Koti Uutisia Kotimaa EU-johto tienaa kuukaudessa saman verran kuin keskituloinen englantilainen vuodessa

EU-johto tienaa kuukaudessa saman verran kuin keskituloinen englantilainen vuodessa

5

Mahdollisen alkoholiongelman kanssa taisteleva Jean-Claude Juncker tienasi joulukuussa 37 000 dollaria. Keskimääräinen englantilainen tienaa vuodessa noin 37 300 dollaria. Juncker vastaanottaa EU:lta palkkaa vuodessa noin 450 000 dollaria. Esimerkiksi Ison-Britannian pääministerin palkka on 190 000 dollaria.

EU:n johdon palkat lasketaan automaattisesti tilastojen perusteella. Palkka perustuu siihen, millaiset asumiskulut ovat Belgiassa ja Luxemburgissa ja kuinka paljon vastaavanlaista työtä tekevät siviilit tienaavat. Vuoden 2018 aikana palkat ovat nousseet 1,7 prosenttia ja vuonna 2017 1,5 prosenttia. Useat muut Euroopan unionin johtohenkilöt tienaavat 25 000–35 000 dollaria kuukaudessa.

EU:n komissio puolustelee massiivisia palkkojaan. He maksavat tuloveroa, sosiaalimaksuja ja ”jopa” seitsemän prosentin solidaarisuusveroa. Tietyillä EU:n virkamiehillä on tosin erikoisverotus, jota ei voi verrata esimerkiksi Suomen tuloverotukseen. 

Lähde: Yahoo! Finance

5 KOMMENTIT

 1. Palkan palkan päälle tulevat vielä etuudet
  — elinkustannusten kattamiseksi. Pitäähän johtajien myös elää.
  — Päivärahat. Luonnollisesti, sillä aikahan kuluu koko ajan.
  — Eikä siinä vielä kaikki …

  Todellisen vaurastumisen lähteen kuitenkin tarjoaa vasta päätösten myyminen isoille firmoille, lobbareille ja ulkomaisille valtioille, kotimaista valtiota tietenkään unohtamatta.

 2. EUlla on sama suuntaus kuin muuallakin, eli isojen pomojen palkkaa hinataan ylös ja aloitteleville duunareille kehitellään uusia matalapalkkaluokkia, jotta saadaan kuluja kuriin. Esim aloittelevalla sihteerillä, arkistonhoitajalla, turvamiehellä, kuriirilla tai autonkuljettajalla alkupalkka on parisen tonnia/kk.

  EU maksaa perheelliselle lapsilisää ja ulkomailta muuttavalle ulkomaanlisän, joka on 16% peruspalkasta. Muuttokulut korvataan ja saa hankkia yhden verovapaan ajoneuvon. Päivärahoja pääsee kuittaamaan komennuksilla ja työmatkoilla, jotka suuntautuvat asemapaikan ulkopuolelle ja veroja menee tulotasosta riippuen 8-45%. Tarinat täysin verovapaasta palkasta ovat urbaanilegendaa.

 3. Niin noh, onko tämä yllätys kenellekkään. Keskiverto normitollukka saattaisi yllättyä, EU:n johtajatko ahneita eikä sittenkään hyväntekijöitä? Härreguud.

 4. Harvalle perseensä kaivajalle maksetaan yhtä paljon liksaa. Öööööhh…. Miksiköhän Euroopan silmäätekevät niin hanakasti kannattavat EU:ta? Kertokaa se nyt minullekin!!!

Comments are closed.