Koti Uutisia Kotimaa EU:lta riittää biljoonia pankeille, ei lainkaan suomalaisille maanviljelijöille

EU:lta riittää biljoonia pankeille, ei lainkaan suomalaisille maanviljelijöille

8

Euroopan unioni on viime vuosina lahjoittanut biljoonia euroja veronmaksajien rahaa yksityisille pankeille niin sanotun määrällisen elvyttämisen kautta. Nyt unioni kuitenkin väittää, ettei sillä ole rahaa pelastaa kuivuuskriisin uhreiksi joutuneita rehellisiä maanviljelijöitä.

EU ilmoitti alkuviikosta, ettei se tule auttamaan maataloutta, jonka satotappiot esimerkiksi Suomessa ovat vaihdelleet 10–60 prosentin välillä alueesta riippuen. Viljelijät painivat samojen ongelmien parissa myös viime vuonna.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusjärjestö MTK:n puheenjohtaja Juha Marttilan mukaan Suomi otti hiljattain yhteyttä Ruotsin, Tanskan ja Baltian maiden kanssa EU-komissioon pyytääkseen kriisiapua.

– Saimme vastauksen maatalouskomissaari Phil Hoganilta. Kirjeen sisältö voidaan tiivistää siihen, ettei tukea tipu. Kuivuusongelma on niin laaja, ettei EU:lla ole rahaa ongelman hoitamiseen. EU katsoo, että se on tehnyt, mitä on tehtävissä. Tukien maksuaikatauluja on aikaistettu ja pientä hienosäätöä on tehty, kuului vastaus Marttilan mukaan.

EU-kriittisten mukaan unionin tavoite on lisätä pankkien poliittista ylivaltaa ajamalla rehelliset yritykset konkurssiin ja lahjoittamalla veronmaksajien rahat finanssisektorille.

Näin pankkien valta suhteessa muuhun talouselämään kasvaa jatkuvasti, kunnes lopulta kaikki omaisuus on keskittynyt pienelle oligarkkiryhmälle. Myös valtioiden omavaraisen ruokahuollon alasajo palvelee EU-liittovaltioideologiaa.

Lähde: Verkkouutiset, Helsingin Sanomat, Bloomberg

8 KOMMENTIT

 1. Suomen maatalous on totaalisessa kusessa. Kuinka kauan annamme EU-herrojen tappaa maatamme — käyttäen siihen vielä meidän omia rahojamme?

  • Tarkoituksellinen alasajo, jottei saavutettaisi liian suurta omavaraisuusastetta.

 2. Tuota, tähän sopii sanonta;”Sitä saa mitä tilaa”.

  Maanviljelijät (kaikki jotka minä tunnen, ja minä tunnen melkoisen kasan) äänestävät poikeuksetta kepua niin kunnallisvaaleissa, eduskuntavaaleissa kuin EU-vaaleissakin. Ja sitten ne vielä kiukuttelee että EU sitä ja Eu tätä. Miksi ihmeessä ne äänestää kepua (jonka äänillä muuten mentiin EU:hun) kun on jo moneen kertaan nähty ettei kepu aja maanviljelijiden asiaa. Se ajaa rikkaiden asiaa. Ja rikkaat nyt sattuvat olemaan myös suurtilallisia. Joten ne kerää sen suurimman potin maataloustuistakin.

  Aivan sama kuin kokoomuksen valtuutettu kiukuttelee siitä että venäläiset saavat ajaa rahtia Suomessa. Hetkinen, mehän tiedetään että sekin on kokoomuksen aikaansaannos. Miksi siis yrittäjä kiukuttelee? Hän itse ajaa sitä agendaa.

  Aivan sama persujen äänestäjissä. Nekin kiukuttelee että maahan tulee väkeä joka pitää elättää. Ja sitten ne äänestää taas persuja tai sinisiä ja ihmettelee kun matuvirta ei lopukkaan. Ja kun tulovero kasvaa vuosi vuodelta.

