Koti Uutisia Ernst Zündel ei pääse vaimonsa luo USA:han poliittisten mielipiteidensä vuoksi

Ernst Zündel ei pääse vaimonsa luo USA:han poliittisten mielipiteidensä vuoksi

0

Saksalaiskanadalaiselta 78-vuotiaalta revisionistilta ja kirjailijalta Ernst Zündeliltä on evätty pääsy USA:han amerikkalaisen vaimonsa Ingrid Zündelin luokse. Zündeliä estettiin hankkimasta maahanmuuttoviisumia sen vuoksi, että hän on vastikään suorittanut vankeusrangaistuksen ajatusrikoksista Saksassa. Yhdysvaltain kotimaan turvallisuudesta vastaavan viraston Homeland Securityn valitustoimiston päällikkö Rod Rosenbergin mukaan Zündelin päästäminen maahan “ei olisi hyväksyttävää”.

Zündel tuomittiin vuonna 2007 viideksi vuodeksi vankeuteen muun muassa “holokaustin kiistämisestä”. Kun hänet siirrettiin USA:sta Kanadaan vuonna 2003, mies pakotettiin istumaan eristyssellissä jopa kaksi vuotta. Zündeliä luonnehdittiin tuolloin “uhaksi valtion turvallisuudelle” hänen kirjoitustensa vuoksi. Zündel siirrettiin vielä edelleen Saksaan, missä hänet tuomittiin näytösoikeudenkäynnin jälkeen. Zündel vapautettiin vuonna 2010.

Homeland Securityn mukaan juuri suoritettu rangaistus ei ole ainoa syy, miksi viranomaiset ovat evänneet Zündeliltä pääsyn Yhdysvaltoihin. Päätöksessä viisumin epäämisestä lukee, että Zündel on “historiarevisionisti ja holokaustin kieltäjä, joka jakaa artikkeleita, kirjoja, niteitä, videoita ja lähetyksiä levittääkseen sanomaansa” ja että hänellä on “pitkä historia rodullisen, etnisen ja uskonnollisen vihan nostattajana”.

Päätöksessä kuvaillaan edelleen, että Zündel “lietsoo aggressiivista käytöstä juutalaisia vastaan”. Päätöslauselman mukaan Zündel “on ollut vuosikymmeniä eräs kyseisen toiminnan johtohahmoista, eikä hän ole osoittanut ottavansa etäisyyttä kannanottoihinsa tai katuvansa niitä”.

Ernstin vaimo Ingrid Zündel kertoi kuitenkin American Free Pressin haastattelussa päätöksen kuvaelman olevan valheellinen; Ernst Zündeliä ei ole tuomittu mistään, mikä olisi USA:ssa laitonta. Tämän vuoksi hänet myös kuljetettiin alun alkaen Saksaan tuomittavaksi. Häntä ei ole syytetty eikä tuomittu “rotuvihasta” tai “aggressiivisesta käytöksestä” jotakuta kohtaan. Pasifisti Ernst Zündel on vaimonsa mukaan käyttäytynyt juuri päinvastaisesti:

“Ernstiä ei ole koskaan syytetty aggressiivisesta käytöksestä ketään kohtaan. Hän on pasifisti, jolla on puhdas rikosrekisteri. Hänen käytöksensä on koko elämänsä ajan ollut pikemminkin gandhilaistyylistä. Meillä on raportteja FBI:ltä ja muilta poliisiviranomaisilta, joissa todetaan täsmälleen samaa. Ernst on neuvonut kannattajiansakin käyttäytymään rauhanomaisesti sekä moraalisten periaatteidensa että taktisten syiden vuoksi.”

 

Lähteet: Nordfront.se, American Free Press