Koti Uutisia Rikos Euroopan keskuspankki ei suostu lopettamaan lainvastaista rahanluontia

Euroopan keskuspankki ei suostu lopettamaan lainvastaista rahanluontia

1
ekpshomrim

Euroopan keskuspankki (EKP) ei aio lopettaa holtitonta rahanluontipolitiikkaansa, vaikka Saksan perustuslakituomioistuin linjasi tiistaina, että pankin toiminta on ylittänyt laillisuuden rajat. Perustuslakituomioistuin vaatii Saksan päättäjiä ja keskuspankkia haastamaan EKP:n toimet.

EKP on pumpannut globaalin finanssikriisin jälkeen markkinoille tuhansia miljardeja euroja veronmaksajille kuuluvaa rahaa pitääkseen pankkiirit ja suursijoittajat rikkaina. EKP:n politiikka on lisännyt jo ennestään rikkaan rahaeliitin vaurautta entisestään nostamalla näiden arvopaperiomistusten arvoa keinotekoisesti. Tavallinen kansa ei sen sijaan ole hyötynyt tuhlauspolitiikasta lainkaan.

Talousjulkaisu Bloombergin mukaan EKP otti perustuslakituomioistuimen päätöksen vastaan “uhmakkaasti”. Pankki aikoo jatkaa rahanluontia varmistaakseen, ettei koronarajoitusten synnyttämä reaalitalouden kriisi tuhoa finanssieliitin vaurautta.

Perustuslakituomioistuin otti asiaan kantaa sen jälkeen, kun joukko saksalaisia akateemikkoja ja liikemiehiä olivat päättäneet viedä EKP:n toimet oikeuteen. Heidän mielestään EKP rikkoo EU-lakia, jonka mukaan keskuspankki ei saa rahoittaa valtioita. EKP rahoittaa niin valtioita kuin suuryrityksiä luomalla rahaa tyhjästä ja vaihtamalla käteisen valtioiden ja suuryritysten velkakirjoihin.

Lähde: Bloomberg

1 KOMMENTTI

  1. Maahantunkeutujille annetaan Suomessa kolmeksi vuodeksi kerrallaan toimeentuloPÄÄTÖS. Huom.: siis ei HAKEMUS vaan päätös. Päätös tehdään heti loisten saapuessa Suomeen. Sosiaalitantat tekevät (tietysti) kaiken työn loisten puolesta ja parasiiteille ensimmäiset asiat näiden saavuttua Suomeen ovat toimeentuloPÄÄTÖS ja pankkikortti. 1/3 toimeentulotuen saajista kuuluu vielä erikoisryhmään, jolle maksetaan esim. vuokra kokonaan. Helsingissähän väestöstä lienee muukalaisia jo tuo kolmasosa, joten siinä lienee se special-porukka… Suomalainen pitkäaikaistyötön, -sairas tai eläkeläinen saa omistusasunnossa asuessaan vain korkoihin tukea — eikä siihenkään täyttä summaa, tietenkään! Tukia saavat moninkertaisen euromäärän siis suomalaisiin verrattuna ja ovat myöskin moninkertaisesti yliedustettuina tukien saajien lukumäärässä — aivan kuten raiskaustilastoissakin. Paljon hyvää siis tuovat maahamme “pakolaiset”.

    Yhtä parasiittia elättämään tarvitaan muistaakseni neljä suomalaista. Mikä siis ratkaisuksi? Vassarisuvakkikommarin mätäpäisellä logiikalla tietysti: lisää maahantunkeutujia Suomeen! Ei, kun hetkinen… Sittenhän pian yhtä parasiittia elättämään tarvitaan kahdeksan suomalaista… Ei, ei tämä toimi; ei riitä suomalaiset elättämään ruskeita, keltaisia ja mustia loisia, kun eivät ne riitä nytkään!

    EKP toki antaa rahaa aina Harmagedoniin asti, jos se menee vain oikeaan tarkoitukseen, kuten juuri näihin parasiitteihin. Mutta kyllä kai sielläkin tajutaan että nyt on jo ylitetty moninkertaisesti raja minkä me voisimme edes teoreettisesti kestää. Yhtä mahdoton yritys kuin ikuisesti kasvava talous. Tilanne on nyt sama kuin luolaan satimeen jääneellä: jos vettä ei ole saatavilla, on alettava juoda virtsaa. Mutta sitä ei voi loputtomiin jatkaa. Jäniskin syö papanansa ankarana talvena, mutta vain kerran.

    Eurooppa hukkuu.

Comments are closed.