Koti Uutisia Kotimaa Erkki Tuomioja kiistää DDR-kytkökset

Erkki Tuomioja kiistää DDR-kytkökset

5

Suomen entinen ulkoministeri ja SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja kiistää kytkökset entiseen Itä-Saksaan. Hän sanoo lyövänsä vetoa 10 000 euroa, että hänen nimeänsä ei tulla löytämään suojelupoliisin listoista. Lista, josta Tuomioja puhuu, on Supon niin kutsuttu Tiitisen lista.

Lista saa nimensä Supon entisestä päälliköstä Seppo Tiitisestä. Kyseinen lista sisältää nimiä suomalaisista, jotka olivat yhteydessä Itä-Saksan turvallisuuspalvelu Stasin kanssa. Supo sai listan vuonna 1990, minkä jälkeen se pikaisesti julistettiin salaiseksi. Salassapitoaika on 60 vuotta, jos Supo ei toisin päätä. Vaikka Tuomioja olisi listoilla, on hän mitä todennäköisimmin edesmennyt listan tullessa julkisuuteen.

Tuomioja päätti lyödä vetoa, koska hän on kyllästynyt siihen, että häntä epäillään Itä-Saksa-yhteyksistä.

– Tämä on härskiä tämä maailma. Netissä sekä nimellä että nimettömänä esitetään mitä mielikuvituksellisempia syytöksiä, Tuomioja kertoo ja jatkaa:

– Ei minulla mitään muuta tietoa ole asiasta kuin se, että minä en voi olla siellä. Minulla ei ole mitään sellaisia kontakteja koskaan ollut DDR:ään, että olisin listalle päätynyt.

Tuomioja kuitenkin myöntää, että hänen nimensä mitä luultavammin löytyy joltain listalta.

– Muista yhteyksistä tiedän, että joissain DDR:n muistioissa on tarkasteltu sitoutumatonta rauhanliikettä, jossa olen mukana. Luulisin, että tässä muistiossa saatan hyvinkin esiintyä, Tuomioja kertoo.

Lähde: Uusi Suomi

5 KOMMENTIT

 1. Luultavasti tämä “ikiteini” Erkki Tuomioja (SDP) saattaa todellakin ollut liian nuori DDR-juntta porukkaan tai aktiiviseen toimintaan, mutta sinänsä hänellä silloisen ja nykyisenkin maailmankuvansa kautta ei ollut mitään antipatiaa DDR:ää kohtaan, vaan ainakin “Nukkumatti” -tasolla kommunistinen paratiisi oli varsin vänkä paikka.
  Sen sijaan hänen entinen heilansa Tarja Halonen (SDP) oli pomminvarma “täti punainen”, joka toimi varsin aktiivisesti DDR:n tunnustamisen (diplomaattinen) puolesta 1970-luvulla silloisten punaisten aktivistien kanssa, jotka pitivät älämölöä perin vastenmielisellä ja kunniattomalla tavalla, mutta mitäpä heikäläisiltä voi muuta odottaakaan. Ja kaiken tämän yllä pauhasi vielä ns. Repo-radio, joka sai nimensä silloisen Yleisradion pääjohtajan Eino Revon (1919-2002) mukaan. Nyt on paljastunut, että toimintaa johdettiin varsin aktiivisesti ja keskitetysti Neuvostoliitosta tarkoituksena saada Suomessa aikaan vallankumous ja vahvistaa sosialismin asemaa koko yhteiskunnan läpi.

  Sinänsä jo se, että nk. “Tiitisen lista” on julistettu salaiseksi on jo yksistään varma merkki siitä, että se on täynnänsä vielä vaikuttamassa olevia sosiaalidemokraatteja ja kommunisteja, jotka aktiivisesti vasikoivat DDR:n hyväksi. Sillä jos vaikkapa sellainen inhoke kuin Paavo Väyrynen (ent. KESK) olisi ollut muiden silloisten puolue tovereidensa kanssa samassa vyydessä. Olisi tuota listaa vedetty jättikokoisena lentokoneen perässä taivaalla ja kuulisimme vielä nytkin väh. kerran viikossa Paavo Väyrysen vakoilijan urasta, jolla käytäisiin poliittista lokataistelua häntä vastaan poliittisen eliitin ja EU -uskovaisten taholta.

 2. KGB:n suuntaan ovatkin ne arveluttavat tai rikolliset suhteet paljon todennäköisemmin olleet

 3. Tuomiojalle tuollainen 10 000e on pikkuraha. Kaikki tietävät Erkin entisen elämän kytköksen Itä-Saksan Stasiin, samoin kuin tarja Halosen. Molemmat toteuttavat Itä-Saksan kulttuurimarxilaista oppia hallitsemissaan asemissa ja siten tuhoavat läntisen euroopan taloutta.

  Meille ei ole uutinen se että kierrätys ja vihreä aate luotiin DDR:ssä. Sen nimenomainen tarkoitus oli tuhota läntinen hyvinvointi. Ja kun katsoo kuinka satu hassi, erkki tuomioja, tarja halonen ja heidi hautala (nimet tarkoituksella pienillä kirjaimilla) ovat tuhonneet Suomea ja sen kansantaloutta vuoden -90 jälkeen, niin ei voi kuin vain ihmetellä miten kansa kerta toisensa jälkeen antaa niille mandaatin jatkaa oligarkkien marionetteina. Ja kansanpettureina.

  Ehkä mauno koivisto oli aikanaan vielä pahempi mutta onneksi se ei enää hengitä.

  • Tuo kuulostaa kyllä niin perussuomalaiselta, että vihreä liike olisi DDR:n keksintöä. Koko DDR ja vasemmistolaisuus on globaalin eliitin keksintöä ja väline. Se, että vihreä liike ajettiin 80-luvulta stallarien sijaan, on kyllä niin selkeästi ja vääjäämättä salaisten viisaiden pöydissä päätetty kuin vain voi olla. Kuten 60-luvun mädätykset ym. Totta kai kommareita käytettiin siinä, ovayhan kommunistimaat olleet vain satelliitteja ja pan-Eurooppaa aina. Vihreät ovat ihan samaa NWO-valeoppositiota kuin perussuomalaiste. Heiyä johdetaan samasta komentokeskuksesta.

 4. Tällaisella vedonlyönnillä on yhtä vähän merkitystä kuin että joku uskonnollinen hörhö ennustaa mailmanloppua niin kauas tulevaisuuteen että hän ja kaikki aikalaiset ovat jo kuolleita. Tosiaan, Haloska todennäköisesti on listalla.

Comments are closed.