Koti Artikkelit Kansanmurha Etelä-Afrikan presidentti paljastaa käyttäneensä noituutta valkoisiin

Etelä-Afrikan presidentti paljastaa käyttäneensä noituutta valkoisiin

1

Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zuma paljasti vastikään käyttäneensä apartheidin aikana noituutta maan valkoiseen väestöön.

UK_Jacob_Zuma_

Jacob Zuma, Afrikan kansalliskongressi ANC:n aseellisen siiven Umkhonto we Sizwen (‘Kansakunnan keihäs’) entinen komentaja kertoi vaalikampanjan aikana maan pohjoisosassa sijaitsevassa KaNyamazanen kylässä menneisyydestään poppamiehenä.

“Harjoitin täällä noituutta apartheidin aikana käyttääkseni sitä buureihin”, Zuma kertoi kannattajilleen.

Puheen aikana Zuma lupasi palaavansa kylään ja juhlivansa ja teurastavansa lehmiä sen kunniaksi, jos hänen puolueensa saisi 90 prosenttia äänistä ja tulisi näin valituksi uudelleen maan johtoon. Zuma myös julisti ANC:n hallitsevan Etelä-Afrikkaa “ikuisesti”.

Vaikka ANC:n odotetaan voittavan vaalit noin 60 prosentilla äänistä, ennusteet sanovat puolueen menettävän suuren osan kansan tuesta.

Viimeiset viisi vuotta Etelä-Afrikkaa ovat leimanneet suuret talousvaikeudet ja vakavat korruptioskandaalit. On myös yleisessä tiedossa, että Zuma on hyödyntänyt presidentinvirkaansa saadakseen itse taloudellista voittoa. Hän on muun muassa rakennuttanut yli kymmenellä miljoonalla eurolla maatilan, joka maksettiin veronmaksajien pussista.

Lähteet: Nordfront.se, Daily Mail

1 KOMMENTTI

Comments are closed.