Koti Uutisia Ulkomaat EU tahtoo lisätä sotilasmenojaan ja sotilaiden liikkuvuutta yli rajojen

EU tahtoo lisätä sotilasmenojaan ja sotilaiden liikkuvuutta yli rajojen

7

Euroopan unioni varautuu Euroopan sisäisten levottomuuksien kärjistymiseen. Tämä selvisi Euroopan komission uusista rahoitussuunnitelmista vuosille 2021–2027. Komissio tahtoo luoda EU:n budjetin ulkopuolelle uuden 10,5 miljardin rahoitusinstrumentin sotilasoperaatioita varten.

EU:n ulkoministeri Federica Mogherinin mukaan sotilaspoliittiset uudistukset ovat sellaisia, “joihin ei [EU:ssa] aiemmin uskottu”. Budjetin kautta rahoitettaisiin myös “kolmansien osapuolten” sotaponnistuksia.

Kansalaisten lisääntyvä EU-vastaisuus on viime vuosina heijastunut lukuisten maiden vaalituloksiin, mikä voi olla syy entistä tehokkaamman EU-väkivaltakoneiston rakentamiselle. Kokoomuslaisen europarlamentaarikko Henna Virkkusen mukaan “Euroopan infrarahoituksella ollaan parantamassa sotilasjoukkojen liikkuvuutta yli rajojen”.

Lähde: Kauppalehti

7 KOMMENTIT

 1. Nopeasti EU:n sisälläkin operoiva joukko, joka voi palauttaa status quon valtioissa, joiden kansalaiset edes kuiskaavat irtautumissuunnitelmia. Miksi minulle tulee vääjäämättä mieleen Prahan kevät, Unkarin kansannousu, tai Itä-Saksan kansannousu…. Kansat jotka julkenivat olla vastahankaan “suurta ja kaunista” aatetta vastaan, kukistettiin asevoimin. Se eurostoliitto ei lähitulevaisuudessa ole enää vitsi ihmisten suussa, vaan kitkerä realiteetti

  • Se on suuri uhka mutta toisaalta siinä voi piillä myös toivo; Portugalissa aikoinaan kuten myös DDRssa armeija oli saanut tarpeekseen eikä totellut enää päättäjiä. Portugalin neilikkavallankumouksessa joukot liittyivät kapinoiviin mielenosoittajiin ja DDRssa tyytyivät katselemaan kun muuria pilkottiin ja sen päällä kiipeiltiin.

 2. Eli siis suomalaisia resevin jäseniäkin voidaan määrätä petro-dollarin sotilasriveihin palkkasoturien sijasta. Jos armeijan käyneet eivät aikaisemmin ole käyneet täyttämässä esikunnassa lappua sotilaspassista luopumisesta ja vapautuksen hakemisesta niin nyt olisi aika. Maataan voi puolustaa ilman sotialspassiakin. Minä palautin sen heti 3pv sisällä kun vänskien piti ilmoittautua sotilaspiirinsa esikunnassa. Enkä ole katunut. Sitä ei ole kysytty yhdessäkään työpaikassa ja kyllä armeija pyytää töihin jos ei itse osaa. Sielä muuten on yllättävän paljon sivareita.

 3. Edelleenkään en ole valmis sotilaspassiani luovuttamaan. Tahdon olla H-hetkellä siinä väestönosassa, jolle yhteiskunta jakaa aseen. Toinen juttu onkin sitten, kenen suuntaan piipun käännän.
  Tätä tahtoisin kansallismielisille terottaa! Kansallismielinen ilman asetta, tilanteen mahd.kärjistyessä on hyödytön, mutta Flyin’ Finn:n mainitsema neilikkavallankumous on mahdollinen VAIN jos sotilaiden joukossa on kylliksi samanmielisiä.

  • > neilikkavallankumous on mahdollinen VAIN jos
   > sotilaiden joukossa on kylliksi samanmielisiä

   Tämä on tärkein syy miksi halutaan perustaa EU-armeija. Hallitukset eivät enää voi luottaa omaan kansaansa.

   Tärkeää on myös, että hallituksen komentamat sotilaat ovat valmiit ampumaan omia kansalaisia. Ilman EU-armeijaa se ei ole mahdollista. Yksi imperiumin kulmakivistä ovat sotajoukot, joita lähetetään valtakunnan toiselle puolelle hillitsemään kansanjoukkoja.

 4. Ainakin koko maailman pohjasakka jo liikkuu “yli rajojen” Euroopassa. EU:n armeijan täytyy varmasti vielä tehdä paperityöt ennen kuin se pääsee maasta toiseen.
  Tällä on vissi tarkoitus. EU aikoo päästä soveltamaan nk. “Breznevin oppia”, joksi kutsuttiin v. 1968 Tsekkoslovakian miehitystä Varsovanliiton maiden tekemänä.

 5. Ja Unkarissa jo 1956. Sen johdosta neuvostotermi panssarivaunulle oli “telaketjuilla kulkeva paksupeltinen ajoneuvo jolla tehdään ystävyysvierailuja toisiin kommunismin vapaaehtoisesti omaksuneisiin imaihin”.

Comments are closed.