Koti Uutisia Luonto Euroopan suurin aktiivinen tulivuori uhkaa koko Välimeren rannikkoa

Euroopan suurin aktiivinen tulivuori uhkaa koko Välimeren rannikkoa

2

Tutkijat ovat tehneet uuden havainnon Euroopan suurimman aktiivisen tulivuoren Etnan maan alla tapahtuvista muutoksista. Tulivuoren maanalaiset osat ovat liikkuneet niin paljon, että tämä saattaa aiheuttaa massiivisen maanjäristyksen. Koska kyseessä on niin valtava liike, tutkijat varoittavat valtavan tsunamin mahdollisuudesta Välimerellä.

Asiaa tarkkailleet tutkijat ovat vuosia seuranneet vedenalaisilla seurantalaitteilla maaperän liikkumista. Maaperä, joka ei liikkunut 12 kuukauteen, alkoi äkillisesti liikkua. Se liikkui neljä senttimetriä vain kahdeksassa päivässä.

Hankalaa asiasta tekee se, että tutkijat eivät osaa sanoa, koska jännitteet laukeavat. Valtava maanjäristys voi heidän mukaansa tapahtua kymmenen, sadan tai kymmenentuhannen vuoden päästä. Varautuminen on siis erittäin vaikeaa.

Lähde: RT

2 KOMMENTIT

  1. Jos Etna alkaa puhaltaa tuhkaa järsityksen seurauksena niin koko maapallon ilmakehä on uhattuna. Ilmaan tulee niin paljon tuhkaa että se estää auringon säteiden lämmittävän vaikutuksen. Saamme helposti aikaiseksi “pienen jääkauden” joka Suomessa tunnettiin “nälkävuosina”.

    Silloin on siis aika lopettaa lentomatkustelu jotta saasteita ei leiväisi yhtään enempää ilmakehään. 911-aikana kun Amerikan mantereella kaikki lentokoneet jäivät kentille kahdeksi vuorokaudeksi, maan- ja vesistöjen pintalämpötila nousi kaksi astetta!! Siis kahdessa päivässä. Ja taivas selkisi sinitaivaaksi jota amerikkalaiset eivät muista useinkaan nähneen.

    Mutta, varaudutaan kuivaruualla sekä erilaisilla pesuaineijja ja hammastahnoilla. Edessä voi olla viiden vuoden “katovuodet”. Ja se on pitkä aika se.

  2. Etna, Vesuvius tai Stromboli eivät ole eurooppalaisessa mittakaavassa uhka. Mutta Napolin pohjoispuolella on ns. supertulivuori jonka aktiviteettia kannattaa seurata ja joka on ennenkin tuhonnut etelä- ja itäeurooppaa perusteellisesti.

Comments are closed.