Koti Uutisia Etelä-Afrikka: tunnettu kansanmurhan kannattaja kuollut

Etelä-Afrikka: tunnettu kansanmurhan kannattaja kuollut

5

UK_Nadine_Gordimer_2010

Eteläafrikkalainen, juutalaistaustainen kirjailija ja vakaumuksellinen valkoisten kansanmurhan kannattaja Nadine Gordimer kuoli sunnuntaina kotonaan Johannesburgissa 90-vuotiaana.

Gordimer vaikutti taustalla mustan kommunistijärjestö ANC:n toiminnassa: hän aloitti uransa vuonna 1964 valmistelemalla terroristi Nelson Mandelan oikeudenkäyntipuheen “I am prepared to die”. Apartheidin kaaduttua 1994 Mandela kutsui Gordimerin usein presidentinlinnaansa antamaan neuvoja maan valkoisten tuhoamiseksi kuolemaansa asti vuosi sitten. 1960- ja 1970-lukujen aikana Gordimer opetti useissa Yhdysvaltojen yliopistoissa.

Gordimerille myönnettiin Nobel-palkinto vuonna 1991 “inhimillisyyden nostamisesta esille eeppisessä kirjallisuudessaan” ja Booker-palkinto kirjasta The Conservationist vuonna 1974. Gordimerin kirjallisuus on kuitenkin kaikkea muuta kuin inhimillistä: hänen novellinsa ovat rodunsekoituspropagandaa pullollaan. Lisäksi hän on sanonut valkoisia eteläafrikkalaisnaisia “rottiakin alhaisemmiksi” olennoiksi, joista “on hyötyä vain raiskattuina”.

Lähde: Daily Stormer

5 KOMMENTIT

  1. Olisimme varmasti pärjänneet ilmankin, mutta silti jätän hyvästit.

  2. Sitä on näköjään oltu nenä kiinni Talmudissa pienestä pitäen,vaikeaa olis muuten ymmärtää tuota vihaa valkoisia naisia kohtaan.

  3. Kertoo varmaan jotain Nobel-palkinnon myöntäjien kaksinaismoralismista, kun tällaiselle rotuvihaajalle on myönnetty palkintoja. Toisaalta onhan Obamakin saanut nobelin rauhanpalkinnon.

Comments are closed.