Koti Uutisia EU:n johtava rabbi: kansallismieliset juutalaisten ja muslimien yhteinen vihollinen

EU:n johtava rabbi: kansallismieliset juutalaisten ja muslimien yhteinen vihollinen

2

Euroopan rabbikonferenssin puheenjohtaja Pinchas Goldschmidt totesi juutalaisen pesah-juhlan puheessaan, että muslimeilla ja juutalaisilla on yhteinen vihollinen Euroopassa – eurooppalaiset kansallismieliset.

Puheensa aikana Goldschmidt pyysi juutalaisia “osoittamaan solidaarisuutta muslimeille”. Goldschmidt varoitti, että “äärikansallismielisten” puolueiden nousu ja Brexit uhkaavat muslimien ja juutalaisten turvallisuutta.

“Kun ihmiset ovat hyväksyvämpiä toisia kieliä, kulttuureja, uskontoja ja perinteitä kohtaan, juutalaiset tuntevat itsensä hyväksytymmiksi”, kertoi Goldschmidt, joka on myös Moskovan päärabbi.

“Sinä hetkenä, kun äärinationalistiset tuulet alkavat puhaltaa, saa se juutalaiset vähemmistönä epämukavaan asemaan.” Goldschmidtin mukaan Eurooppa on menossa kohti myrskyisiä aikoja, “mikä nostaa kysymyksiä siitä, kuinka hyvin voimme varmistaa juutalaisten turvallisuuden Euroopassa”.

“Eurooppa on nyt aloittanut maahanmuuttovastaiset toimet ja kamppailee islamistisen terrorismin aiheuttaman elon kanssa. Me [juutalaiset ja muslimit] näemme yhteisenä asiana uskonnollisten vapauksien puolesta taistelun”, lausui Goldschmidt. Hän antoi esimerkkejä muslimien ja juutalaisten yhteisistä huolista, joihin lukeutuvat vaatimukset moskeijoiden sulkemisesta ja halal- ja kosherteurastusten kieltämisestä.

“Populistiset puolueet Ranskassa, Hollannissa, Itävallassa ja Saksassa eivät näe eroa islamin ja radikaalin islamin välillä. On välttämätöntä meille ja miljoonille muslimeille Euroopassa, että kaikki tietävät, että tämä ero on olemassa”, väitti Goldschmidt. “Trumpin voiton jälkeen äärikansallismieliset puolueet tuntevat voimistuneensa ja vironneensa, ja heillä on enemmän valtaa Euroopan politiikassa. On tärkeää säilyttää eurooppalaiset yhteiset arvot ja yhtenäisyys”, hän jatkoi.

Goldschmidt myös varoitti “piiloantisemitismistä” Israelin boikotointiliikkeen varjolla. Liike protestoi juutalaisten Palestiinan 50-vuotista miehitystä. “Ei ole enää poliittisesti korrektia olla antisemiitti, joten Israelin vihaaminen on korvannut juutalaisten vihaamisen. Jotkut organisaatiot koettavat riistää Israelilta sen olemassaolon oikeutuksen piilotetun antisemitismin ilmaisuna.”

 

Lähde: The New Observer

2 KOMMENTIT

  1. Siinä sitä ollaan. Nyt pitäisi sokeimmille ja tyhmimmille Israelin ystäville pikku hiljaa valjeta se pimeys, mikä päällemme lankeaa. Saisi edes pelastettua oman nahkansa. Joukkopsykoosin hoitaminen ammattitaidottomana lyhyessä ajassa on vaikeampi urakka kuin rakentaa olut tynnyristä raketti, jolla lentää kuuhun ja takaisin. Vaikeinta on tynnyrin hankinnassa on tietenkin se, että niillä on nykyään paljon “vientiä”.

  2. voi voi jos rabbi tajuaisi miten muslimit vihaavat Israelia. Ehka kuitenkin tajuaa jotain, koska sanoo Israel-boikotti olevan piiloantisemitismia. Viela kun rabbi ottaisi selvaa jos muslimit vihaavat Israelia, tai vihaavatko kaikkia juutalaisia. Itse en tuomitse ketaan uskonnon perusteella, se on rasismia. Tuomitsen ihmisia niiden kayttaytymisen perusteella. Israelia sen sijaan en tue enka kunnioita, johtuen ihmisoikeusrikkomuksista.
    Jotenkin ihmetyttaa rabbin tapa ylistaa juutalaisia, ja kun hanet haukkuu lausunnoittensa takia, han nakee haukkujassa piiloantisemitismin.

Comments are closed.