Koti Uutisia Ulkomaat Etelä-Afrikan ensimmäinen mustien pankki romahti

Etelä-Afrikan ensimmäinen mustien pankki romahti

11

VBS Mutual Bank -niminen pankki lanseerattiin ensimmäisenä mustien afrikkalaisten omistamana pankkina. Pankki perustettiin alun perin vuonna 1992 ja listattiin pörssiin 2017. Pankin toiminta romahti “taloudellisiin” ongelmiin vuoden 2018 alkussa.

Yleensä pankkien toiminnan joutuminen taloudellisiin ongelmiin voisi johtua esimerkiksi kansainvälisestä pankkieliitistä. Etelä-Afrikassa tilanne on kuitenkin toinen. VBS romahti, koska pankin omistajat laittoivat rahat omiin taskuihinsa. Omistajat eivät kuitenkaan pitäneet aivan kaikkea itsellään, vaan rahaa siirtyi yli 50 henkilölle. Näiden joukossa on muun muassa paikallispoliitikkoja ja kongressin jäseniä. Pankista vietiin rahaa noin 130 miljoonan dollarin edestä.

Lähde: New Observer Online

11 KOMMENTIT

 1. Mustalaiselle rikos on taidetta ja näille nuotioonnukahtaneille normal.

 2. Sinne meni hottentottien säästöt, mutta ei hätää, kyllä kehitysapu korvaa ja valkoinen mies maksaa.

 3. Näiden päättäjien mielestä ruokakaan ei tule valkoisten maatiloilta vaan Sparista yms. ketjuista, joten maanviljelijöitä ei tarvita, ja kun ruoka loppuu kaupoista syödään toisiamme.
  Pettämätöntä logiikkaa.

 4. Jostain kumman syystä en ole lainkaan yllättynyt. Ihme että kesti noinkin pitkään.

 5. “Neekerit ovat luonteeltaan iloisia ja huolettomia ja pitävät paljon soitoista ja meluavosta leikeistä. Luonteenomaista on vähäinen työnhalu, mutta suuri itsekkyys ja epäluotettavaisuus sekä lapselliseen hyväntahtoisuuteen liittyvä, äkkiä puhkeava julmuus.”

  Kansankoulun maantieto. 1937′
  Afrikan asukkaat.

  • Taitaa olla Otavan tuottamasta kirjasta? Nimittäin tuo kuulostaa tutulta, vanhemmilla taitaa olla alkuperäispainos tuosta opuksesta.

  • Kansalaisen valtiotieto v. 1921 sanoo:
   ”Neekerien yleinen alhainen kulttuuritaso on saanut monet tutkijat epäilemään, tokko neekerirotu koskaan voi kohota korkeammalle sivistysasteelle ja pysyä sillä.”
   No nythän me sen tiedämme!

 6. > rahaa siirtyi yli 50 henkilölle
  > …
  > noin 130 miljoonan dollarin edestä.

  Kun tuohon summaan soveltaa 20/80 sääntöä, 20 prosenttia jakajista kahmii itselleen 80 prosenttia saaliista, näyttää saaliinjako tältä:

  — 2 henkilöä saa yhteensä 83’200’000 (a 41’600’000)
  — 8 henkilöä saa yhteensä 20’800’000 (a 2’600’000)
  Loput 20 % saaliista:
  — 8 henkilöä saa yhteensä 5’200’000 (a 2’600’000)
  — 32 henkilöä saa yhteensä 20’800’000 (a 650’000)

  Pankille tuollainen summa, 130 miljoonaa, on mitätön taskuraha. Sillä ei saa maksettua edes “normaalin” amerikkalaisen pankin toimitusjohtajan palkkaa ja bonuksia.

 7. On ymmärrettävä, että kyse ei ole rikollisesta toiminnasta vaan aivan normaalista paikallisen kulttuurin mukaisesta bisneksestä: Julkiset tehtävät ovat sitä varten, että oma perhe ja suku vaurastuisi. Jos rahaa jää vielä sittenkin yli niin ostetaan Rolls Royceja ja yksityisiä suihkukoneita.

  Nämäkin tekijät “jäivät kiinni” vain siksi, että pankkien valvonta siirtyi toiselle klaanille, joka tietenkin laittaa nyt edellisen klaanin vankilaan ja ja jatkaa touhua omin voimin. — Näinhän kaikki olisivat tehneet.

  Jos halutaan, että siellä toimitaan meidän standardiemme, valkoisen miehen oppien, mukaan, on myös johtajat otettava täältä meidän kulttuuristamme. — Sama pätee myös toisin päin: jos haluamme, että täällä meillä toimitaan afrikkalaisene kulttuurin mukaan, on meidän tuotava tänne johtajat sieltä afrikkalaisesta kulttuurista.

  Ei Mulla muuta.

 8. Laittoivat “vähän” paremmaksi kuin vihreiden Jani Toivola, joka tyytyi kuppaamaan “yleiseksi hyväksi” 22 000 euroa, josta palautti kokonaiset 200 ekeä takaisin.

Comments are closed.