Koti Uutisia Ulkomaat Etelä-Afrikka aikeissa pakkolunastaa valkoisten viljelijöiden maita

Etelä-Afrikka aikeissa pakkolunastaa valkoisten viljelijöiden maita

9

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF hyväksyy Etelä-Afrikan maareformin, kunhan se on “sääntöihin perustuva” ja hallinnollisesti läpinäkyvä. IMF:n Etelä-Afrikan edustaja Montfort Mlachilan mukaan maareformisäännöt eivät saa aiheuttaa vahinkoa maanviljelyksen tuottavuudelle eivätkä ne saisi aiheuttaa riskiä sille, että kansalaisten saatavilla olevat ruokavarannot oleellisesti vähenevät.

– Tuemme täysin maareformia, jotta epätasa-arvoisuusongelmaan maanomistuksessa voi puuttua, Mlachila sanoi Reutersin haastattelussa.

Laajalti kiisteltyä maiden vastikkeettomaan pakkolunastukseen perustuvaa maareformia ehdotti Afrikan kansalliskongressi (ANC) vuonna 2015. Maan vastavalittu presidentti Cyril Ramaphosa antoi täyden tukensa uudistushankkeelle.

Pakkolunastuksen yhteydessä valkoisille maanviljelijöille ei siis aiota ANC:n uudistussuunnitelman mukaan maksaa mitään korvauksia. Valtaosan Etelä-Afrikan maanviljelysmaista omistavat edelleen maan alkuperäisasukkaat eli vähemmistönä olevat valkoiset maanviljelijät.

Nykyinen presidentti on vannonut muuttavansa Etelä-Afrikan perustuslakia siten, että valkoisen vähemmistön maita voi pakkolunastaa ja luovuttaa tummaihoiselle maattomalle enemmistölle. Maareformiuudistuksen luonnos kiihotti Etelä-Afrikan tummaihoista enemmistöä väkivaltaisiin iskuihin ja murhiin valkoisia maanviljelijöitä vastaan ja aiheutti laajan kansainvälisen keskustelun tilanteesta. Myös USA:n presidentti Donald Trump pyysi USA:n ulkoministeriä Mike Pompeota selvittämään asiaa tarkemmin.

Aiemmin tänä vuonna Australian hallitus alkoi myöntää hätätilaviisumeita valkoisille maanviljelijöille, jotka ovat Etelä-Afrikassa joutuneet kokemaan väkivaltaista vainoa.

Kansainvälisten reaktioiden myötä ANC alkuun veti maareformiluonnoksen pois maan parlamentista uudelleen valmisteltavaksi, mutta sittemmin ANC ilmoitti vakaumuksestaan jatkaa maareformin ajamista läpi parlamentissa.

Lähde: RT

9 KOMMENTIT

 1. Ja kun ei niitä maita ennen valkoisia viljellyt kukaan, niin mikä (paitsi ääretön typeryys) saa kenetkään uskomaan, että ruoan tuotto ja maiden viljely jatkuisi ennallaan? Zimbabwen tietä lähti kulkemaan tuo ah joskus aikoinaan niin hieno maa… V*ttu!

 2. Jos IMF sanoo tukevansa, voi se tarkoittaa vain rahallista tukea. — Onko nyt valkoisilla maanviljelijöillä edes pieni toivo saavansa täyden korvauksen omaisuudestaan, jotta voisi karistella Etelä-Afrikan tomut jaloistaan ja muuttaa paremmille viljelysmaille.

 3. Etelä-Afrikka on myös kumoamassa 300 000 valkoisen aseluvat. Kaikki tietävät mitä se tarkoittaa valkoisten kannalta, kun he eivät suostu luovuttamaan useiden sukupolvien luomaa maatilaa. Toivottavasti on buureilla muutakin jemmassa kuin pelkät luvanvaraiset aseet.

  • Monilla on, se on varma tieto. Kun valta vaihtui, alkoi tietyissä piireissä varmuusvarastojen keräys ja ylijäämän uusjako. Onko sitä riittävästi, on toinen kysymys, mutta EXOn ja SADFn henki on elossa ja niiden haamut hereillä.

 4. Zimbabvessa perhe ja kolme lasta, eteläafrikassa viisi. Lammilla pari lehtolasta,ja hervannassa naimisissa. Huumeita myydään ja pannaan. Jambo!

 5. Vai on se saanut kansainvälisiltä rikollisilta jo nimityksen: Maareformi. Hieno termi sillä että valkoinen maanviljelijä tapetaan tai häädetään pois omistamaltaan tilalta. Toisaalta, kun tietää minkälaiset rikolliset johtavat meidän “humaaneimpia järjestöjämme” niin tämä ei yllätä.

  Jo tuo toinen lause “ei saa aiheuttaa vahinkoa maanviljelykselle”. Heh… Alkuperäis-kansan toimet ovat aina olleet tuhoisia jo omaa ruuantuotantoa kohtaan. Haluan nähdä kuinka siinä käy (tai onhan se nähty naapurivaltioissa) kun ne ottavat tuollakin ruuantuotannon haltuunsa. Sitten se älämölö ja torikokoukset vasta alkavatkin.

  Tämän kaiken tarkoitus lienee saada tuonkin maan rikkaudet Amerikkalaisten globalistien haltuun. Reilu alusmaa-kauppa jälleen kerran kukoistamaan. Ja rikkaudet tällä kertaa uudelle mantereelle. No, katsotaan missä vaiheessa maa on sisällissodassa. Siitä se sitten lähtee. Afrikan valloitus.

 6. Zimbabwe teki saman tempun ja yrittää nyt houkutella valkoisia viljelijöitä takaisin.
  Etelä-Afrikasta on tulossa Afrikkaan yksi avustettava kehitysmaa lisää.
  Nälänhätä on pian edessä koska hottentotin pellossa ei kasva edes rikkaruohot.

 7. IMF on samaa jutkupaskaa mitä BIS… rahaa luodaan tyhjästä. Maailman suurin kusetus.

Comments are closed.