Koti Uutisia Ulkomaat Etelä-Afrikka: pankki vaatii valkoisia maksamaan pakkolunastetuiden maiden velat

Etelä-Afrikka: pankki vaatii valkoisia maksamaan pakkolunastetuiden maiden velat

6

Etelä-Afrikan valkoiset viljelijät joutuvat maksamaan velat maaomistuksistaan, vaikka viljelysmaat pakkolunastettaisiin korvauksetta Afrikan kansalliskongressin ANC:n ajaman maauudistussuunnitelman mukaisesti, vaikka valkoisten velallisten viljelijöiden maat ja muu omaisuus jaettaisiin tummaihoisille kansalaisille.

Sosiaaliseen mediaan vuotaneesta Nedbankin sähköpostista kävi selväksi, ettei pankki aio tulkita maiden korvauksetonta pakkolunastusta syyksi jättää velkaa maksamatta. Nedbank on yksi maan suurimmista lainanantajista.

– On tärkeää huomioida, että asunto- ja kiinteistövelkasopimuksen mukaan velka täytyy maksaa kokonaan riippumatta esimerkiksi maiden pakkolunastuksista – korvattiin pakkolunastettuja maita tai ei. Kannustamme teitä maksamaan velkaa takaisin, kunnes pakkolunastuksiin liittyvät päätökset on tehty, sanotaan sähköpostissa.

Etelä-Afrikan valkoisten maanviljelijöiden maiden ja kiinteistöjen pakkolunastuksia vaativa lakiehdotus sai aikaan kiihkeän keskustelun ympäri maailman ja kiihotti tummaihoisia eteläafrikkalaisia väkivaltaisiin iskuihin valkoisia maanviljelijöitä vastaan ja valkoisten maanviljelijöiden murhiin. ANC hyväksyi pakkolunastussuunnitelman helmikuussa 2018 presidentti Cyril Ramaphosan noustua valtaan.

Aluksi pakkolunastuslakia ehdotettiin vuonna 2015, jotta valkoisten maanviljelijöiden maita voisi jakaa maattomille tummaihoisille, jotta nämä voisivat paremmin hyötyä Etelä-Afrikan talouden kehityksestä. Maanviljelijöille lainoja antavat pankit ovat aiemmin esittäneet huolensa pakkolunastuslakiehdotukseen liittyen. Pankit ovat varoittaneet, että maauudistus aiheuttaa merkittävää epävarmuutta lainoittajille, joille saattaa aiheutua miljardien randien tappiot maksamattomista asunto- ja kiinteistölainoista.

Pahimmassa tapauksessa Etelä-Afrikan pankit kriisiytyvät ja valtio joutuu maksamaan pankkitukia, jos maanomistajat eivät kykene maksamaan takaisin lainojaan. Nedbankin kerrotaan osallistuvan parlamentaarisiin keskusteluihin ja tarjoavan omia ehdotuksiaan maareformin muokkaukseen.

Lähde: RT

6 KOMMENTIT

 1. Mitähän helvetin vaihtoehtoja valkoisille on jätetty? 😀 Kommunistinen neekerihallitus on käytännössä ajanut valkoiset ulos kodeistaan ja jättäneet puille paljaille, pian valkoiset ovat myös lainsuojattomia tuotta kirotussa maassa. Jokainen valkoinen takaisin Eurooppaan rakentamaan yhteistä parempaa tulevaisuutta.

  • Toisaalta valkoisen rodun elintila ja kehittymisalue ei ole Afrikassa joten kotiin sietäisivät sieltä mustien elintilasta 😉

 2. Tämän voisi ymmärtää jos kyseessä olisi neekeri-pankki. Mutta NEDBANK viittaa kovasti Nederland Bank sanaan. Ja pikainen selvitys asiasta kertoo että se perustettiin aikoinaan 1888 Hollannissa nimenomaan buurien rahoitusta varten. Nykyisen se on globalistien omistama Holgin yhtiö (veronkierotyhtiö) ja merkillepantavaa onkin että johtotehtävissä on valkoisia henkilöitä. Joko buureja tai hollantilaisia.

  Tämä on sikäli raadollista että oma kansa riistää oman maan kansalaisia. Ja aivan kuten Mauno Koivisto aikoinaan, ei anna velkoja anteeksi vaan velkoo niitä haudan takaakin/taaksekkin. Aina seuraavia sukupolvia myöten.

  On mielenkiintoista nähdä kuinka moni oikeasti pakkaalaukkunsa ja koneensa ja lähetää ne Venäjälle uuden elämän alkua varten. Siinä sitten afrikan negatiivit sekä globalistien kätyrit ihmettelevät että mistä saa ruokaa lautaselle. Ja siinä voi käydä niinkin että valkoinen mies tulee syödyksi paremman puutteessa. Nälkä kun ajaa kaikenlaisiin kepposiin.

  • Tässä tapauksessa pienen taustakaivelun jälkeen näyttää siltä, että pankkien ja buurien edut sivuavat toisiaan; jos maat otetaan farmareilta pois, jäävät he tyhjän päälle ja pankit ilman rahojaan, päätyen helposti konkurssiin.

   Nedbankin lobbaus hallituksen kanssa pyrkii estämään maiden pakkolunastuksen, mutta aika voimattomiahan he ovat näin massiivisen aivopierun edessä, etenkin kun se on valkoisten vetämä pankki. Vaan kerrankin näin päin..!

Comments are closed.