  Me äänestäjät olemme aikaansaaneet tämän tilanteen. Me olemme äänestäneet nämä päättäjät näihin tehtäviin. Joten ei auta kuin katsoa peiliin. Muistelkaapas nyt pikkuisen sitä milloin Suomea on kohdannut kauheimmat ongelmat ja taloudelliset ahdingot. Aina kun kepu on pästetty hallitusvastuuseen. Sen teki Esko Aho ja sen teki Juha Sipilä. Pekkarinen vikuroi tupeensa kanssa vieläkin suomalaisia vastaan. Aivan kuten sossutkin.

  Koska kansalaiset ymmärtävät että eduskuntapuolueita ei saa äänestää? Siihen asti voimme syttää vain itseämme. Ja siitä pääsemmekin kysymykseen:”Kuinka moni maajussi aikoo jatkossa äänestää kepua?”. Veikkaan että jälleen kerran äänestetään niinkuin ennenkin. Ja silloin maatalouden on turha rutista mistään. Niin että suut suppuun ja töihin siitä.

  • Ongelmanahan on se, että suurin osa ei ymmärrä millaisia valehtelevia paskoja tämän maan poliitikot ovat.

  • Kysyin eräältä maanviljelijältä kirjoittamaan kannatuskorttia. Vastaus oli hämmästyttävä: “Suomessa on niin huonot päättäjät, että olkoon hallitsija Brysselista!” – ja kieltäytyi kirjoittamasta kortin!
   Täten suunnanmuutos tapahtuu vain kun sheeple törmää tonttiin tai betoniseinään, ehkä useita kertoja.

 3. Jonkin verran asianmukaista, ainakin aiheeseen liittyvää keskustelua tältä laitokselta:
  “Heikot sadot, tappiot ja uupumus kaatavat maatiloja” https://areena.yle.fi/1-4247253

  Maatiloja suljetaan lähes päivittäin, ja mitä tekevät valtion suojatyöntekijät?

  • Itse olen koittanut ostaa maatilaa kohta 10 vuotta. Ikävä kyllä lopettavat tilalliset tekevät yleensäs en virheen että myyvät metsät ja pellot naapureille ja jättävät päärakennusten ympärille sellaisen palan maata että sillä ei voi elää. Ja kun yleensä kiertotietä kuulee millaisella hinnalla on maat ja metsät myyty, niin helposti olisin maksanut koko tilasta näiden kahden hinnan summan. Mutta kun päärakennusten osuus kokonaishinnasta on yleensä 60-80% niin se on liikaa. Ympärille tarvitaan se maa josta saa elannon.

   Yleisenä virheenä on myös kuvitella että myymällä päärakennukset sekä hehtaarin-puolitoista niiden ympärillä, myynthinnalla saisi velattoman asunnon kaupungsta vanhuuden päiviksi. Ei saa. Ei edes puolia. Mutta koko tilan myynnillä voi saada.

   Tulee mieleen se yksi saaren myyjä joka mui saarensa israelilaisille ja koki tulleensa petetyksi kun sinne oli kaavoitettu hotellli lasten kesäleirin sijaan. Pieni tiedustelu siitä miksi se myytiin Suomen valtion ulkopuoliselle taholle toi vastauksen:”Kun ei suomalaiset maksaneet pyydettyä hintaa”. Eli ahneus oli senkin tapauksen takana.

   Nyt kun Suomessa lopettaa enäätysmäärä tiloja tuotantonsa niin myymällä isoille tilallisille, kuvittelevatko myyjät “tienaavansa”? Päinvastoin, ketään ei koskaan saa päästää monopoliasemaan. Ja niin kauan kuin on yrittäjiä heitä tulisi tukea. Jokainen yrittäjä maksaa veroja Suomeen. Toisin kuin isotilalliset jotka ovat osa globalistista tuotantoa. Nalle etunenässä. Herlin ja Laakkonen perässä sekä Sipilän uskonveljet.

   Se on sääli että haluaville ei anneta mahdolisuutta muuttaa Suomen tulevaisuutta.

 4. Saatanan Eurostoliitto tulee kaatumaan pian. Ainoa positiivinen vaikutus tällaisilla päätöksillä on se, että yhä useampi kansalainen kääntyy jyrkästi (((EU:ta))) vastaan.

Comments are closed.