Koti Uutisia Ulkomaat EU kritisoi Italian taloussuunnitelmia

EU kritisoi Italian taloussuunnitelmia

0

Italian nykyinen hallitus on aiheuttanut EU:n komissiolle harmaita hiuksia useita kertoja tänä vuonna. Tällä kertaa EU:ta harmittaa Italian hallituksen budjetti. EU:n komissio lähetti nootin Italian hallitukselle, koska hallituksen budjettiehdotus on alijäämäisempi kuin edeltävän hallituksen suunnitelma.

Italian valtiovarainministeri Giovanni Tria ilmoitti kirjeessään EU:n komissiolle, ettei Italia aio painostuksesta huolimatta muuttaa budjettiaan. Hallituksen ehdotuksessa budjetin alijäämä on 2,4 prosenttia. Alijäämää ei ole tarkoitus lisätä yhtään enempää, ja hallitus tarkastaa asiaa uudelleen, mikäli talouskasvu ei toteudu oletettavalla tavalla. Italialla on velkaa 130 prosenttia vuosittaisesta bruttokansantuotteesta.

Pääministeri Giuseppe Conte kuitenkin totesi, että 2,4 prosentin alijäämä on rajana. Todellisuudessa on mahdollista, että alijäämä jää pienemmäksi. On erittäin todennäköistä, että EU:n komissio jatkaa Italian painostusta. Mahdollisena syynä painostukselle on Italian nykyinen, tiukempi maahanmuuttoon liittyvä linja.

Lähde: Kauppalehti