Koti Uutisia Ulkomaat Espanjalainen puoluejohtaja nimitti Israelia “laittomaksi valtioksi”

Espanjalainen puoluejohtaja nimitti Israelia “laittomaksi valtioksi”

6

Espanjan kolmanneksi suurimman Podemos-puolueen johtaja Pablo Iglesias Turrión nimitti Israelia “laittomaksi valtioksi” Gazan rajalla tapahtuneen palestiinalaisten mielenosoittajien teurastamisen vuoksi. Omilta asuinsijoiltaan aikoinaan häädettyjen palestiinalaisten asuinalueesta on tullut maailman suurin avovankila, mikä on saanut monet vertaamaan Israelin politiikkaa apartheidiin.

– Israelin toimet ovat laittomia. Israelin apartheid-politiikka on laitonta, Turrión kertoi RTVE-kanavalle lisäten vielä, että hän ja hänen puolueensa tulevat puolustamaan kansainvälistä oikeutta.

Turrión kommentoi aihetta pian sen jälkeen kun Podemos-puolueen paikallisosasto Valencian neuvostossa tuomitsi Israelin suorittamat laittomat murhat ja päätti, että kolmanneksi suurin kaupunki Espanjassa julistetaan tästä eteenpäin “Israelin apartheid-politiikasta vapaaksi vyöhykkeeksi”.

Valencia tuomitsi suhteettoman väkivallan käytön palestiinalaisia kohtaan ja välttää kaikkea kontaktia Tel Avivin kanssa. Valencia sai tukea muilta espanjalaisilta alueilta kuten Barcelonalta, Andalusialta ja Madridilta, jotka päättivät etääntyä Israelista ja osoittaa solidaarisuutta Boycott Israel -liikettä kohtaan. Kun kuolleiden määrä Israelin ja Palestiinan rajalla oli noussut jo yli 120 henkeen, on Israel yrittänyt oikeuttaa verenvuodatuksen kutsuen sitä lailliseksi vastaukseksi palestiinalaisten väkivaltaa kohtaan rajan suojelemisen nimissä.

Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun vakuuttelu siitä, ettei yhtäkään palestiinalaisia tapettu tarkoituksella vaan että ihmisten kuolema on vahinko, paljastaa ristiriidan Israelin puolustusvoimien aiemman lausunnon kanssa. Tel Avivin palestiinalaisia kohtaan harjoittama sorto sekä kiistelty päätös siirtää Yhdysvaltain suurlähetystö Jerusalemiin ovat myös EU:n avoimesti tuomitsemia. EU:n ulkosuhteiden korkea edustaja Federica Mogherini on vaatinut kahden valtion mallia Jerusalemiin eli kaupungin kuulumista sekä Israelin että Palestiinan valtioille.

Lähde: RT

6 KOMMENTIT

 1. Israelhan on muutenkin laiton valtio. Britit jotka vetäytyivät pois hallitsemiltaan maa-alueilta “antoivat ” maa-alueensa juutalaisten asuinpaikaksi. Briteillä ei ollut mitään oikeutta antaa ko. maa-aluetta juutalaisille. Se olisi pitäyt palauttaa palestiinalaisille. Ja sen jälkeen se murhattujen palestiinalaisten määrä sekä valloitetut maa-alueet, ne sotarikokset hakevat vertaistaan historiassa. Saattaa olla että niillä pääsee heti Maon ja Stalinin jälkeen suurimien sotarikosten/murhien kastiin. Aatu on vielä farmiliigassa näihin nähden.

  • Briti eivät vetäytyneet, vaan sionistit ajoivat heidät pois terrorilla, koska briti olivat laajenenmispyrkimysten tiellä ts. valvomassa Balfourin sopimuksen asettamia rajoja (1947).
   Britit ja amerikkalaiset antoivat vielä aseetkin sionisteille samalla kun rajoittivat arabienemmistön aseenkanto-oikeutta, kuinka tyhmiä voivatkaan olla.
   Saksalla ja sionisteilla oli Haavara sopimus vuosina 1933-39, mutta liittoutuneet (sekä silloinen kansanyhteisö), britannia etunenässä, torpedoivat tämän kauppa-ja pankkisaarrolla, näin ollen oilvat itse aiheuttamassa juutalaisten muuttoliikkeen pysähtymisen saksasta ja näin aiheuttaen satojen tuhansien kuoleman työleireillä.
   Israelhan ei ole millään mittarilla legitiimi valtio.

 2. Yksi sana, jonka käyttö valtamediassa on vahvasti säännelty on:

  — SISÄLLISSOTA.

  Kuinka monta konfliktia maailmalla onkaan käynnissä, joista ei saa sanoa: SISÄLLISSOTA.

  — Pohjois- ja Etelä-Korean välinen sota on SISÄLLISSOTA. Kumpikaan valtioista ei ole hyökännyt mitään muuta valtiota vastaan. Miksi siis Etelä-Korea on miehitetty ja Pohjois-Koreaa uhataan hyökkäyksillä?

  — Syyrian sota on SISÄLLISSOTA. Syyria ei ole hyökännyt mitään valtiota vastaan eikä edes uhkaa hyökkäyksellä. Miksi ulkomaiset joukot miehittävät alueita Syyriassa?

  Luettelo on loputtoman pitkä.

  • Toinen sana on vapaustaistelija, sen on korvannut terroristi. Eli aina kun jokin kansanryhmä alkaa nousta vsatustamaan omien oikeuksien ja olemassaolon puolesta, kutsutaan heitä terroristeiksi, etenkin silloin kun kysessä on uhka globalisteille ja heidän marionettihallituksille.
   On hyvoin kätevää ensin säätää lakeja, jotka kieltävät yhetydenpideon ja neuvottelut terroristien kanssa ja sitten maalata jokainen eteen osuva terroristiksi, ei kulu diplomaattista “aivo”kapasiteettia mahdollisen sovun savuttamiseksi ja voi rauhassa jatkaa omaa laillista “terroria” ilman häiritseviä soraääniä.

Comments are closed.