Koti Uutisia Euroopan vankiloissa suhteettomasti muslimeja

Euroopan vankiloissa suhteettomasti muslimeja

1

UK_englantilainen_vankila_muslimit

Muslimimaista tulevat loistavat suomalaisissa rikostilastoissa muun muassa 17-kertaisilla raiskausluvuillaan, eikä Suomi ole ongelmansa kanssa yksin. Seuraavassa lukuja muista Euroopan maista:

– Ranskassa noin 70 % vangeista on muslimeja, vaikka heitä on väestöstä vain 5–10 %.

– Espanjassa 70 % vangeista on muslimeja, heitä väestöstä on 4 %.

– Isossa-Britanniassa 20 % korkean turvallisuuden vankiloiden vangeista on muslimeja. Väestössä heitä on vain 5 %, ja poliisin sekä syyttäjien tiedetään peittelevän muslimien rikollisuutta. Muslimien suosimilla alueilla luvut ovat vieläkin korkeammat, kuten Cambridgeshiren Whitemoorin vankilassa, jossa 44 % vangeista on islamia tunnustavia.

– Belgiassa muslimit muodostavat 6 % väestöstä ja 45 % vangeista, eli liki kahdeksankertaisen määrän suhteessa väkilukuun.

– Sveitsistä ei löydy koko maan kattavia lukuja, mutta sveitsiläisen Champ-Dollonin vankilan muslimimäärä on 57,8 %. Väestöstä muslimeja on hieman yli 5 %.

– Tanska ei luokittele vankeja uskonnon mukaan, mutta erään kartoituksen mukaan noin 22 % maan vangeista on maahanmuuttajia tai maahanmuuttajien lapsia EU-alueen ulkopuolelta.

– Ruotsi lakkasi julkaisemasta tarkkoja maahanmuuttajien rikostilastoja sen jälkeen, kun maahanmuuttajien rikollisuuden määrä alkoi näyttää liian pahalta. Arvioita voi kuitenkin tehdä. Eräässä tutkimuksessa arvioitiin muslimien tekemien raiskausten määrää käyttämällä suhdelukuina 90-luvulla julkaistuja tilastoja siitä, kuinka paljon raiskauksia tuhatta muslimia kohden tehdään. Lopputulos oli, että arviolta 77 % Ruotsin raiskauksista on 2 %:n kokoisen muslimimiesryhmän tekemiä.

– Italian väestöstä 2 % on muslimeja. Vangeista muslimeja on 35 %. Epäsuhta on siis yli 17-kertainen.

– 20 % 5,5-prosenttisesti islamilaisen Hollannin aikuisvangeista on muslimeja, kun taas nuorisovangeista heitä on 25 %.

Lähde: MV-lehti

1 KOMMENTTI

Comments are closed.