Koti Uutisia Elämäntavat EU saa pian tiedot luottokorttiostoksistasi – asiantuntija huolestui yksityisyydensuojasta

EU saa pian tiedot luottokorttiostoksistasi – asiantuntija huolestui yksityisyydensuojasta

2
surveillance_1

Kansainvälisen rahaeliitin etujärjestö Euroopan unioni alkaa pian kerätä yksityiskohtaista tietoa jäsenvaltioiden kansalaisten luottokorttiostoksista. Urkintahanke käsittää muun muassa bic-koodit, maksunsaajien nimet ja osoitteet, ALV-tunnisteet, iban-numerot sekä maksujen määrät, valuutat, paikat ja jopa kellonajat. Myös maksajan henkilöllisyys voidaan selvittää.

Kansalaisten vakoilusta on tullut entistä helpompaa, kun eurooppalaiset ovat luopuneet käteisestä. Ihmisten ostokäyttäytymisen avulla eliitti voi luoda heistä yksityiskohtaisia psykologisia profiileja, mikä helpottaa “ei-toivottujen” kansalaisten jatkuvaa valvontaa.

Veroasiantuntija Tiina Ruoholan mukaan maksutietojen Cesop-niminen keskusjärjestelmä on vakava uhka EU-kansalaisten yksityisyydensuojalle. “Eurooppaan syntyy viranomaisten hallussa oleva tietopankki, johon kerätään käytännössä kaikki maksutieto korttien käytöstä”, hän summasi.

Suomen valtiovarainministeriö on puolustellut vakoiluhanketta väittäen, että jatkuva urkinta tulee vähentämään arvonlisäveropetosten määrää. Arvonlisäveroihin keskittyminen osoittaa, ettei EU tahdo puuttua eliittitason talousrikoksiin vaan sen sijaan keskittyä tavallisten kansalaisten vainoamiseen.

Arvonlisäveroa maksavat aitoja tuotteita ja palveluita kuluttavat ihmiset. Todellinen eliitti huijaa kuitenkin verottajaa esimerkiksi kiertämällä suuryritysten tuloveroja sekä finanssitoiminnan pääomatuloveroja. EU on kautta historiansa suojellut korkean luokan verorikollisia ja kohdistanut resurssinsa pieni- ja keskituloisten ihmisten ahdisteluun.

Esimerkiksi vuosi sitten EU ilmoitti, ettei se aio tutkia niin sanottua LuxLeaks-veroparatiisitietovuotoa, joka käsitti joukon maailman vaikutusvaltaisimpia vakaviin verorikoksiin syyllistyneitä suuryhtiöitä. Eliittiyhtiöt keskittivät rikollisoperaationsa Luxemburgiin, josta Jean-Claude Juncker teki pääministerikaudellaan globaalin veroparatiisin. Juncker palkittiin eliittitason veronkiertäjien avustamisesta nimittämällä hänet EU:n korkeimmaksi johtajaksi.

Lähde: Kauppalehti

2 KOMMENTIT

  1. Ehkä EU valmistelee käteisen rahan käytön lopettamista. Jos sellainen toteutuu, syntyy kysyntää valvonnan ulottumattomissa oleville maksuvälineille. Ne eivät ole välttämättä seteleitä tai kolikoita, joiden arvo on uskon asia. Kenties korvaava maksuväline on jotain, jonka raaka-aine on arvokasta. Ei siksi, että sitä pidetään arvokkaana, vaan siksi että sille on käyttöä.

    Voimme ehkä vuonna 2100 maksaa kolikoilla, jotka ovat platinaa tai kultaa tai jotain erittäin harvinaista mutta teollisuuden kipeästi tarvitsemaa metallia. Silloin raha ei ole pelkästään kirjanpidossa näkyviä tyhjästä luotuja numeroita.

  2. Suurimmat arvonlisäveropetokset tehdään erehdyttämällä verohallinto maksamaan perusteettomia ALV-palautuksia. Maksukorttien kanssa tällä petosmallilla ei ole mitään tekemistä, koska raha liikkuu petostarkoituksessa luotujen pöytälaatikkoyritysten välillä.

Comments are closed.