Koti Uutisia Espanjalainen keskitysleiriselviytyjä paljastui huijariksi

Espanjalainen keskitysleiriselviytyjä paljastui huijariksi

2

Totuudenjanoinen historioitsija paljasti espanjalaisen Enric Marcon “kauhukertomukset” Mauthausenin keskitysleiristä täysimittaisiksi valheiksi.

 Enric Marcolle on myönnetty kokemustensa vuoksi Pyhän Yrjön ristin kunniamitali.

Enric Marcolle on myönnetty kokemustensa vuoksi Pyhän Yrjön ristin kunniamitali.

Enric Marcon, 94, paljasti espanjalaishistorioitsija Benito Bermejo, joka kiinnostui miehen tarinoista tavattuaan tämän ensi kerran vuonna 2002. Tällöin Marco kertoi olleensa vangittuna Baijerin Flossenburgissa, joka oli espanjalaisille vangeille erittäin epätavallinen kohde.

Tämän jälkeen Bermejo ryhtyi tuumasta toimeen lukemalla kaiken Marcosta kirjoitetun tiedon, lähtien tämän toimista anarkistina maan sisällissodassa. “Olin utelias, olin kiinnostunut, mutta sitten olinkin ymmälläni.”

Bermejon epäilykset lisääntyivät, kun mies kieltäytyi keskustelemasta aiheesta tämän kanssa kasvotusten. Hän kiinnitti myös huomiota miehen alati vaihtuviin lausuntoihin kokemuksistaan.

Arkistojen lähempi tarkastelu osoittikin, että Marco oli tosiasiassa lähtenyt vapaaehtoisena Saksaan töihin eikä suinkaan joutunut kuljetetuksi maahan. Kävi ilmi, että hän oli tosiaan joutunut tekemisiin lain kanssa ja joutunut lyhyeksi aikaa vangituksi, muttei koskaan joutunut keskitysleirille. Lopulta mies itsekin myönsi kaiken kokemansa olleen valetta.

Enric Marco on kirjoittanut “kokemuksistaan” kirjan Memories of Hell (1978), jossa hän röyhkeästi väittää toimineensa muun muassa osana Ranskan maanalaista vastarintaa ja joutuneensa Gestapon kaappaamaksi. Tosiasiassa hän lähti itse vuonna 1941 vapaaehtoisena tekemään töitä Saksan sotateollisuudelle.

Ennen paljastumistaan Marco ehti toimia espanjalaisen keskitysleiriselviytyjien järjestö Amical de Mauthausenin puheenjohtajana ja nauttia sankarin asemaa “kokemustensa” johdosta. Mies toimi myös Espanjan anarkistiunioni CNT:n (Confederación Nacional del Trabajo) pääsihteerinä 1980-luvulla, joskin hänet erotettiin virastaan.

Loppujen lopuksi Enric Marco ei siis ollutkaan kovia kokenut selviytyjä, sankari tai edes ilmeisesti pätevä anarkisti, vaan pelkkä valehtelija. Kysymys kuuluukin, pyhittääkö tarkoitus todella keinot?

Lähde: BBC

2 KOMMENTIT

 1. Oikeastaan ainoa shokeeraava asia tässä on että tämä artikkeli julkaistiin juutalaisten kontrolloimassa BBC:ssä. Lähteessä ei muuten ole linkkiä.

 2. Valtamedia ei koskaan paljasta juutalaisia valehtelijoita. Tässä on nyt tehty syntipukki ei juutalaisesta ihan tarkoituksella. Kyllä valtamedian temput tiedetään.

 3. Istahdin tuossa tietokoneelle ja aloin koota Top 100 holokaustivalehtelijaa. Näin pitkälle pääsin muutamassa tunnissa pelkkien muistelmateosten masinoijien listauksessa.

  Misha (`Surviving With Wolves`) Defonseca:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Misha_Defonseca
  Herman (`Angel at the Fence`) Rosenblat:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Herman_Rosenblat
  Binjamin (`Fragments`) Wilkomirski:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Binjamin_Wilkomirski
  Martin (`For Those I Loved`) Gray:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Gray_(Holocaust_survivor)
  Elie (`Night`) Wiesel:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Elie_Wiesel
  Anne (`Diary`) Frank:
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Anne_Frank
  Thomas (`Schindler`s List`) Keneally:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Keneally
  Bernard (`Stolen Soul`) Holstein:
  http://www.fpp.co.uk/Auschwitz/docs/fake/WA_SundayTimes_301004.html
  Olga (`Five Shimneys`) Lengyel:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Olga_Lengyel
  Denis (`The man who broke into Auschwitz`) Avery:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1235566/How-British-PoW-swapped-uniforms-sneak-IN-Auschwitz-Jewish-pal-slip-out.html
  Jerzy (`The Painted Bird`) Kosinski:
  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Painted_Bird
  Simon (`Natzi Hunter`) Wiesenthal:
  http://www.thejc.com/comment/columnists/it-right-expose-wiesenthal
  Enric (`Memories of Hell`) Marco:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Enric_Marco

  `Holocaust survivors: are they victims of the false recovered memories syndrome`?

Comments are closed.