Koti Uutisia EU lähettää sotajoukkoja Keski-Afrikan tasavaltaan

EU lähettää sotajoukkoja Keski-Afrikan tasavaltaan

4

Euroopan unionin ulkoministerit päättivät maanantaina 20. tammikuuta joukkojen lähettämisestä Keski-Afrikan tasavaltaan. Tuhannen sotilaan vahvuisen pataljoonan on tarkoitus saapua maahan helmikuun lopulla.

Operaatio on EU:n ensimmäinen kuuteen vuoteen. EU toivoo vielä saavansa YK:n turvallisuusneuvostolta hyväksynnän operaatiolle.

EU-maista Viro on jo luvannut osallistua operaatioon, ja sotilaiden lähettämistä harkitaan Liettuassa, Sloveniassa, Suomessa, Belgiassa, Puolassa ja Ruotsissa. Iso-Britannia, Saksa ja Italia ovat ilmoittaneet, etteivät ne aio osallistua operaatioon.

Lähde: Reuters

4 KOMMENTIT

 1. Ohhoh! Melkein luin otsikon väärin: “EU lähettää sotajoukkoja Etelä-Afrikan tasavaltaan.”

  Mutta eiväthän nämä marxilaisuudessa marinoituneet poliitikot kykene tai edes halua puolustaa valkoista väestöä etniseltä puhdistukselta.

  • Etelä-Afrikkaan pitäisi lähettää joukkoja, mutta reilusti enemmän. Nimenomaan turvaamaan valkoisen väestön edut ja tulevaisuuden.

 2. Äkkiseltään saattaa vaikuttaa hyvältä ajatukselta, kun mietitään alueella olevaa valkoista väestöä, mutta mietitäämpä asiaa toiseltakin kannalta.

  EU siis lähettää joukkoja, joihin Suomikin ottaa osaa. Mitä luulette, miten Keski Afrikan väki määrittelee silmissään Suomalaiset tämän jälkeen? Olemmeko yksi kansa muiden joukossa jota kohtaa Jihad?

  Joukkojen lähettäminen maksaa. Kuka sen lystin kustantaa? EU. Ja mistä se saa rahat tähän leikkiin? Ennenkuin yksikään henkilö on lähtenyt liikkeelle, on solmittu miljardisopimuksia tarvikkeista, ammuksista, aseista, välineistä ja ennenkaikkea tulevasta tuotekehittelystä. Miehistön kulut ovat arviolta 1/6-osa koko karusellin aiheuttamista kustannuksista joista jokainen taho koittaa hyötyä mahdollisimman paljo. EU:ta myöten, sillä senkin lähettämät laskut sisältävät sen sirkuksen katteen ja voiton. Eikä EU:n tarvi eritella kustannuksia. Sieltä tulevat laskut ilmoitusluontoisena asiana.

  Jos sitten tarkastellaa asiaa yksittäisen henkilön kannalta niin millä hinnalla hän myy elämänsä? Onko se sellainen hinta että hän pärjää sillä lopun elämäänsä jos jotain sattuu? Pääseekö tuon riskin jälkeen jo eläkkeelle?

  Entä se perimmäinen kysymys: MIKSI? Miksi EU lähettää sinne joukkoaj? Mitä etuja EU:lla on sielä varjeltavana? Sehän on kokonaan eri manner ja sielä on oma hallinto. Se on itsenäinen valtio jonka itsemääräämisoikeutta meidän tulisi kunnioittaa. Kenellä siis sielä on etuja valvottavana? EU:lla vai oligarkeilla?

  James Bondissa lehtikeisari Carver sanoi osuvasti “Not who or where, but why”.

 3. Mietin että kuinka aidosta paikallisesta kriisissä on kysymys? Vai onko kyseessä ulkoa järjestetty kriisi jossa tavoitellaan pakolaisaallon synnyttämistä ja Euroopan neekeröittämistä entisestään. Tai muita taustakuvioita joita näissä kriiseissä usein on. Pitäisi perehtyä mutta ei tuo Afrikka kiinnosta, ja valtamedia valehtelee kuitenkin.

Comments are closed.