Koti Artikkelit Kansallinen Vastarinta Expo ja norjalainen Vepsen tekevät yhteistyötä

Expo ja norjalainen Vepsen tekevät yhteistyötä

0

Hiljattain saimme lukea, kuinka Ruotsin Expo ja Norjan Vepsen aloittivat yhteistyön “rasismia ja suvaitsemattomuutta vastaan”. Tarkoitukseni on tässä kuvailla Expon tarkoitusta ja työskentelytapoja sekä sitä, mitä sen norjalaiselta kumppanilta, Vepseniltä, saattaa odottaa.

Ruotsi: Expo

Expo on yksityinen sionistinen tiedustelupalvelu, joka pyrkii tuhoamaan kansallismielisen liikkeen rikollisin keinoin, mustamaalauksella ja väärällä tiedonannolla. Järjestö perustettiin vuonna 1995 tarkoituksenaan kartoittaa muun muassa kaikki sionismia kritisoiva toiminta. Sillä on Internet-julkaisu Expo.se sekä paperilehti nimeltä Expo.

Rahoittajien joukossa on paljon tunnettuja sionisteja, jotka käyttävät järjestöä valvoakseen poliittisia intressejään Ruotsissa. Yksi heistä on Gabriel Urwitz, jota on muun muassa epäilty syylliseksi Götabankenista hävinneisiin miljardeihin 1990-luvulla.

Robert Aschberg on hallituksen jäsen, joka muun muassa käyttää resurssejaan Strix-televisiossa Expon laskuun. Uskollisilla työtovereilla on mahdollisuus saada työtä hänen mediapiiristään. Hiljattain myös Mona Sahlinista tuli Expon hallituksen jäsen.

Expon uskottavuus on laskenut rajusti yleisön silmissä jo alusta alkaen. Monet uskovat sen johtuvan siitä, että kirjailija ja perustaja Stieg Larsson oli idealisti, joka sai kaiken toimintaan mutta jota kukaan ei ole onnistunut korvaamaan tämän poismenon jälkeen.

Norja: Vepsen

Vepsen rekisteröitiin yhdistykseksi marraskuussa 2011. Se kuvailee tarkoituksekseen “harjoittaa tutkivaa journalismia väkivaltaisista, rasistisista, totalitäärisistä tai vihamielisistä ja epädemokraattisista miljöistä ja ryhmistä”.

Kyse on siis hiljattain perustetusta Expon norjalaisesta versiosta. Rohkenemme olettaa, että se tulee ajan kuluessa kasvamaan ja että se tulee saamaan valtion tukea. Kuten niin kutsutut “äärioikeistolaisten piirien asiantuntijat” tulee se ehkä myös työskentelemään aktiivisesti Norjan poliisin ja median kanssa. Tulevaisuus näyttää, muodostuvatko Vepsenin työskentelytavat samanlaisiksi kuin Expon – voimme kuitenkin uskoa ja toivoa, että Vepsen pysyttelee kohtuullisissa mittakaavoissa.

Viharyhmät 2011

Parin kuukauden olemassaolonsa jälkeen Vepsen julkaisi ensimmäisen vuosiraporttinsa “Hatgrupper 2011” (suom. “Viharyhmät 2011”). Siinä se esittelee sanojensa mukaan “yhteenvedon ja analyysin norjalaisista ääriaineksista vuonna 2011”.

Raportin sisällysluettelo antaa jo pikaisella silmäyksellä yleiskuvan Vepsenin agendasta. Ensinnäkin siellä mainitaan vain niin kutsuttuja “äärioikeistolaisia”: Vigrid, Vastarintaliike, Slavisk Union, NDL, Nyhetsspeilet, Document.no, FMI jne. Kyse on siis ainoastaan järjestöistä ja Internet-sivuista, jotka ovat kriittisiä sionismin, maahanmuuton, islamin yms. suhteen. “Vasemmistoradikaaleista” tai radikaaleista islamistipiireistä ei mainita sanaakaan. Mitä tämä kertoo Vepsenistä? Se kertoo, että heillä on agendansa. Aivan kuten Expo Ruotsissa on Vepsen keskittynyt vain kansallismielisiin ryhmiin.

Tulevaisuus näyttää, omaksuuko Vepsen samanlaiset toimintatavat kuin ruotsalainen yhteistyökumppaninsa.

Haakon Forwald

Lue alkuperäinen artikkeli