Koti Uutisia Talous Euroopan unioni lahjoitti miljoonia veronkiertäjille – saadakseen veroneuvoja

Euroopan unioni lahjoitti miljoonia veronkiertäjille – saadakseen veroneuvoja

0
Jean-Claude Juncker.

Euroopan unioni on jälleen jäänyt kiinni siitä, että se lahjoittaa veronmaksajien rahaa rikolliselle finanssieliitille. Tällä kertaa salaisten tukien kohteena ovat monikansallista veroparatiisijärjestelmää ylläpitävät tilintarkastus- ja konsulttiyhtiöt Deloitte, KPMG, Ernst & Young sekä PricewaterhouseCoopers.

EU:n rahoittamat yhtiöt ovat viime vuosina olleet jatkuvasti julkisuudessa “Panaman papereiden” ja muiden veroparatiisivuotojen vuoksi. Globaalien pankkien kanssa liittoutuneet yhtiöt auttavat poliitikkoja ja rahaeliittiä piilottamaan rahansa veroparatiiseihin, minkä vuoksi valtiot on pakotettu leikkaamaan tavallisen kansan hyvinvoinnista.

Tapauksesta tekee erityisen ironisen se, että EU maksoi yhtiöille siitä, että ne “neuvoisivat” unionia tekemään parempaa verolainsäädäntöä. Asiantuntijat ovat kommentoineet tapausta hölmistyneinä ja ihmetelleet, miksi Bryssel päästä pukit vahtimaan kaalimaata.

EU on maksanut veronkiertokorporaatioille palkkioita yhteensä noin 25 miljoonan euron edestä viimeisten viiden vuoden aikana. Tilanteen tulenarkuutta lisää se tosiasia, että EU:n alkoholisoitunut johtaja Jean-Claude Juncker on toiminut aiemmin veroparatiisi Luxemburgin pääministerinä.

Skandaali muistuttaa siitä, että nyky-Euroopassa veropolitiikka on suunniteltu rikastamaan rikkaita ja köyhdyttämään köyhiä. Poliitikot auttavat finanssieliittiä piilottamaan rahansa veroparatiiseihin, jolloin entistä suurempi osuus julkisesta sektorista jää rehellisten työntekijöiden rahoitettavaksi.

Lähde: Financial Times

Lue myös: EU lahjoittaa taas veronmaksajien rahaa rikoksista tuomituille pankeille