Koti Uutisia Ukrainan kriisi Ex-presidentti: Ukraina sisällissodan partaalla

Ex-presidentti: Ukraina sisällissodan partaalla

3

Ukrainan itsenäisyyden ajan ensimmäinen presidentti (1991–1994) Leonid Kravtšuk on parlamentissa pitämässään puheessaan todennut, että maa on sisällissodan partaalla. Hän on kehottanut viranomaisia ja valtion johtajia toimimaan “vastuuntuntoisesti”.

Kravtšuk on todennut, että maassa on meneillään vallankumous, joka saattaa päättyä ikävästi, ellei ratkaisua löydetä mahdollisimman pian. Parlamentti harkitsee mielenosoittajien armahtamista, vaikka oppositio on kieltäytynyt tästäkin ehdotuksesta. Oppositio vaatii ennenaikaisia vaaleja ja presidentin eroa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on puolestaan luvannut, ettei Venäjä peruuta Ukrainalle lupaamaansa lainaa. Lausunnossaan Putin totesi uskovansa, että “ukrainalaiset kykenevät ratkaisemaan itse tämän ongelman”.

Mellakoissa on puukotettu yhtä miliisiä. Kaiken kaikkiaan viisi ihmistä on tähän mennessä kuollut mielenosoituksissa.

Lähde: BBC

Aiheeseen liittyen: Ukrainan hallitus eronnut – oppositio aikoo jatkaa mielenosoituksia

3 KOMMENTIT

  1. Tähän on tehtävä korjaus, koska länsimaiset kommentoijat jälleen kerran ovat toiveajattelun vallassa. Putinin lupauksen sanatarkka käännös on seuraava: “Vastaten kysymykseenne, aiommeko käsitellä uudelleen jo sovitut asiat koskien luottoa ja energiaa, jos valtaan nousee oppositio: Ei, me emme tee sitä.

    Ja mitä oli tähän mennessä sovittu koskien luottoa ja energiaa? “Lainan antamisen ajankohdasta ei ole sovittu yhtään mitään ja valtiovarainministerit vasta käyvät neuvotteluja asiasta” ilmoitti Venäjän federaation ensimmäinen varapääministeri Shuvalov.

    Putin siis ei riko jo sovittuja asioita, mutta Ukrainan uusi hallitus saa rahoitusta Venäjältä vain, jos Ukrainan teollisuus tulevaisuudessa orientoituu yhteistyöhön Venäjän kanssa.

    Toinen korjaus: tänään Kiovassa on ammuttu kuoliaaksi jo toinen miliisi, yhteensä jo neljä miliisiä on surmattu näissä levottomuuksissa.

  2. On hyvä että näitä sanatarkkoja käännöksiä tulee julki. Sinänsä pienillä, mitättömän tuntuisilla virheillä, voi kokonaisuutta käsitellen olla suurikin merkitys. Käännöksiä tehdessä ja niitä tulkitessa ei myöskään pidä unohtaa eri maiden kulttuurillisia eroja.

  3. Nythän sitä on vielä hyvä kokoontua ja osoittaa mieltään, kun sitä ei ole laissa kriminalisoitu.

Comments are closed.