Koti Uutisia Ukrainan kriisi EU ja USA asettivat lisää pakotteita – Venäjä uhkaa vastapakotteilla

EU ja USA asettivat lisää pakotteita – Venäjä uhkaa vastapakotteilla

1

Valkoinen talo ilmoitti eilen uusista pakotteista Venäjää vastaan. Pakotelistalla on seitsemän Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvaa henkilöä ja 17 yhtiötä. Valkoisen talon mukaan uudelle pakotelistalle joutuneet henkilöt ovat syyllistyneet provokatiivisiin tekoihin Ukrainassa.

Juutalaistaustaisen Rotenbergien suvun omistama SMP-pankki on Yhdysvaltain pakotelistalla. Muita yhtiöitä ovat muun muassa Avia Group ja Avia Group Nord sekä Transoil.

EU puolestaan lisäsi 15 uutta nimeä Venäjän vastaiselle pakotelistalle. Nimet on määrä julkistaa tänään tiistaina. EU:n aiemmalla pakotelistalla on ollut 33 nimeä. EU:n pakotteisiin on kuulunut muun muassa matkustusrajoituksia ja varojen jäädyttämistä.

Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov vastasi kovasanaisesti USA:n pakotteisiin: “Totta kai vastaamme. Vastatoimillamme tulee olemaan tuskalliset seuraukset.”

 

Lähteet: Yle, Iltalehti, AFP

Aiheeseen liittyen: G7-maat ja EU asettamassa lisää pakotteita Venäjälle

1 KOMMENTTI

  1. Tämä on sellaista kukkoilua Amerikan yhdysvaltojen ja EU:n puolelta mistä heillä ei vielä ole käsitystäkään. Ja vaikka Suomellakin on pitkä rajalinja Venäjän kanssa, monelle Suomalaiselle eivätheidän tapansa ole tuttuja.

    Otetaan nyt esimerkiksi tässäkin tapauksessa kyseessä oleva “uhittelu”. Jos Suomalainen ja Amerikkalainen uhkailevat, he harvoin totetuttavat sitä mitä sanovat. He koittavat näyttää kovemmilta kuin ovat ja sillä tavoin saada tahtonsa läpi. Venäläinen ei koskaan uhkaile. Venäläinen antaa lupauksia. Eli, jos joku sanoo että:”Jos tulet tänne, saatköniisi”. Se ei ole uhkaus, se on lupaus. Ja yleensä henkilö joka sen sanoo, pitää huolen että vaikka hän olisi edesmennyt, niin lupaus täyttyy.

    Toinen merkittävä ero on se, että kun Venäläinen kutsuu sinut kotiinsa kylään, niin sinne on mentävä. Siinä vaiheessa kun Venäläinen esittää kutsun, sinä olet hänen veriveli. Jos kyseessä on liiketoiminta, ei hän enää edes halua kuulla muista toimijoista. Hän tekee kaupat aina ja vain sinun kanssa. Hinnoista ei enää tarvitse keskustella. Ne ovat sivuseikka.

    Puukkoa ei koskaan saa antaa Venäläiselle esim. lahjaksi. Niin tärkeä kuin se meille Suomalaisille onkin. Se tarkoittaa että hän on sinulle velkaa ja hänen tulisi tappaa itsensä. Eikä koskaan passaa kätellä ovenpielessä kynnyksen yli. Ja monia muita pieniä asioita joilla voi olla suuret merkitykset.

    Niin että nyt kun Vladimir on antanut taas varoituksen, niin globalisiten pitäisi kuunnella pikkuisen herkemmällä korvalla. Ja lopettaa se kyömynenille tavanomainen uhoaminen. Harva muistaa että Venäjää ei ole koskaan valloitettu ulkoapäin.

Comments are closed.