Koti Uutisia Kotimaa EU tahtoo riistää jäsenvaltioilta veto-oikeuden veropolitiikassa

EU tahtoo riistää jäsenvaltioilta veto-oikeuden veropolitiikassa

3
Jean-Claude Juncker keskellä.

Euroopan unionin komissio vaatii, että jäsenvaltiot luopuvat veto-oikeudestaan veropoliittisissa kysymyksissä. Uudistus merkitsisi sitä, että ulkomaalaiset eurokraatit voisivat sanella suomalaista lainsäädäntöä entistä vapaammin ilman, että suomalaisilla olisi asiaan lainkaan sananvaltaa.

Tällä hetkellä Euroopan unionissa verouudistukset vaativat kaikkien jäsenmaiden yksimielisen kannatuksen. Jäsenvaltioiden veto-oikeus on taannut niille mahdollisuuden vastustaa kaikista järjettömimpiä lakiuudistuksia.

“Kyseessä olisi iso periaatteellinen muutos. Verotus ja ulkopolitiikka ovat harvoja aiheita, joissa päätökset pitää EU:ssa tehdä yksimielisesti. Muissa asioissa on käytössä määräenemmistöpäätös, jossa yksittäisen maan vastustus ei riitä estämään päätöstä”, Yleisradio taustoittaa.

Veto-oikeuden torppaamisessa on kyse liittovaltiohankkeen edistämisestä eli siitä, että poliittista valtaa siirretään kansallisvaltioilta Euroopan unionia hallitsevalle eliitille.

Eurokraatit ovat valehdelleet haluavansa uudistuksen siksi, että EU voisi estää tehokkaammin monikansallisten yritysten veronkierron. EU on kuitenkin tehnyt tiivistä yhteistyötä Euroopan pahimpien verorikollisten kanssa, mikä osoittaa, ettei unionilla ole aikomustakaan puuttua eliitin veronkiertoon.

Viime kesänä EU jäi (jälleen) kiinni siitä, että se lahjoittaa veronmaksajien rahaa rikolliselle finanssieliitille. Tuoreimpien salaisten tukien kohteena olivat monikansallista veroparatiisijärjestelmää ylläpitävät tilintarkastus- ja konsulttiyhtiöt Deloitte, KPMG, Ernst & Young sekä PricewaterhouseCoopers.

Tapauksesta teki erityisen ironisen se, että EU maksoi yhtiöille siitä, että ne “neuvoisivat” unionia tekemään “parempaa” verolainsäädäntöä. Asiantuntijat kommentoivat tapausta hölmistyneinä ja ihmettelivät, miksi Bryssel päästä pukit vahtimaan kaalimaata.

EU on maksanut veronkiertokorporaatioille palkkioita yhteensä noin 25 miljoonan euron edestä viiden viime vuoden aikana. Tilanteen tulenarkuutta lisää se tosiasia, että EU:n alkoholisoitunut johtaja Jean-Claude Juncker on toiminut aiemmin veroparatiisi Luxemburgin pääministerinä.

EU on rahoittanut ammattimaisia veronkiertäjiä vastineeksi siitä, että ne ovat kirjoittaneet tulevaisuuden verolainsäädäntöä poliitikkojen ja virkamiesten puolesta. Nyt Euroopan valtioilta tahdotaan evätä oikeus vastustaa veronkiertäjien kirjoittamia haitallisia lakimuutoksia riistämällä valtioilta veto-oikeus.

Lähde: Yle

3 KOMMENTIT

   • Tättärää on erittäinkin täyspäinen ja realistiset mielipiteet omaava Aatteen kannattaja, joten minun nikkini suojissa häneen kohdistuvat herjaukset voi jättää omaan arvoonsa. Tänne kun ei ole rajoitettu pääsyä sen enempää vassareilta, antifa-apinoilta kuin muiltakaan mielenterveysongelmaisilta, niin lapsukaiset pääsevät pätemään.

    Ymmärrämme kyllä kaikki, että sinua pelottaa käyttää mitään sellaista nickiä, joka voitaisiin yhdistää persoonaasi, mutta älä huoli, henkilöllisyytesi on viranomaisten tiedossa. Noutoa odotellessasi voit vaikka lukaista ystävällisen toivotuksen, jonka kirjoitin sinulle tuonne Siniset vaatii hallitusta hätäkokoukseen Oulun seksuaalirikosepäilyjen takia-uutisen kommenttiosastoon, missä olet myös leikkimässä aikuista.

    Et ole muuten pitkään aikaan merkinnyt tekstejäsi niillä xD-yhdistelmillä, miksi?

Comments are closed.