Koti Uutisia Etelä-Savolle kymmeniätuhansia maahanmuuttajien liikuntaan

Etelä-Savolle kymmeniätuhansia maahanmuuttajien liikuntaan

8

UK_avi_ita-suomi

Itä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Etelä-Savolle lähes 60 000 euroa maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan keinoin.

Myönnetyt avustukset on tarkoitettu liikunnan avulla tehtävään kotouttamiseen. Eniten rahaa Etelä-Savossa myönnettiin Mikkelin kaupungille, joka sai 30 000 euroa maahanmuuttajien liikuntaharrastuksia varten. Mäntyharjun liikuntatoimi sai 12 000 euroa, Savonlinnan kaupungin vapaa-aikatoimi 11 000 euroa ja Hirvensalmen kunta 4 000 euroa.

Itä-Suomen aluehallintoviraston mukaan tavoitteena on yhteinen ja kaikille avoin liikuntakulttuuri, yhdenvertaisuus liikuntapalvelujen saatavuudessa ja maahanmuuttajien osallisuuden ja sosiaalisten suhteiden kehittyminen. Koko Itä-Suomen alueelle rahaa myönnettiin 124 000 euroa.

On erikoista, että maahanmuuttajien liikkumiseen myönnetään kymmeniätuhansia euroja samaan aikaan, kun käydään keskusteluja leikkauksista. Alkuvuonna julkaistun kyselyn mukaan lähes puolet suomalaisista leikkaisi menoja mieluiten maahanmuutosta.

Lähde: Länsi-Savo

8 KOMMENTIT

 1. Kotoutus liikunan avulla: Mamut rajalle ja juoksujalkaa takaisin kotimaahan.

 2. Se on objektiivisesti hyvä uutinen. Suomalaiset eivät herää todellisuuteen kunnes taloudelliset ja sosiaaliset jännitteet saavuttavat katkeamispistettä.

  Jos tähän hulluuteen olisi kulutettu 600 tuhatta, tai 6 miljoonaa (heh-heh) tai vaikka 6 miljardia – Suomalaisten herääminen olisi vielä lähempi. Toivottavasti.

  • Leolla on pointti, koska varallisuuteen perustuu valitettavasti kaikki järjestelmät. Siihen on kaatunut historian saatossa suuriakin imperiumeja, kuten Rooma ja Neuvostoliitto. Alkaa olla rahat tiukassa Suomella, odotellaan vain, että luottoluokitus kärsii. Sitten alkaakin meidän aikamme.

 3. Ne liikuntatapahtumat ja mahdollisuudet ovat avoimia KAIKILLE. Tarkistakaa lähteet!

  • Miltä osin uutinen on mielestäsi virheellinen?

   Avustuksen myöntämisperusteena on nimenomaan maahanmuuttajien kotouttaminen liikunnan keinoin, tarkista vaikka aluehallintovirastolta. Mitä väliä, onko ne “mahdollisuudet” avoimia kaikille, kun puhe oli siitä, että rahaa myönnettiin kymmeniä tuhansia tarkoituksena maahanmuuttajien kotouttaminen liikunnalla?

   Sehän olisi jo aika härskiä, jos suomalaisilta vielä kiellettäisiin osallistuminen heidän itsensä rahoittamaan toimintaan!

 4. Oiskohan noi eurot voinu jakaa tasaisesti lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen, lievästi haiskahtaa syrjinnälle että vain mamuja tuetaan.

 5. Jo on mallillaan Suomi, nuorten liikunnan tukemiseen kerjätään varoja kirjeillä tavan ihmisiltä, mutta vieraita ihmisryhmiä oikein verorahoin reenataan.
  PS. ensivisiitti Lieksaan 7.3.-15. oli värikäs kokemus, vaikka kyseessä lyhyt kauppareissu mökkeilyn lomassa.

Comments are closed.