Nordfront, Expressen