Koti Uutisia Etelä-Ruotsissa sattunut useita paloja vastaanottokeskuksissa

Etelä-Ruotsissa sattunut useita paloja vastaanottokeskuksissa

3

Ainakin kolmessa vastaanottokeskuksessa sytytettiin tulipaloja tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Etelä-Ruotsissa. Suurin palo tapahtui Växjössä, jossa 200 hengen vastaanottokeskus paloi kivijalkaa myöten poroksi.

Växjön pelastuslaitos sai hälytyksen myöhään yöllä. Saavuttaessa paikalle oli koko rakennus jo ilmiliekeissä. Kyseessä oli vanha puutalo, ja palokunta päätti lopulta antaa rakennuksen palaa maan tasalle. Useat yksiköt pyrkivät lähinnä hillitsemään liekkien leviämistä ympäristöön.

Poliisi tutkii asiaa tuhopolttona, mutta on hyvin varovainen lausunnoissaan. Palon kerrotaan kuitenkin olleen suurin syttymisaikaan vastaanottokeskuksen keittiön paikkeilla, joten luultavasti tuhopoltto oli vahinkopalo.

Yöllä syttyi tulipalo myös Hultsfredissä Målillan vastaanottokeskuksessa. Siellä kolmannen kerroksen aulatiloissa oli sohva sytytetty tuleen. Palo aiheutti voimakasta savua, ja ainakin sata pakolaista vietiin evakkoon. Tämäkin palo tutkitaan tuhopolttona. Palo levisi myös muihin aulatilojen huonekaluihin.

Myös Borbyn sotakeskuksessa Österlenissä syttyi palo. Kolmen kylän palokunnat pyyhälsivät paikalle tulentorjuntatöihin. Rakennuksessa oleskeli palohetkellä 17 henkeä, jotka kaikki evakoitiin turvaan. Palolaitos sai palon nopeasti hallintaan ja sammumaan, joten suurimmat vahingot tulivat savusta ja vedestä.

Lähde: Pt-media.org

3 KOMMENTIT

  1. Ei voi kuin pyöritellä päätään ja syytä onkin niin kauan kun se vain on hartioiden välissä.
    Voi heitä ja meitä. Veronmaksajia nimittäin.

Comments are closed.