Koti Uutisia Talous EU: Jäsenvaltioilla ei oikeutta siirtyä omavaraistalouteen

EU: Jäsenvaltioilla ei oikeutta siirtyä omavaraistalouteen

6
Phil Hogan.

Euroopan unionin kauppapolitiikan komissaari Phil Hogan jyrähti tällä viikolla, ettei pandemioilta suojautuminen ole hyväksyttävä syy siirtyä omavaraisempiin talousjärjestelmiin. EU:n talouskriisin myötä käynnistynyt huoltovarmuuskeskustelu on eurokraatille punainen vaate.

Talouden ja maahantuonnin pysähdyttyä monissa maissa on alettu pohtia, tulisiko Aasian hikipajoihin siirretty teollisuus tuoda viimein takaisin Eurooppaan. Tämä lisäisi paitsi kansalliselle turvallisuudelle elintärkeää huoltovarmuutta myös työpaikkojen määrää. Hogan pitää ajatusta järkyttävänä.

Kauppakomissaarin mukaan EU:n on yksiselitteisesti torjuttava vaatimukset teollisuuden kotiuttamisesta ja jäsenmaiden taloudellisesta itsenäisyydestä. Sen sijaan komissaari vaatii “vapaakaupan” lisäämistä ja tullimaksujen leikkaamista entisestään.

Hogan kertoo olevansa tyytyväinen siihen, että kevään aikana tehtyjä vientirajoituksia on jo alettu purkaa. Mitä nopeammin talouden globalisaatiokehitys saadaan jälleen käynnistettyä, sitä tehokkaammin jäsenvaltioiden itsenäisyysunelmat voidaan murskata.

Lähde: Financial Times

6 KOMMENTIT

 1. Tämä pademia-hämäys on todellinen täsmäisku globalismin akilleen kantapäähän, työvoiman vapaaseen liikkuvuuteen.

  Vaikka säät sen sallisivat – kunnia olkoon allahille ja hallituksille, jotka viisailla toimillaan vielä ovat onnistuneet pitämään ilmastoa yllä – niin Euroopan ruoka-aitan, Espanjan, sato tulee epäonnistumaan, koska [Puolalaista, ym] työvoiman siirtyminen näille viljaville pelloille estetään.

 2. Herra Hoganin kaltaiset mielipuolet voisi lukita mielisairaalan suljetulle osastolle loppuelämäkseen hakkaamaan otsaansa kaltereihin. Joku voisi antaa takaraivosta välillä hieman vauhtia.

 3. Näyttää rottakansalaiselta ja shekeliselkärankaiselta, joten siinä valossa ei yllätä.

 4. Uutisista: “Journalistiliitto kertoi perjantaina pitävänsä välttämättömänä, että valtio tukee tässä tilanteessa vaikeuksiin ajautunutta mediaa.”

  Missä “tässä tilanteessa”? Ai kun ihmiset eivät enää jaksa lukea juutalaisen Erkon ja juutalaisen Bonnierin sontaa? Itsehän Sanoma on oman kuoppansa kaivanut.

  Ihmisillä on aivan täysi mahdollisuus ostaa noita paskalehtiä – oli täällä virusepidemia tai ei. Itseasiassa Kesko kertoi todella hyvästä tuloksesta, joten ihmiset ovat käyneet kaupassa ahkerasti tammi–maaliskuussa: liikevoitto kasvoi lähes 14 % ja liikevaihto 4 % viime vuoden vastaavasta ajankohdasta.

  Ehkä jengi ei vain yksinkertaisesti tahdo lukea samaa soopaa enää päivästä toiseen.

Comments are closed.