Koti Uutisia Talous EU tahtoo luoda mantereen kattavan megapankin

EU tahtoo luoda mantereen kattavan megapankin

4

The Wall Street Journal uutisoi, että Euroopan virkamiehet tahtovat luoda megapankin, joka kattaisi koko mantereen. Esikuvinaan eurokraatit pitävät kansainvälisen finanssikriisin pääsyyllisiin lukeutuvia JPMorgania ja Citigroupia.

EU-eliitti pyrkii saavuttamaan tavoitteen suurilla pankkifuusioilla. Tätä ennen EU:n täytyy rakentaa myös kauan suunnitteilla ollut pankkiunioni, jolla finanssieliitin poliittista valtaa lujitetaan entisestään. Suunnittelupöydällä ovat olleet muun muassa Société Généralen ja UniCreditin sekä Commerzbankin ja Deutsche Bankin fuusiot.

Kriitikoiden mukaan pankkien kokoa tulisi radikaalisti supistaa eikä lisätä. Niin sanotut “liian suuret kaatumaan” -pankit (Too Big To Fail) tekivät edellisestä finanssikriisistä erityisen vaarallisen. Järjestelmällisiin rikoksiin syyllistyneiden pankkien ei annettu kaatua, sillä niistä oli tullut vaarallisen suuria. Nyt EU tahtoo toistaa kymmenen vuoden takaiset virheet.

“Liian suuri kaatumaan” -yhtiörakenteen kehitti alun perin Citigroup, jota EU pitää nyt esikuvanaan. Citigroupin silloinen johtaja oli juutalainen Sanford Weill, jota pidetään modernien megapankkien isänä.

Lue myös: WSJ: Amerikan pankit “hallitsemaan jakautunutta Eurooppaa”

4 KOMMENTIT

 1. Itse asiassa tämä pankkiunioni on jo olemassa. Se ratifioitiin viime marraskuussa. Kaikki eurooppalaiset pankit alistettiin EKP:n alle. Ne toimivat vielä omilla nimillään ja omilla hallituksillaan, mutta jos EKP tarvitsee rahaa, se otetaan tasapäisesti kaikilta pankeilta. Siis kaikkien yksityistileiltä.

  Me rahoitamme EU-maksujen lisäksi muiden euroopan pankkien roskalainoja.

 2. Kaikkien euromaiden velkojen konsolidointi on ainoa vaihtoehto euron välittömälle romahdukselle. Tätä mieltä on riippumaton talousguru Martin Armstrong, joka kävi keväällä konsultoimassa Euroopan Keskuspankin johtokuntaa.

  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/europes-current-economy/draghi-calls-for-consolidation-of-debts/

  Konsolidointi tarkoittaa,
  — että Euroopan valtioilla on vain yksi velka, josta kaikki vastaavat yhteisvastuullisesti.
  — Että Suomi maksaa Italian törsäilyt TAKAUTUVASTI.

  Martin Armstrongin neuvot ovat tuottaneet tämän projektin megapankista. Velat pitää saada jotenkin konsolidoitua ilman, että missään mainitaan sanaa YHTEISVASTUU.

  • P.S.

   Uskon, että yhteisvastuusta puhuminen netissä tulee vielä ankarasti sensuroiduksi.

   — Raha se on mikä hallitukset vallassa pitää.
   — Jos hallitukset kylpisivät rahassa, ei niitä kiinnostaisi se, mitä kansalaiset keskenään puhuvat.

   • No johan meillä on yhteisvastuu; valkoinen mies ympäri maailman on vastuussa kaikesta pahasta mitä maailmalla tapahtuu. Tämän yhteisvastuun nimissä valkoisten asuttamien valtioiden on otettava rodunjalostusta ja kulttuurinrikastusta juuri niin paljon kun tulijoita on. Jos tulijat loppuvat kesken järjestää kansainvälinen kulttuurimarxistiklikki uuden konfliktin jotta saadaan taas muoto- ja älyvaliot liikkeelle kohti pohjoista.

Comments are closed.