Koti Uutisia Kotimaa (((Erkkojen))) Sanoma-mediat sensuroivat Sauli Niinistön osuuden prostituutiotutkinnassa

(((Erkkojen))) Sanoma-mediat sensuroivat Sauli Niinistön osuuden prostituutiotutkinnassa

0
Sauli Niinistö.

Kuten uutisoimme aiemmin tänään, Suomen presidentti Sauli Niinistö, ex-pääministeri Matti Vanhanen ja ex-ulkoministeri Ilkka Kanerva ovat olleet poliisin prostituutiorikostutkinnan kohteina. Poliittisella eliitillä on ollut suoria suhteita virolaiseen huoraan, jonka parituksesta Kokoomuksen puoluesihteerinä toiminutta Harri Jaskaria on epäilty.

Aihetta sivuava oikeudenkäynti alkoi tänään Helsingissä. Syytetyn penkillä eivät istu kuitenkaan huoran epäilty parittaja tai hänen asiakkaansa, vaan korruptiotutkinnoissa vuosikymmenten ajan kunnostautunut poliisi, joka tahtoi tietää totuuden eliitin rikoksista.

Kummallisinta oikeudenkäynnistä tekee se, että vain Suomen Kuvalehti on uutisoinut yksityiskohtaisesti tapauksen taustoista. Presidentin ja ministerien roolin vuoksi tapauksen pitäisi olla valtakunnan pääuutinen. Suomen Kuvalehden artikkelin mukaan on mahdollista, että pääministeri Vanhanen pakotti poliisia lopettamaan prostituutiotutkinnan, mikä on raju korruptiorikos.

Esimerkiksi Suomen johtava mediakonserni, juutalaisen Erkko-suvun omistama Sanoma on pyrkinyt parhaansa mukaan välttelemään teemaa. Puolenpäivän aikaan oikeudenkäyntiuutiset loistivat poissaolollaan Helsingin Sanomien etusivuilla.

Ilta-Sanomat julkaisi oikeudenkäynnistä ympäripyöreän artikkelin, jossa mainittiin lyhyesti Vanhasen rooli. Presidentin mainetta suojellakseen Sanoma on kuitenkin sensuroinut Niinistön nimen kokonaan oikeudenkäyntiuutisoinnista. Kuka vielä väittää Suomea lehdistönvapauden mallimaaksi?

Lähde: Ilta-Sanomat